MErhaba zafer, ben tablonun o kesitini görüntü olarak ekleyemedim. Ancak sıralama aşağıdaki gibi. Acaba Windows ayarları veya versiyon farkından kaynaklanabilir mi !!!
Şehir Hat Kodu
Aydın 23
İstanbul 11
İzmir 21
Bursa 12
Adapazarı 13
Çanakkale 14
Edirne 15
Merhaba zafer. Sorunu çözdüm. srl kodu içindeki sort etme kriterinde "Şehir Adı" yazılı. Bendeki Office Packet İngilizce. O yüzden Türkçe olarak net görünmüyor. Şehir Adı'nı Sehir Adi olarak degistirdim. Sorun düzeldi. Yani bu haliyle çok iyi bir duruma geldi dosya.
Dosyayı mükemmelleştirme ve pek çok kişinin daha faydalanması açısından bir iki ekleme yapmak ister misin. Yoksa bu dosyayı burada kapatalım mı dersin ?
Merhaba zafer. senin ümitvar cevabından sonra bu dosyaya yapılabilecek 2 eklemeden ilkini tarif ediyorum. Eklemennin nasıl bir hal alacağını dosyanın içine monte ettim.
Ücretlendirme ile ilgili bir ekleme. Tarihlere göre 3 farklı ücretlendirme şablonu var. Bir de ilgili tarihte özel bir ücretlendirme yapılabilir. Toplam 4 tip ücret oluyor. 3 tanesi UCRETLENDIRME sayfasında tarih tarih kayıtlı. 4. cüsü GRAFIK sayfasında ilgili satıra kayıt ediliyor (gerektiğinde). Eğer ilgili satırdaki Ücretlendirme I kolonu boş ise Ücretlendirme işlemi için UCRETLENDIRME sayfasında tarihe göre kayıtlı katsayısı alacak ve Sefer sayıları ile çarpıp OZET_1 sayfasında G kolonuna bu rakamı yapıştıracak. Ekteki dosyada hesaplamayı ben manuel olarak yaptım.
Örnek : İstanbul için
* 03.05.2007 katsayısı 1 x sefer sayısı 5 = 5
* 05.05.2007 katsayısı 5 x sefer sayısı 5 = 10 (satırda ücret bilgisi var)
Böyle bir ekleme yapmak excel imkanları dahilinde mi bilmiyorum, ama olabilirse çok mükemmel olur ? Kolay gelsin. Başarılarınızın devamını dilerim.
Merhaba arkadaşlar. En son eklenen "Soru_16_BENZERSIZ KAYITLARI TOPLAMA ICIN MAKRO 5" isimli dosyadaki ücretlendirme işlevini makroya ekleyebilecek birisi var mı ? İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.