Sefa.N
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 2016 ProPlus Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 20-10-2026
Herkese selamlar dilerim.
İttire kaktıra bir şekilde yapmaya çalıştığım ancak sonrasında Ömer Bey'in yardımları ile doğru düzgün bir şekle sokulmuş olan aşağıdaki gibi bir takvimim mevcut. Ben bunu ajanda formatına sokup biraz daha işlevsellik kazandırmak istiyorum. Bu husustaki ihtiyaçlarımı düşününce, formül kullanarak bir çözüm bulunabileceğinden emin olamadığım için aşağıda belirteceğim noktalarda bir takım makro kodlarında yardımlarınıza ihtiyaç duymaktayım (Bu vesileyle makrolara da ilk adımımı atmış olacağım).
Dosyamdaki takvimde ihtiyaç duyduğum detaylar şu şekilde;
Herkese esenlikler dilerim.
İttire kaktıra bir şekilde yapmaya çalıştığım ancak sonrasında Ömer Bey'in yardımları ile doğru düzgün bir şekle sokulmuş olan aşağıdaki gibi bir takvimim mevcut. Ben bunu ajanda formatına sokup biraz daha işlevsellik kazandırmak istiyorum. Bu husustaki ihtiyaçlarımı düşününce, formül kullanarak bir çözüm bulunabileceğinden emin olamadığım için aşağıda belirteceğim noktalarda bir takım makro kodlarında yardımlarınıza ihtiyaç duymaktayım (Bu vesileyle makrolara da ilk adımımı atmış olacağım).
Dosyamdaki takvimde ihtiyaç duyduğum detaylar şu şekilde;
- J4 hücresinde standart olarak (daha doğrusu excel açıldığında) bugünün tarihi olmalı ancak, soldaki takvimden herhangi farklı bir tarih seçilirse/tıklanırsa, seçilmiş olan o günün tarihini göstermeli.
- J5 hücresinden aşağıya doğru, PROGRAM sayfasındaki verilere göre bugün yapılacakların BAŞLIKLARI listelenmeli. Eğer, J4'te bugünden farklı bir tarih görünüyorsa o güne ait olan yapılacakların BAŞLIKLARI listelenmeli (Bu toplamda kaç satıra tekabül eder emin değilim, ilgili günde 1 kayıt da olabilir, 60-70 kayıt da olabilir bu nedenle "şu satıra kadar" diye bir sınır belirtemiyorum).
- L4 hücresinde, 30 Aralık 2021 - 06 Ocak 2022 formatında bugünden itibaren 1 haftalık tarih aralığı yer almalı.
- L5 hücresinden aşağıya doğru, PROGRAM sayfasındaki verilere göre bugün de dahil olmak üzere 7 gün boyunca yapılacak tüm işlemlerin tarihleri listelenmeli.
- M5 hücresinden aşağıya doğru, PROGRAM sayfasındaki verilere göre bugünün işlemleri dahil olmak üzere 7 günlük tüm işlemlerin BAŞLIKLARI listelenmeli (L ve M sütunlarındaki azami satır sayısı konusunda da bir sınır yok).
- PROGRAM sayfasında ise bugünden itibaren önümüzdeki 7 günün tüm işlemlerine ait satırların metin rengi kırmızı olmalı.
- Takvim üzerinde, farklı bir tarihe tıklanmış ise PROGRAM sayfasındaki o tarihe ait tüm verilerin metin rengi kırmızı olmalı.
- NOT: PROGRAMLAR sayfasındaki veri giriş adeti belirsiz olmakla birlikte, hiçbir veri silinmeden yeni veri girişleri sürekli olarak tablonun en alt satırına olacaktır (Sütun başlıklarındaki filtrelemeler ile karışık tarihli girdiler, elle kronolojik olarak sıralanacak).
Herkese esenlikler dilerim.
Ekli dosyalar
-
16.6 KB Görüntüleme: 16