Düşeyara Formülü Hakkında Yardım

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Merhabalar, "GELEN GİDEN" ve "ADRESLER" isimli iki adet çalışma sayfam mevcut. "GELEN GİDEN" kitabında A sütununda isimler B sütununda adresler yazıyor. Ben adresler kitabına örneğin A sütununa 10 adet isim yapıştırdığımda "GELEN GİDEN" sayfasında A sütununda bulunan isimler arasından karşılaştırsın varsa yan satırındaki adresi B sütununa yazmasını istiyorum. Formül konusunda yardımcı olur musunuz. DÜŞEYARA denedim fakat beceremedim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,
Kitap, sayfa baya karıştı :)

ccuneyt13

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe (64 bit)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-11-2026
Merhaba,
Bende Necdet Bey gibi kitap sayfa tam anlamadım ama anladığım şekliyle aşağıdaki linke size örnek bir dosya iletiyorum.
İnceleyebilir misiniz.

Belleksizz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
03-11-2027
merhaba aslında herşeyi yapmışsınız doğru bir şekilde çalışıyor ekte gönderdiğim dosyayı incelermisiniz
sayfa 1 deki alana isim soyisim ve adres yazdığınızda ve sayfa 2 deki alana da isim soyisimi yazdığınızda adresler geliyor adres yok ise adres bulunamadı yazıyor

Ekli dosyalar

ccuneyt13

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe (64 bit)
01-11-2026
merhaba aslında herşeyi yapmışsınız doğru bir şekilde çalışıyor ekte gönderdiğim dosyayı incelermisiniz
sayfa 1 deki alana isim soyisim ve adres yazdığınızda ve sayfa 2 deki alana da isim soyisimi yazdığınızda adresler geliyor adres yok ise adres bulunamadı yazıyor
Bu cevabı ben vermişim zaten :)