Dolaylı Fonksiyonu Başvuru Hatası

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.09.2026
Merhabalar, Ekli excel tablomda görüleceği üzere,

Sayfa 1 deki GRİ olarak boyalı alana AD YÖNETİCİSİ/SEÇİMDEN OLUŞTUR yaptım, sarı olan yerelere VERİ DOĞRULAMA yaptım, H1'e DOLAYLI FONKSİYONU İLE Yatay ve Dikey olarak Bölge ve İl'in kesişimini bulmak istiyorum, Bölge isimleri EGE, AKDENİZ v.b.gibi KELİME VE HARF olarak tanımlı ise H1 deki =DOLAYLI(F1) DOLAYLI(G1) formülüm işe yarıyor,

ANCAK Sayfa 2 deki gibi Bölge isimlerini 1, 2, 3, 4, 5, 6 şeklinde sayısal olarak tanımladığım da bu =DOLAYLI(F1) DOLAYLI(G1) formülü Başvuru hatası veriyor, nedeni nedir nerede hata yapıyorum, yardımcı olmanızı rica ederim, şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
Çünkü ad tanımlamaları HARF ile başlamak zorundadır. SAYISAL ifade ile başlayamaz.
1,2,3 diye ad tanımlayamazsın, ilk karakter illaki HARF olmak zorunda.

BOLGE1 DOĞRU
1BOLGE YANLIŞ

İLAVE:
Bir başka hatada SAYFA2 DE kullanmaya çalıştığınız DOLAYLI başvurular sayfa1 deki sütunda arama yapar. sonuç olarak Sayısal Bölge bilgisi Sayfa2 de, ADANA ad tanımı Sayfa1 de. kesişimleri olmadığı için hata veriyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
27.09.2026
Çünkü ad tanımlamaları HARF ile başlamak zorundadır. SAYISAL ifade ile başlayamaz.
1,2,3 diye ad tanımlayamazsın, ilk karakter illaki HARF olmak zorunda.

BOLGE1 DOĞRU
1BOLGE YANLIŞ
systran çok teşekkür ederim, ben ad tanımlamasına sayısal ifadeleri yazılamayacağını düşünemedim, rakamı da bir ad olarak görür gibi geldi yanılmışım, ancak sayenizde sorunu çözdüm elinize sağlık, tekrar çok teşekkürler

gunay.harun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 türkçe
24-04-2026
Merhabalar. Benimde benzer bir sorunum var. Ek te yüklediğim dosyada a1 de sütun verileri ve a2 de satır verileri yer almakta ve veri doğrulama ile listeledim.
Çizelgeye ad tanımladım. Fakat A3 hücresindeki dolaylı formülü =DOLAYLI(A1) DOLAYLI(A2) başvuru hatası veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
A3 de aşağıdaki sonucumu görmek istiyorsunuz.

Kod:
=İNDİS(Maaş_Derecesi;KAÇINCI(A1;A9:A19;0);KAÇINCI(A2;B8:J8;0))

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Merhabalar. Benimde benzer bir sorunum var. Ek te yüklediğim dosyada a1 de sütun verileri ve a2 de satır verileri yer almakta ve veri doğrulama ile listeledim.
Çizelgeye ad tanımladım. Fakat A3 hücresindeki dolaylı formülü =DOLAYLI(A1) DOLAYLI(A2) başvuru hatası veriyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
a3 e bunu yazınız.
Kod:
=İNDİS(A8:J19;KAÇINCI(A1;A8:A19;0);KAÇINCI(A2;A8:J8;0))

Ekli dosyalar

gunay.harun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 türkçe
24-04-2026
A3 de aşağıdaki sonucumu görmek istiyorsunuz.

Kod:
=İNDİS(Maaş_Derecesi;KAÇINCI(A1;A9:A19;0);KAÇINCI(A2;B8:J8;0))
Evet bu daha iyi oldu. Sizin paylaştığınız fotmulde satır ve sutunların harf ile başlamasına gerek kalmadı.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
AD TANIMLAMA işleminde boşluk ya da "-" gibi ifadeler kullanılmaz. Sizin Gösterge-1 şeklinde devam eden başlık satırında tire sembolü kullanılmış. Onları alt tire ile değiştirirseniz ya da Gösterge1 gibi düzenlerseniz sorununuz düzelecektir.

gunay.harun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 türkçe
24-04-2026
Tekrar rahatsız ediyorum. Ek te yüklediğim dosyada hesaplama sayfasına B1 hücresinde müdür yazdığımda ve derece ve kademeleri yazdığımda B4 hücresine Müdür sayfasından derece kademe kesişimi olan 1380 verisini getirmek, B1 hücresine memur yazdığımda ise memur sayfasındaki verileri getirmesini yapabilir miyiz acaba? Bu mümkün olursa çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Kod:
=EĞER(B1="MÜDÜR";İNDİS(müdür!Maaş_Derecesi;KAÇINCI(B2;müdür!A2:A12;0);KAÇINCI(B3;müdür!B1:J1;0));İNDİS(memur!Maaş_Derecesi;KAÇINCI(B2;memur!A2:A12;0);KAÇINCI(B3;memur!B1:J1;0)))

gunay.harun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 türkçe
24-04-2026
Kod:
=EĞER(B1="MÜDÜR";İNDİS(müdür!Maaş_Derecesi;KAÇINCI(B2;müdür!A2:A12;0);KAÇINCI(B3;müdür!B1:J1;0));İNDİS(memur!Maaş_Derecesi;KAÇINCI(B2;memur!A2:A12;0);KAÇINCI(B3;memur!B1:J1;0)))
Bu formül ile yapamadım fakat ek te yeni bir dosya ekledim ve sizin formülünüzden yardım alarak yapmaya çalıştım fakat olmadı.
Excel dosyasında, hesaplama sayfasına B1 hücresine c2 hücresi aracılığı ile müdür yada memur seçtiğimde ve B2 hücresine derece ve B3 hucresine kademeleri yazdığımda B4 hücresine Müdür ya da memur sayfasından derece kademe kesişim verisini getirmek istiyorum. B2 hücresi müdür ve memur sayfalarında A2 ve A11 hücreleri ve arasını kapsar, B3 hücresi müdür ve memur sayfalarında B1 ve J9 hücreleri ve arasını kapsar. C2 hücresi verilerini liste olarak Liste isimleri sayfasından alır.
Yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Bu formül ile yapamadım fakat ek te yeni bir dosya ekledim ve sizin formülünüzden yardım alarak yapmaya çalıştım fakat olmadı.
Excel dosyasında, hesaplama sayfasına B1 hücresine c2 hücresi aracılığı ile müdür yada memur seçtiğimde ve B2 hücresine derece ve B3 hucresine kademeleri yazdığımda B4 hücresine Müdür ya da memur sayfasından derece kademe kesişim verisini getirmek istiyorum. B2 hücresi müdür ve memur sayfalarında A2 ve A11 hücreleri ve arasını kapsar, B3 hücresi müdür ve memur sayfalarında B1 ve J9 hücreleri ve arasını kapsar. C2 hücresi verilerini liste olarak Liste isimleri sayfasından alır.
Yardımcı olursanız sevinirim
İstediğiniz formülü yazdım dosyaya. Gereksiz şeyleri de kaldırdım dosyada.

Ekli dosyalar