Ajanda için yardım edebilir misiniz?

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
Merhaba,
Küçük bir ekleme de ben yaptım. Belki kullanılır. Buyrun
Hepimize iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Sefa.N

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 ProPlus Türkçe
20-10-2026
Şimdiye kadar, bu uygulamada sadece takvim sayfasına kanalize olduğum için program sayfasını pek önemsememiştim. Bugün program sayfasında dikkatimi çeken bir nüans için herhangi bir değişiklik olacak mı olmayacak mı görebileyim diye tarihin değişmesini bekledim.

Takvim sayfasındaki J4 ve L4 hücrelerinde gözüken tarihlere ait verilerin program sayfasında kırmızı renkle vurgulanmasını hedeflemiştim. Söz konusu iki hücreye ait veriler dışındaki geriye kalan tüm kayıtlar yine siyah renkli olmalıydı. Bundaki maksadım; takvim sayfasında listelenen görevleri, program sayfasında rahatlıkla bulabilmekti aslında. Oysaki Bugün 21 Aralık olmasına rağmen ve takvimde 20 Aralık tarihi dışında başka bir tarih seçili olmasına rağmen, 20 Aralık tarihi halen kırmızı renkte görünüyor. Ayrıca L4 hücresindeki tarih aralığına göre 21-27 Aralık tarihlerinin program sayfasında kırmızı olması gerekirken, 2 Ocak tarihine kadar tüm kayıtların B sütunu tamamen kırmızı renkte. Takvimde tıkladığım 10 Aralık ise, takvim sayfasının J4 hücresinde görünür durumdayken program sayfasına baktığımda 10 Aralık kayıtları tamamen siyah renkte.

Bugün dosyaya kendi verilerimi girmek için program sayfasındaki tabloyu boşalttığımda farkında olmadan bir işleyişi mi bozdum acaba? Neden böyle bir durum yaşıyor olabilirim?

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Programlar sayfasındaki tüm hücreleri seçin. Yazı rengini otomatik yapın.

Sefa.N

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 ProPlus Türkçe
20-10-2026
Yazı rengini otomatiğe ayarlayınca (Bugün + 6 gün koşuluna göre) 1 haftalık veri, kırmızıya döndü ama takvim sayfasındaki J4'te aktif olan tarih (ve ona ait veriler), program sayfasındaki tabloda siyah görünüyor. Bu noktada J4'ün işaret ettiği tarihlerin de kırmızıya dönüşmesi gerekmiyor muydu?

Neyi yanlış yapıyorum ya da yapmayı beceremiyorum çok merak ediyorum, ciddi manada kendi yeterliliklerimi sorgulamaya başladım şu dosya yüzünden.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Sizin gönderdiğiniz dosyayı ben açıp denemiş ve çözümü ona göre söylemiştim.

Renklendirme şöyle çalışıyor.
Haftalık renklendirmesi dosya ilk açıldığında ilgili haftayı renklendiriyor
Günlük yani J4 olan renklendirme ise Koşullu biçimlendirme ile çalışıyor.

Eğer L4 deki aralığa denk gelmeyen ve J4 le de aynı olmayan bir tarihe ait satır renklenmişse siz manuel olarak o satırı renklendirmişsiniz demektir.