Soru Ayni hucre icinde derecenlendirme islemi.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-09-2026
Sayın hocam, B1 ,B20 hucrelerinde bulunan sayiların G1 hucresinde derecelendirilmiş şekilde yapmak istiyorum....

B1 hucrelerinde 1 den 20 ye kadar anlasılması adina normal yön dizilisini yaptim,
C1 hücresinde karisik sayiler yaptim,
C1 hucresindeki en küçük sayiler,
A1 hucresindeki hangi sayıyı temsil ediyorsa onu, G1 ve H1 hucrelerindeki gibi aynı hucre içinde sıralamasını yani, en küçükten,en satın almak doğru yapmak istiyorum..

B1 ve C1 hucresinde olan bu sayilar bazen ayni benzer olarak 2 şer, 3 er, tanede olabiliyorlar, boyle ayni benzer sayilarda kucukkten buyuge benzerleride olsa, derecendirmedeki siralamasina gore,taplodaki gibi yapmak istiyorum hocam.

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Sonuç göreceğiniz hücreye

Kod:
=EĞER(SATIRSAY($H$1:H1)<=BAĞ_DEĞ_SAY($C$1:$C$20);KÜÇÜK($C$1:$C$20;SATIRSAY($H$1:H1));"")&" ci="&İNDİS($B$1:$B$20;KÜÇÜK(EĞER($C$1:$C$20=H1;SATIR($C$1:$C$20)-SATIR($C$1)+1);EĞERSAY($H$1:H1;H1)))
yazıp aşağı doğru çekiniz.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Söylemek hocam telefonumdaki excel uzerinden denemeliydi,
cok fazla degisken girdiniz diye bir uyari yazisi cikti, kendi bilgisayarimdaki programimda da deneyemedim, su anda sehir disindayim carsamba gunu denememi yapip sizide en kisa zamanda bilgilendirecegim sayin hocam. Sizede calismalarinizda basarilar diliyorum sayin hocam.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
sayın hocam, öncelikle hakkınızı helal edin, şehirde disinda olduğunuzdan, cevab veremedim program evde yerden dolayida, hocam verdiginiz formülü tek kontrol ede ede programı uzerinde çalıştınız ama olmasıydı hocam,hatta bende bu formülleri tek tek seferlerde kabul etmedinizgi hata var dedigi yaziyida,ekran goruntusu alip size arz ederim hocam, bu konuda neden olması gerektiği konusunda bilginize ihtiyacınızim var, umarim cozumunu yaparsınız hocam..
birde su ayrintiyida bildirmeliyim hocam,ekram goruntusu uzerinde baktiginizde eksikligi gorebilirsiniz hocam.

Birde benim 2003 ekcel kullanıyorum,bunuda belirtmek isterim hocam..
sorulari ni izi beklerim sayin hocam.

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam, kontrol ediyorum,bir detayi planlamak istiyorum musadenizlede,hocam burada benim H hucresinde yapmak istediğim yerdeki dizilisini siz yan hucrede I hucresinde formüle etmişsiniz,onun yaninada J hucresinede sayilar olarak ta bir formül daha ekleme yapmışsınız, ben sunu belirleme için rahatsiz etmek, ben boyle yanyana B hucresinden yanyana ortalama 25 satir daga B hucresinin devami geliyor, yani yeşil alanlarda yanyana 22 Satir daha devam edecek, ve mavi alanda gibi derecelendirme seklinde uzatarak yapacagim, buradaki J hucresinede ki her hucre için ayri ayri boyle cift islemmi yapmis olucagim hocam.uzun sekilde olan bir ornek taplo gonderiyorum,bu sekilde uzatmali oldugunda nasil yapacagim hocam.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Ben İlk 2 hiciv olarak devam edecekler hocam, ama yanyana devamında yeşil alanlar 22 satir olarak devam edecekler hocam.
sonra mavi hücrelerde derecelendirme yapmak istiyorum.

Boyle sizin yaptiginiz gibi, ben her I ve J hicresindeki gibi eklemeli olarakmi yanyana yapacagim onu anlamak adina boyle detaylandirarak anlamaya calisiyorum sadece hocam.

Ekli dosyalar