• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

• Forum yazılımı güncelenmiştir.

Beklenmedik durumlar görürseniz lütfen yönetime iletin.

DIŞ VERİ ALMA ! (SAP Programından)

DIÞ VERÝ ALMA ! (SAP Programından)

Sayın üyeler,

SAP isminde oracle veritabanlı olduğunu sandığım bir program kullanıyorum. Sorum bu bu programdan excele nasıl veri alabilirim.

SAP'da sistem/sakla/hesap çizelgesi yolu ile raporları excel dosyasına çeviren bir yol var ben bunu kastetmiyorum. Benim amacım SAP'da veriler güncellendikce excelde de güncellenecek bir veri transferi.

Yardımlarınızı bekliyorum..

e posta

majestic111@mynet.com

Mrb,
Ã?ncelikle SAP'nin bağlı olduğu db'e ulaşmanız gerekecektir. Ancak bunu şirketinizin bilgi işlem departmanı ile ortak koordine etmeniz gerekecek. Diyelim ki bunu başardınız, o zaman da SQL kullanarak bu db'lere bağlanmalı ve Select etmelisiniz.

Diğer şekilde sadece bir SAP kullanıcı yetkiniz var ise; bu durumda belirleyeceğiniz periyotta ilgi SAP dosyalarınızı çalıştırıp, yukarıda bahsettiğiniz yoldaki bir önceki dosyanın üzerine yeni bilgileri yazmanız ve Excel'de dış veri al yöntemini kullanmanız çözüm olabilir.

Merhaba,
SAP programında Veri Tbanından direkt olarak veri çekemezsiniz. Sorgu dahi yapamazsınız.
Yine SAP içinde tanımlı olan RFC portlarını kullanarak sorgulama yapabilir veya veri çekebilirsiniz.

Geri