- Excel Vers. ve Dili
- 2010 c++
devamı üstat yine tarihler arasını otomatik doldurma ama belli yıla kadar 7. ayda devrediyorBu sorunuz bu konu başlığının devamı mı yoksa ayrı bir konu mu?
açıklama tabloda
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
devamı üstat yine tarihler arasını otomatik doldurma ama belli yıla kadar 7. ayda devrediyorBu sorunuz bu konu başlığının devamı mı yoksa ayrı bir konu mu?
Üstat baştaki farklı idi bu farklıYani sormak istediğim konunun başından beri sormak istediğiniz konu bu mudur yoksa ilk soru farklı, bu soru farklı konuyla mı ilgili?
Sub tarihler()
Set s1 = Sheets("veri")
Set s2 = Sheets("veri 2")
Set s3 = Sheets("işlem")
sonC = s1.Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
sonA = s2.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
eskiA = s3.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
eskiF = s3.Cells(Rows.Count, "F").End(3).Row
If eskiA > 3 Then s3.Range("A4:D" & eskiA).Clear
s3.Range("F1:F" & eskiF).ClearContents
s3.[F1] = "Dönemler"
a = 2
For i = 2 To sonC
If IsDate(s1.Cells(i, "C")) Then
s3.Cells(a, "F") = s1.Cells(i, "C")
a = a + 1
End If
Next
Set con = VBA.CreateObject("adodb.Connection")
con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & _
ThisWorkbook.FullName & ";extended properties=""Excel 12.0;hdr=no"""
sorgu = "select distinct F1 from [veri 2$A2:A" & sonA & "] where F1<" & s3.Cells(a - 1, "F") * 1
Set rs = con.Execute(sorgu)
s3.Cells(a, "F").CopyFromRecordset rs
sonF = s3.Cells(Rows.Count, "F").End(3).Row
s3.Sort.SortFields.Clear
s3.Sort.SortFields.Add Key:=Range("F1:F" & sonF) _
, SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal
With s3.Sort
.SetRange Range("F2:F" & sonF)
.Header = xlNo
.MatchCase = False
.Orientation = xlTopToBottom
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With
s3.Range("$F$1:$F$" & sonF).RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlYes
ensonF = s3.Cells(Rows.Count, "F").End(3).Row
For donem = 2 To ensonF - 1
donemsonu = s3.Cells(donem + 1, "F")
10:
yeni = s3.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1
If yeni = 4 Then
s3.Cells(yeni, "A") = s3.Cells(donem, "F")
s3.Cells(yeni, "B") = WorksheetFunction.Min(DateSerial(Year(s3.Cells(yeni, "A")), 12, 31), donemsonu)
ElseIf s3.Cells(yeni - 1, "B") = s3.Cells(donem, "F") Then
s3.Cells(yeni, "B") = WorksheetFunction.Min(DateSerial(Year(s3.Cells(yeni, "A")), 12, 31), donemsonu)
Else
s3.Cells(yeni, "A") = s3.Cells(yeni - 1, "B") + 1
End If
s3.Cells(yeni, "C") = WorksheetFunction.YearFrac(s3.Cells(yeni, "A"), s3.Cells(yeni, "B"))
s3.Cells(yeni, "D") = WorksheetFunction.VLookup(s3.Cells(yeni, "A"), s2.Range("A1:D" & sonA), 4, 1)
If s3.Cells(yeni, "B") < donemsonu Then
GoTo 10
End If
Next
s3.Cells(yeni + 1, "A") = s3.Cells(ensonF, "F")
s3.Range("A4:B" & yeni + 1).NumberFormat = "dd/mm/yyyy"
s3.Range("A4:D" & yeni + 1).Borders.LineStyle = 1
s3.Range("F1:F" & ensonF).Clear
s3.Range("C4:C" & yeni + 1).NumberFormat = "#,##0.00"
s3.Range("D4:D" & yeni + 1).NumberFormat = "#,##0.00 $"
End Sub

Sub tarihler()
Set s1 = Sheets("veri")
Set s2 = Sheets("veri 2")
Set s3 = Sheets("işlem")
sonC = s1.Cells(Rows.Count, "C").End(3).Row
sonA = s2.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
eskiA = s3.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
eskiF = s3.Cells(Rows.Count, "F").End(3).Row
If eskiA > 3 Then s3.Range("A4:D" & eskiA).Clear
s3.Range("F1:F" & eskiF).ClearContents
s3.[F1] = "Dönemler"
a = 2
For i = 2 To sonC
If IsDate(s1.Cells(i, "C")) Then
s3.Cells(a, "F") = s1.Cells(i, "C")
a = a + 1
End If
Next
Set con = VBA.CreateObject("adodb.Connection")
con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & _
ThisWorkbook.FullName & ";extended properties=""Excel 12.0;hdr=no"""
sorgu = "select distinct F1 from [veri 2$A2:A" & sonA & "] where F1<" & s3.Cells(a - 1, "F") * 1 _
& " and F1>" & s3.[F2] * 1
Set rs = con.Execute(sorgu)
s3.Cells(a, "F").CopyFromRecordset rs
sonF = s3.Cells(Rows.Count, "F").End(3).Row
s3.Sort.SortFields.Clear
With s3.Sort
.Header = xlNo
.MatchCase = False
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With
s3.Range("$F$1:$F$" & sonF).RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlYes
ensonF = s3.Cells(Rows.Count, "F").End(3).Row
For donem = 2 To ensonF - 1
donemsonu = s3.Cells(donem + 1, "F")
10:
yeni = s3.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1
If yeni = 4 Then
ElseIf s3.Cells(yeni - 1, "B") = s3.Cells(donem, "F") Then
Else
s3.Cells(yeni, "A") = s3.Cells(yeni - 1, "B") + 1
End If
s3.Cells(yeni, "C") = WorksheetFunction.YearFrac(s3.Cells(yeni, "A"), s3.Cells(yeni, "B"))
s3.Cells(yeni, "D") = WorksheetFunction.VLookup(s3.Cells(yeni, "A"), s2.Range("A1:D" & sonA), 4, 1)
If s3.Cells(yeni, "B") < donemsonu Then
GoTo 10
End If
Next
s3.Range("A4:B" & yeni).NumberFormat = "dd/mm/yyyy"
s3.Range("A4:D" & yeni).Borders.LineStyle = 1
s3.Range("F1:F" & ensonF).Clear
s3.Range("C4:C" & yeni).NumberFormat = "#,##0.00"
s3.Range("D4:D" & yeni).NumberFormat = "#,##0.00 $"
s3.Range("A4:C" & yeni).HorizontalAlignment = xlCenter
s3.Range("A4:D" & yeni).VerticalAlignment = xlCenter
For m = yeni To 4 Step -1
If s3.Cells(m, "A") = s3.Cells(m, "B") Then
s3.Range("A" & m & ":D" & m).Delete Shift:=xlUp
End If
Next
End Sub
Üstat bu formülde D ve E hücresinin son satırları fazla aynı tarihi iki kere fazladan yazmış, iki satırın son hücrelerini silsek sorun bitecek, bunun için ek olarak d ve e sütununun son hücrelerinin içini silen bir makro yazmaya çalışıyorum:Aşağıdaki gibi deneyin:
PHP:Sub tarihler() sonA = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row sonD = Cells(Rows.Count, "D").End(3).Row If sonD > 1 Then Range("D2:E" & sonD).Clear For donem = 2 To sonA - 1 donemsonu = Cells(donem + 1, "A") 10: yeni = Cells(Rows.Count, "D").End(3).Row + 1 If yeni = 2 Then Cells(yeni, "D") = Cells(donem, "A") Cells(yeni, "E") = WorksheetFunction.Min(DateSerial(Year(Cells(yeni, "D")), 12, 31), donemsonu) ElseIf Cells(yeni - 1, "E") = Cells(donem, "A") Then Cells(yeni, "D") = Cells(donem, "A") Cells(yeni, "E") = WorksheetFunction.Min(DateSerial(Year(Cells(yeni, "D")), 12, 31), donemsonu) Cells(yeni, "D").Interior.Color = vbYellow Else Cells(yeni, "D") = Cells(yeni - 1, "E") + 1 Cells(yeni, "E") = WorksheetFunction.Min(DateSerial(Year(Cells(yeni, "D")), 12, 31), donemsonu) End If If Cells(yeni, "E") < donemsonu Then GoTo 10 End If Next Cells(yeni + 1, "D") = Cells(sonA, "A") Cells(yeni + 1, "D").Interior.Color = vbYellow Range("D2:E" & yeni + 1).NumberFormat = "dd/mm/yyyy" Range("D2:E" & yeni + 1).Borders.LineStyle = 1 End Sub
End sub satırından önce aşağıdaki satırları ekleyin:Üstat bu formülde D ve E hücresinin son satırları fazla aynı tarihi iki kere fazladan yazmış, iki satırın son hücrelerini silsek sorun bitecek, bunun için ek olarak d ve e sütununun son hücrelerinin içini silen bir makro yazmaya çalışıyorum:
Sub Düğme4_Tıklat()
son = Sheets("GELİR PAYLAŞTIRMA TABLOSU").Cells(Rows.Count, "D").End(3).Row
Sheets("GELİR PAYLAŞTIRMA TABLOSU").Range(Cells(son, "D"), Cells(son, "E")).ClearContents
End Sub
Çalışmıyor maalesef, böyle bir bu formüle sizin formüle eklemek mümkün mü ayrı bir düğme mi yapmalıyım, makroda bile manuelim(
Cells(yeni + 1, "D").ClearContents
Cells(yeni, "E").ClearContents
Verdiğim kodlarda formül yok, dolayısıyla BAŞV hatası vermesi imkansız. Sorununuzu anlamadım maalesef. Eğer sorunuzu tam olarak ne istediğinizi belirterek sorarsanız uyarlamak için fazla uğraşmazsınız. Örnek dosyanız ve sorunuz en son halde ne istediğinizi belirtecek şekilde olursa iyi olur.Üstat çok teşekkür ederim. işimi görecek hale getirdim bu formülle dediğiniz gibi; c sütununda başka tarih olması sıkıntı imiş gerçekten onu da ayrı bir sayfa yapıp bıraktım halloldu .
işlem sayfasındaki verileri başka yere çekerken 3.6.9.vd satırlar BAŞV sorunu veriyor. anlamadım ama halletmek bi kaç sn alıyor. manuellik çok az kısım kaldı. Emeğinize sağlık. Allah razı olsun sizden
Üstat tablonun en üstünden aşağı sürükle formülü yazdığım için sıkıntı olmuş, veri olmayan yerden veri almaya çalışmış, hallettim bu kısmı, Teşekkür ederimVerdiğim kodlarda formül yok, dolayısıyla BAŞV hatası vermesi imkansız. Sorununuzu anlamadım maalesef. Eğer sorunuzu tam olarak ne istediğinizi belirterek sorarsanız uyarlamak için fazla uğraşmazsınız. Örnek dosyanız ve sorunuz en son halde ne istediğinizi belirtecek şekilde olursa iyi olur.
Üstat teşekkür ederim, ilk attığım tabloda kullandığım formül kusursuz şimdi, küçük bir detayı da bugün eklemem gerektiğini öğrendim aynı tabloda; a2:a8 deki tarihlerin önce küçükten büyüğe tarihsel sıralanmasını ardından o sıraya göre otomatik sıralaması lazımmış, küçükten büyüğe sıralamak için nasıl bir ekleme yapabilirizEnd sub satırından önce aşağıdaki satırları ekleyin:
PHP:Cells(yeni + 1, "D").ClearContents Cells(yeni, "E").ClearContents
s3.Sort.SortFields.Clear
With s3.Sort
.Header = xlNo
.MatchCase = False
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With
Tam uyarlayamadım ancak makro kaydet ile halloldu üstat, onu ekledim benzer bir formül, hallettim üstat çol teşekkür ederim emekleriniz içinİkinci isteğiniz için verdiğim kodun aşağıdaki kısmı sıralamaya yarıyor. Biraz uğraşırsanız uyarlayabilirsiniz bence:
PHP:s3.Sort.SortFields.Clear s3.Sort.SortFields.Add Key:=Range("F1:F" & sonF) _ , SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal With s3.Sort .SetRange Range("F2:F" & sonF) .Header = xlNo .MatchCase = False .Orientation = xlTopToBottom .SortMethod = xlPinYin .Apply End With
Aklın yolu bir, ben de makro kaydetle oluşturmuştum .Tam uyarlayamadım ancak makro kaydet ile halloldu üstat, onu ekledim benzer bir formül, hallettim üstat çol teşekkür ederim emekleriniz için