Birbirine Bağlantılı Veri Doğrulama

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2019
sayın exes
dosyayı tekrar ekledim istediğim şu ki il sütununda seçtiğim ile ait ilçelerin ikinci sütunda gelmesi ve her iki sütun için otomatik tamamlama.bunuda sayfa üzerinde gerçekleştirmek istiyorum.(f ve sütunları için olacak)

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2019
sayın korhanayhan bu örneği gördüm ama aynı zamanda hücredede görmek istiyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Maalesef hücrede istediğiniz şekilde göremezsiniz. Ama isterseniz harf yazdığınızda makro ile liste otomatik açılabilir.

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2019
combobox taki gibi olamazmı yani mesela a bastığımda a ile başlayan illerin harf sırasına göre ilki hücrede gözüksün ikinci harf olarak n ye bastığımda an ile başlayan illerin harf sırasına göre ilki ve bu şekilde devam etsin.bu şekilde hücrede görmem mümkün değilmi?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Maalesef zaten bu istediğiniz kullandığınız özelliğin mantığına ters düşer. Adı üzerinde açılır liste. Sadece makro ile kullanımına biraz daha esneklik kazandırılabilinir.

Konuyla ilgili olarak birde aşağıdaki linki incelermisiniz.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=30345

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2019
sayın korhan ayhan
örnekler güzel açılır listelerde güzel peki bir mantık yürütsek benim anlattığım süz olayı ile alakalı değilmi yani fltre ile bu iş yapılamazmı?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Türkçe
paylaşım için herkese teşekkürler !
ama dosyalar silinmiş, tekrar yükleyebilir misiniz ?

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
paylaşım için herkese teşekkürler !
ama dosyalar silinmiş, tekrar yükleyebilir misiniz ?
Sayın vBlue,

Orj.Dosyayı silindiği için göremedim, istediğiniz böyle birşey mi ?

Kodlar Sayın Evren Gizlen'e aittir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Türkçe
Sayın vBlue,

Orj.Dosyayı silindiği için göremedim, istediğiniz böyle birşey mi ?

Kodlar Sayın Evren Gizlen'e aittir.
Sayın 1Al2Ver
beni aynı sonuca ulaştırıyor ama ben veri doğrulama ile yapılsın istiyorum. daha doğrusu önceden bu bilgi kayıtlıydı, şimdi ulaşamıyorum. veri doğrulama, düşeyara ve dolaylı fonksiyonları ile yapılmıştı. bu fonksiyonlarla yapabilir misiniz ?
teşekkürler !

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın 1Al2Ver
beni aynı sonuca ulaştırıyor ama ben veri doğrulama ile yapılsın istiyorum. daha doğrusu önceden bu bilgi kayıtlıydı, şimdi ulaşamıyorum. veri doğrulama, düşeyara ve dolaylı fonksiyonları ile yapılmıştı. bu fonksiyonlarla yapabilir misiniz ?
teşekkürler !
Sayın vBlue,

İki gün önce bu konuyla ilgili sorunuzu yanıtlamıştım sizde sorunun çözüldüğünü belirtmiştiniz, isetediğiniz eklediğim dosya değilse nasıl bir uygulama daha detaylı açıklarmısınız..

http://www.excel.web.tr/f47/birbiri-ile-bag-ml-2-hucrede-veri-dogrulama-t61478.html

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Türkçe
dolaylı fonksiyonu ile

öncelikle ilginiz için teşekkürler !
sonunda kendim deneyerek bulabildim. sizin çözümünüz daha iyi belki ama formül çok uzun. sizin formülü ben başka bir uygulamada oluşturamadım. kendimin ulaştığı çözüm ektedir.
teşekkürler !

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
öncelikle ilginiz için teşekkürler !
sonunda kendim deneyerek bulabildim. sizin çözümünüz daha iyi belki ama formül çok uzun. sizin formülü ben başka bir uygulamada oluşturamadım. kendimin ulaştığı çözüm ektedir.
teşekkürler !
Uyguladığınız yol ile de yapılabilir fakat boş hücrelerin dorğulamada gözükmemesi için o şekilde yazmıştım. örnek olarak mevsim ölçütünü seçtiğiniz zaman doğrulamada boş satırların gözükmesi gibi bunlar gözükmesin diye formülü uzun tutmak zorunda kalmıştım.
.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Türkçe
Uyguladığınız yol ile de yapılabilir fakat boş hücrelerin dorğulamada gözükmemesi için o şekilde yazmıştım. örnek olarak mevsim ölçütünü seçtiğiniz zaman doğrulamada boş satırların gözükmesi gibi bunlar gözükmesin diye formülü uzun tutmak zorunda kalmıştım.
.
açıkladığınız gibi mutlaka sizin çözümünüz daha iyi. burada açıklamanız uzun olur belki. sizin yazdığınız formülü oluşturamamdan dolayı böyle bir çözüme gitmek zorunda kaldım. fırsat olursa da o ve ona benzer formülleri öğrenmek isterim. herşey için teşekkürler !