• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açıklama Sayısını Bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seddur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft office professional plus 2019
Merhaba.Ekli dosyada görüleceği üzere 10 yıllık randevu takip uygulaması üzerinde çalışıyorum.Yapmak istediğim userformdaki textbox1'e girilen isme göre açıklama kutucuklarında bulunan ismi saydırmak.Amaç hasta kaçıncı kez randevu almış onu bulmak.tabi 10 yıllık sürede takip edilecek.Bunun için dosyada userform oluşturdum.Bazı Hücrelere VEDAT DURMAZ adını ekledim.Kaç adet Vedat Durmaz var o bulunacak.Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ediyorum.

Ekli dosyalar

Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("Veri").Cells(1, "aa") = TextBox1.Text
Sheets("Veri").Cells(1, "ab") = "=IF(ISERROR(COUNTIF(R[1]C[-26]:R[999999]C[-19],RC[-1])),0,COUNTIF(R[1]C[-26]:R[999999]C[-19],RC[-1]))"
TextBox2.Text = Sheets("Veri").Cells(1, "ab")
End Sub

Merhaba.Ekli dosyada görüleceği üzere 10 yıllık randevu takip uygulaması üzerinde çalışıyorum.Yapmak istediğim userformdaki textbox1'e girilen isme göre açıklama kutucuklarında bulunan ismi saydırmak.Amaç hasta kaçıncı kez randevu almış onu bulmak.tabi 10 yıllık sürede takip edilecek.Bunun için dosyada userform oluşturdum.Bazı Hücrelere VEDAT DURMAZ adını ekledim.Kaç adet Vedat Durmaz var o bulunacak.Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ediyorum.

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim hucre As Range
Set s1 = Sheets("Randevu")

For Each hucre In s1.Range("B:Q").SpecialCells(xlCellTypeComments)
If hucre.Comment.Text = TextBox1 Then say = say + 1
Next

TextBox2 = say
End Sub

Levent Bey kod yalnızca ocak veya şubat aylarının sonucunu gösteriyor tüm ayların toplamını göstermiyor

İsme göre sayım yaptığı için isimleri kontrol etmenizde fayda var. Bir boşluk karakteri bile fazla olsa eşleşme olmayacaktır.

Tekrar kontrol ettim ama aynı dediğim gibi.

Eksik saydığını söylediğiniz örnek dosyanızı paylaşınız.

Paylaştığınız dosyaya göre hangi sonuçları görmek istiyorsunuz?

VEDAT DURMAZ adlı açıklamaların sayısını Bütün ayları ve yılları kapsayacak şekilde saydırmak istiyorum.Kod yalnızca Ocak veya şubat aylarını sayıyor hepsini saymıyor.

Paylaştığınız dosyada bahsettiğiniz isimden kaç adet açıklama var?

7 adet VEDAT DURMAZ olması gerekiyor.

Bu 7 adet dosyanızda hangi sayfa bulunuyor?

"Randevu" sayfasında

Emin misiniz?

Bende son paylaştığınız dosyada "Randevu" sayfası aşağıdaki gibi görünüyor. Toplamda 3 adet açıklama var ve hepsinde farklı veriler yazıyor.

233706

Mart ayına bakıyorsunuz.Ocak-Şubat ve Mart aylarında toplamda 7 adet VEDAT DURMAZ var.Sayfadaki Spinbutton ile.aylar arasında geçiş yapın.Test amaçlı 3 adet de SEDAT DURU var.

Bu durumda siz aslında veri sayfasındaki verileri saydırmak istiyorsunuz diye bir sonuç çıkarıyorum.

Evet o da olabilir ama o zaman hücre aralıklarını güncellememiz gerekir.

Veri sayfasında yana doğru kaç sütun kullanmayı planlıyorsunuz?

Veri sayfasını bu şekilde kullanacağım herhangi bir değişiklik olmayacak

Geri