• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

A ile B hucrelerindeki 2 ila 25 satirlarini yandaki hucrelerde Birlestirmek.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
Söz hocam, taplodaki A ila B hucrelerindeki karisk dizikisteki sayıları yandaki D ila E hucrelerindeki gibi birlestirip formüle etmek istiyorum, daha onceden bu konuda veriken formüller bende calismadi,ben 2003 excel kullaniyorum,bu yandaki sutunlarda nasıl birlestirerek dizilislerini yapıyorum hocam.
Saygilarimla hocam.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Daha öncede yazacaktım. Fakat kırmak istemediğim için yazmak istemedim. Daha önce açtığınız konularda da dikkat ediyorum mesajlarınızda çok bozuk Türkçe kullanıyorsunuz. Açıkçası sebebini merak ediyorum...

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Sorunuzun çözümü göründüğü kadar basit değil...

Sorunuza gelince daha önce açtığınız başlıklarda çözüm önerilerinde bulunmuştuk. Ben yardımcı sayfa kullanarak çözüm sundum. @52779 ise paylaştığınız dosyadaki uzun bir DİZİ formülü ile yardımcı olmuştu.

Bu formül DİZİ formüldür. Formülün doğru sonuç vermesi için mouse işaretçisi hücre içindeyken (hücre seç F2 yap) CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak hücreyi terk etmeniz gerekiyor.

Yine de sorun yaşarsanız DİZİ formüller için videoyu izleyebilirsiniz.

Sayin korhan hocam,ben cenazemden dolayi yaklasik 4 aydir nerdeyse hic giriste yapmadim,ama dediginiz gibi daha onceden yollamis oldugunuz formulleri inaniniz kopyala yapistir bile yapmadan bile denedim,bilakis tek tek sattlerce zamanimida alsa usenmeden denedim,inanin sinunda hep ya; SAYi verdi AD verdi, hal boyle oluncada bende tekrardan çareyi buradan geri donusler yapmakta buldum, daha onceki yapilanlar genelde en fazla ikinci seferde oluyordu, ama bu seferki olmayinca olmama sebebi muhtemelende benim kullandigim excelin 2003 surumu oldugundan verilen formuller makrolarda calisiyor ama benim sistemimde calismayinca bende bana bu konuda yardimci olan olmaya calisan hocalarima geri donusllerle bildirimlerde bulundum.
Daha sonralarida cevablar da alamayinca konu basliklarini degistirerek yeni arayislar icine girdim,hepsi bu hocam.
Diger konudan da anlayamadigim bir nokta da sudur, cok bozuk Turkce kullaniyorsunuz diyorsunuz ya hani,bu konuda bende sunu anlayamiyorum,burada sizler buradaki teknik ve mesleki cumlelerle dahada kolay anlasabilirsiniz onu anliyorum,lakin ben boyle bu teknik tabirlerden biraz mahrumum tamda excelin icinde de olmayan biriyim,sadece kendi isimle ilgili konulari formule etmwyw calisiyorum hepsi bu, boyle bozuk Turkcenizde var dediginizde bende size gore iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz kaba saba cahlin teki gibi gorunuyorum anlasilan da O ki, ama sizi temin ederim hocam bu gune kadarda 5.binin uzerinde kitap okumus ve de kitap okuma odulu dahi almis biri olarakta boyle bir ithaminda zanninda altinda kalmakta beni biraz da uzdu vede sasirirtti acikcasida,
Ben elimden geldigince duz bir anlatimla istedigimi taplodaki orneklerimle yapmak istedigimi anlatmaya calisirken boyle bir becesiksizlikle karsi karsiya da kalmakta beni bilmiyorum daha nasil meramimi ifade edebilirim diyede dusunmeden de edemedim.

Sadece birtek su konuda kemdimce teselliim oldu,buradaki siz hocalarimiz tam bir excelin icinde oldugunuzdan dolayida bizler yani ben ozelliklede kendimi ifade edemedigimi dusundum artikinda.yoksa inanin bu ulkede.gereksede yurt disinda bazi konularda ozellikle ulkemizdeki bircok Holdinglere sunumlar ve Birifingler vermis biriyim,boyle bozuk bir Turkce ile dediginizde de bendeki SUKUTU HAYALIMDEKI uzuntu ve saskinligimi bilemezsiniz inanin.

Ben boyle platformunuzu yebi bilen yeni bulmus biri de digilim, yaklasik nerdeyse kayitli oldugum ve ilk uyeligimin baslangic yili itibariylede nerdeyse 15 yila yaklasan bir misafiriniz vede kismi de olsa hizmetlerinizden cok faydalar gorerekte yararlanmis biriyim,Asla ve Asla ne size nede hocalarimada gucenmisligimde aslada yoktur,cunku sizlerden bu son dertli zor olan soruma kadarda cok cokk sizlerden yardimlar aldim, bana sitem.eden gonul koyan hocalarimada en kalbi sevgi ve saygilarimida iletirim,ama.keske gonul isterdiki bende sizin kadarda excelin icinde de olayimda hemen meramimi anlatabileyim, ama ben sizin yaninizda bu excelde daha yeni ilk okula baslamis birinden farkimda yok, o yuzden bazi ifade edis tarzim olsun ,izahimi yaparak anlatma cabamda gayretimde sadece duz bir siradan vatandasin becerebildigi kadariyla izahindan farkida yok, o yuzden sayin hocam,biyle bende sizleri bu zor ve ugrastiracak olan sorumla ilgili mesgulde ettigimden hakkimizida helal edeniz,
Birde bana verdiginiz her formulde telefonumdaki excelimde calisiyor lakin bilgisayarimdaki 2003 excel oldugundan yapamadim formullerinizi, yoksada telefondaki gibi bilgisayarda da calismis olsaydi,zaten bu sorunlarda olmamis olucakti.
Sozun ozu sudur hocam, verdiginiz formulleri yapana kadarda.cok cok olmasi icinde denedim ben yapamagimi biliyorum, umarim bu bilgilendirmelerim hocalariminda hakkimdaki olumsuz dusuncelerinide bir nebzede olsa duzeltebilirim.
Basta siz olmak uzere butun ustat ve hocalarimada sevgi ve saygilarimida Arz ederim..

HEPİNİZDE İYİKİ VARSINIZ...

Öncelikle başınız sağolsun...

Dediğim gibi niyetim kimseyi kırmak değil.. Sorunuzu düzgün anlayıp hızlı ve doğru şekilde cevaplamaya çalışmak.

Ama şu yazdığınız son mesajda bile birçok kelime hatası var maalesef...

Belki klavyenizde sorun vardır bilemiyorum.. Belki de kafanız dalgın olabilir..

Üyeler diğer başlıklarınızda da cümlelerinizi okumakta zorlandıklarını belirtmişler. Bende açıkçası bazı mesajlarınızı anlamamıştım.

Amacım Türkçe'yi bütün dilbilgisi kurallarıyla kullanın demek değil, ama mesaj yazarken biraz daha özen göstermek gerekiyor.

Geri