Değişken Sayıdaki Farklı Satırlardan En Yüksek Değeri Seçme

Excel Vers. ve Dili
Profesyonel Plus 2021
İyi Bayramlar...

Aynı nolu veriye ait farklı satırlardaki verilerin en yükseğini başka bir sayfada aynı nolu ilgili alana yazdırmak mümkün mü?

Ekteki dosyada anlatımı yaptım. Biraz karışık gibi ama umarım bir çözümü vardır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
. . .

B2 için Formül:
Kod:
=MAK(EĞER((labanaliz!$A$2:$A$169=A2);labanaliz!$D$2:$D$169))
Formülü uyguladığınız hücreden Shift + Ctrl + Enter kombinasyonuyla çıkmalısınız.

. . .

Excel Vers. ve Dili
Profesyonel Plus 2021
. . .

B2 için Formül:
Kod:
=MAK(EĞER((labanaliz!$A$2:$A$169=A2);labanaliz!$D$2:$D$169))
Formülü uyguladığınız hücreden Shift + Ctrl + Enter kombinasyonuyla çıkmalısınız.

. . .

Konuyu yıllar sonra hortlatayım. Yıllardır kullanıyorum formülü tekrar teşekkür ederim. Ancak veri satırlarım çok arttığı için şuan bu formül çok kasıyor. Bu işi yapacak yeni bir formül önerisi olan varsa çok sevinirim.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-12-2029
Konuyu yıllar sonra hortlatayım. Yıllardır kullanıyorum formülü tekrar teşekkür ederim. Ancak veri satırlarım çok arttığı için şuan bu formül çok kasıyor. Bu işi yapacak yeni bir formül önerisi olan varsa çok sevinirim.
Makrolu cozum ister misiniz

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-12-2029
Excelinizde ÇOKEĞERMAK formulu varsa bunu deneyiniz hiz konusunda daha iyi olabilir.
Kod:
ÇOKEĞERMAK(labanaliz!$D$2:$D$169;labanaliz!$A$2:$A$169;A2)