Eğerli planlama

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2040
Sn Fedeal
Katkılarınız için çok teşekkürler
Dediğiniz gibi aslında çalışıyor ama zaman zaman yanlış verilerde çıkıyor...tekrar harfi girdiğimde düzeltiyor.
1.Mesela herhangi bir sayfadan toplu halde diyelim 50 satırı kopyaladığımda sistem çalışmıyor
2.Diyelim verilerden birinde tarihsel değişim oldu...tekrar harfi yazmak gerekiyor...belki o kolonu komple otomatik F2 yapılarak çözülebilir.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sn Fedeal
Katkılarınız için çok teşekkürler
Dediğiniz gibi aslında çalışıyor ama zaman zaman yanlış verilerde çıkıyor...tekrar harfi girdiğimde düzeltiyor.
1.Mesela herhangi bir sayfadan toplu halde diyelim 50 satırı kopyaladığımda sistem çalışmıyor
2.Diyelim verilerden birinde tarihsel değişim oldu...tekrar harfi yazmak gerekiyor...belki o kolonu komple otomatik F2 yapılarak çözülebilir.
şimdi bu söylediginizle mantık tamammen değişti ben tek tek giriş oluyor diye düşündüm enson dolu hücreden yararlanarak hesaplıyor yeni bir çalışma yapıp eklerim butona bağlarız.ama ondada veri arttıkça tamamını hesaplıyacagı için gidgide uzar.biraz kafa yorayım belki bir altarnatif buluruz.

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
06-01-2040
haklısınız..adım adım gitme gayesinden oldu..aslında burada yapılmak istenen şu:
3 tane makina var.(A,B ve C) ...
Bu makinalar ürün tipine göre otomatik seçiliyor...yani ürün tipi seçilince örnek olarak B makinası seçiliyor...Şimdi B makinasının devreye alınma yani başlangıç süresini bilmek için daha önceki tarihlerde B makinasının incelenip,en son hangi tarihte bittiğini saptamak ve bittiği tarihi yeni seçilen B makinasında başlangıç tarihi olarak almak.(Tabi aynı mantık A ve C içinde geçerli)
Mantığını anlayınca daha kolay çözümler olur sanırım...aslında tipik küçük bir MRP yada makina planlama tarzı bir şey ve Üretim sektöründeki bir çok arkadaşada ilham olabilecek bir çalışma.
şimdi diyelim yeni bir sipariş geldi ve 15 satır...bunu otomatik kopyala yapıştır yapınca seçimleri
otomatik yapması lazım,yapmayınca ben tek tek giriyorum.
2. ilerde doğacak bir sıkıntıda şu; diyelimki 5 adet sipariş geldi ve 30 satır olsun..bunları komple veya tek tek sisteme attık,ancak bu siparişlerden bir tanesi öncelik arzetti yani acil. öncelik sırası olarak bunlara bir kolonda 1,2,3 ... gibi değerler verdim ve ben 3 ncü sıradakini 1 yapınca sort olacak ve 3, 1nci sıraya gelecek.işte burada tekrar makina tarihleri karışacak..bu sebeple bir butona bağlamak daha sağlıklı olur diye bende size katılıyorum.
Tekrar ilginiz için çok teşekkürler

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
06-01-2040
Sn.Fedeal
sorunun çözümü konusunda çok ilerledik...probleme son darbeyi indirmenizi bekliyorum..)))

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
06-01-2040
Sn.fedeal
Ne diyeceğimi bilemiyorum.Tebrikler,Tebrikler,tebrikler
Süper olmuş ve çok teşekkürler...
eğer fazla olmayacaksa hoşgörünüze sığınarak ekli dosyada 1-2 husus daha var.
Çok çok teşekkürler...Dualarım sizinle

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Bu kolona göre sırala dediğimizde
S2 hücresindeki ilk değer o günün tarihinin 1 fazlası olabilirmi?
Now +1 gibi
Çünkü ilk sıraya geldi ve bu üretim hemen yarın başlamak zorunda.
ve U kolonundaki sıralamayı yeniden 1,2,3..gibi yapması gerekiyor.
sütuna göre sıralama makrosu gerekiyormu?sanki var gibi yazmışsınız eğer varsa bence b2 hücresine now+1 yazalım çünkü son yazdıgımız makro "I" ve "V" sütünunu b sütünundan alacak değeri

Kod:
Range("A2:AG65000").Select
    Selection.Sort Key1:=Range("U2"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
        OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
        DataOption1:=xlSortNormal
[COLOR="Red"]cells(2,"b").value=now+1[/COLOR]
ikinci konuda; eğer K ve X kolonlarındaki değerler sıfır ise yani üretim tamamlanmış ise
öncelik değeri sıfır olmalı yada başka bir sayfaya o satır komple taşınabilirmi?
örnekte k ve x sütunlarında değer yok hepsimi taşınacak?
bir data sayfası oluşturup altalta biten üretimlermi taşınacak?
diyelimki taşıdık öncelik sıralaması tekrarmı yazılacak?
yazılacaksa öncelik kriteri varmı(örnegin a makinası gibi yada kod gibi)

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
06-01-2040
Sn Fedeal,
Bazı konular tam netleşmedi kafamda..bu sebeple geri dönüş yapamadım...kusura bakmayın...
En kısa zamanda döneceğim.

Tekrar çok çok teşekkürler

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
06-01-2040
Sn Fedeal
sistem çok güzel çalışıyor...taşıma işini sonraya bırakmak istiyorum.Sıralama bir kolona değer vererek 1,2,3 gib zaten yapılabiliyor.Ondada sorun yok..bunlarla hiç uğraşmayın.
Esas sorun şu:Sıralama sonrası ilk satırda S2 hücresi her zaman o günün tarihi olmalı ve herhangi bir harf üst kolonlarda yoksa B kolonunu esas al demiştik ya...B kolonu değilde o günün tarihini al dememiz gerekiyor.
Ben AK kolonu yaptım ve tüm satırlara =bugün formulu girdim.Kodda "B" gördüğüm yere AK yazdım A ve C oldu ama B olmadı...Bunu düzeltirsek sistem çok daha doğru çalışacak.

selamlar ve teşekkürler

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
06-01-2040
Tamam Sn.Fedeal
Onuda hallettim..sorun yok çok teşekkürler

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
06-01-2040
Sn.Fedeal
veriler arttıkça doğal olarak bekleme süresi artıyor bu sebeple planla dendiğinde bir progress bar yada % ilerleme çalıştırmak mümkün olabilirmi?
Ben lütfen bekleyiniz şeklinde bir kod uyguladım ama kodun çalışma süresine bağlı değil...pek hoş olmadı.

CreateObject("WScript.Shell").Popup _
"Lütfen bekleyin , Planlama işlemi yapılıyor", 4, "Uyarı"