Düşeyarada bir sayfadan diğerine birden fazla veri aktarma

ozmert9

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-11-2027
Merhaba elimdeki dosyada ayın her günü için bir sayfa ve her sayfada gece ve gündüz vardiyaları için iki çizelge var. Günlük raporların toplandığı aylık toplam sayfasında "=DÜŞEYARA(A291;'5'!A15:I105;7;0)" gibi formüllerle ayın her gününden verileri çekiyorum. Ancak bir parça hem gece hem de gündüz vardiyasında geçiyorsa iki vardiyadaki sayıları toplamasını istesem de sadece üsttekini alıyor. İki tane düşeyara formülünü toplayınca da parça tek vardiyada geçiyorsa hata alıyorum.

Yukarıda yazdığım gibi 5. sayfadaki vardiya çizelgelerinde parçalar tek vardiyada da iki vardiyada da yazsa bile doğru sonucu aylık rapora çekebileceğim formülü bulamadım. Bazı sitelerde düşeyara sadece ilk veriyi alır başka almaz yazıyor. Böyle bir formül gerçekten mümkün değil mi? Mümkünse yardımcı olabilir misiniz?

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Örnek dosyanızı yüklermisiniz

ozmert9

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe
10-11-2027
İlk mesajımda açıkladığım için tekrar olmasın diye yazmayacağım. Umarım anlaşılabilirim.

ÖRNEK

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba,
Alternatif olsun.
elimdeki dosyada ayın her günü için bir sayfa ve her sayfada gece ve gündüz vardiyaları için iki çizelge var.
Ayın gününe göre sayfanız var ve veri çekiyorsanız dolaylı formülü daha kullanışlı olur.
B4 hücresine yapıştırıp sağa ve aşağı çekerek çoğaltınız.
C++:
=EĞERHATA(ÇOKETOPLA(DOLAYLI("'"&B$2&"'!B:B");DOLAYLI("'"&B$2&"'!A:A");$A3);"")

Son düzenleme:

ozmert9

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe
10-11-2027
Tekrar merhaba benim asıl dökümanımda toplamak istediğim veriler "G" sütununda. @relaxim formülü sizin dediğiniz gibi düzenlediğimde yine "#DEĞER!" çıktısı aldım(Belki ben hata yapmışımdır diye düzenlediğim halini "Q6" hücresinde yazdım). Asıl veriye uygun olması için daha doğru bir ek daha yazdım. Ana problemimi ekteki parça-1, parça-4 ve parça-5 için ele alırsak "Q2" ve "Q5" hücrelerindeki formüller dosyada var olan formüller ama parça-4 göründüğü gibi toplama işlemi yapmadan sadece ilk çıkan veriyi çekiyor. Ben iki vardiyada aynı parça varsa toplayacak yoksa tek olanı alacak bir formül araştırıyorum. Ayın günleri için parçalar değiştiği için de tek tek düzenleme yapmam mümkün değil.

@Mahir64 sizin verdiğiniz formülü doğru şekilde yapamadım o yüzden onun örneği yok tekrar yardımcı olabilirseniz sevinirim.

ÖRNEK2

relaxim

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 Tr 64 bit
15.06.2027
Merhaba,

Sayfa 5 teki yapıyı bozmamanız lazım yada formülü düzenlemeniz gerekebilir.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Örnek dosya gerçeğine uygun hazırlanmalı ki net cevaplar alın.

relaxim

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 Tr 64 bit
15.06.2027
Tekrar merhaba benim asıl dökümanımda toplamak istediğim veriler "G" sütununda. @relaxim formülü sizin dediğiniz gibi düzenlediğimde yine "#DEĞER!" çıktısı aldım(Belki ben hata yapmışımdır diye düzenlediğim halini "Q6" hücresinde yazdım). Asıl veriye uygun olması için daha doğru bir ek daha yazdım. Ana problemimi ekteki parça-1, parça-4 ve parça-5 için ele alırsak "Q2" ve "Q5" hücrelerindeki formüller dosyada var olan formüller ama parça-4 göründüğü gibi toplama işlemi yapmadan sadece ilk çıkan veriyi çekiyor. Ben iki vardiyada aynı parça varsa toplayacak yoksa tek olanı alacak bir formül araştırıyorum. Ayın günleri için parçalar değiştiği için de tek tek düzenleme yapmam mümkün değil.

@Mahir64 sizin verdiğiniz formülü doğru şekilde yapamadım o yüzden onun örneği yok tekrar yardımcı olabilirseniz sevinirim.

ÖRNEK2
Değer hatası almanızın sebebi A Ve G sütununda hem sayısal hem metinsel ifadelerin olması. 5 isimli sayfa daha düzenli olabilir. Başlıklar sütun başında olursa önceki formülde çalışacaktır.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Dolaylı formülü aynı kalıpta yeni dosya eklediğinizde formülü değiştirmeden o sayfayı algılar ve sonuç üretir. Böylelikle ayın günlerinde eklediğiniz sayfa adını hücreden alır ve toplam verir.
Bun uygun örnek ekleyeceğim

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Sayfa eklediğinizde, sayfa adını ayın günü olarak belirleyin.
Örneğin 11.04.2021 için işlem yapacağınızda
Sayfa adı:11
W1 : 11.04.2021 yazıp formülü sağa çekin.

Derseniz ki bana bunlar lazım değil,
Kod:
=ETOPLA('5'!A:A;A2;'5'!G:G)
bu işinizi fazlasıyla görecektir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

ozmert9

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe
10-11-2027
Merhaba,

Sayfa 5 teki yapıyı bozmamanız lazım yada formülü düzenlemeniz gerekebilir.

Bunu uyguladım ve tam istediğim sonucu aldım. @Mahir64 , @relaxim yardımlarınız için teşekkür ederim.

Raporlarımı tamamladıktan sonra önümüzdeki günlerde öğrenmek için gösterdiğiniz alternatif yolları da inceleyeceğim.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
İyi çalışmalar.