etopla fonk. birden çok bağımsız değ. girme

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Merhabalar;
Benim sorum ve sorunum şöyle;
Birinci çalışma sayfasında mevcut bir ekip listesinde hali hazırda yaklaşık 150 ad ve soyad bulunmakta ve karşısında aldıkları ücret belirtilmekte,
İkinci çalışma sayfasında ise yeni proje geldiğinde bu isimlerden seçilen isimler yazılmakta ör. 10 kişi ahmet ,mehmet, ayşe vs...,
Üçüncü sayfada ise proforma bir fatura bulunmakta, excel buraya yazdığım isimleri aktarıyor L sutununda ise bu 150 kişiden seçtiğim 10 kişinin aldığı ücreti aktaracak bir formül yazmak istiyorum.
etopla formülü ile sadece sayfa birde adres gösterdiğim bir kişinin ücretini gösterebiliyorum. (=ETOPLA(C8:C461;EKİP!C4;EKİP!D4:D151))
Fatura sekmesinde C7 hücresine bu 150 kişilik ana listeden herhangibirinin adını yazdığımda, L7 hücresine C7 hücresinde bulunan ismin aldığı ücreti ana listeden kontrol edip doğru değeri yazdırabilieceğim bir formül varmıdır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Merhabalar;
Birinci çalışma sayfasında mevcut bir ekip listesinde hali hazırda yaklaşık 150 ad ve soyad bulunmakta ve karşısında aldıkları ücret belirtilmekte,
İkinci çalışma sayfasında ise yeni proje geldiğinde bu isimlerden seçilen isimler yazılmakta ör. 10 kişi ahmet ,mehmet, ayşe vs...,
Üçüncü sayfada ise proforma bir fatura bulunmakta, excel buraya yazdığım isimleri aktarıyor L sutununda ise bu 150 kişiden seçtiğim 10 kişinin aldığı ücreti aktaracak bir formül yazmak istiyorum.
etopla formülü ile sadece sayfa birde adres gösterdiğim bir kişinin ücretini gösterebiliyorum. (=ETOPLA(C8:C461;EKİP!C4;EKİP!D4: D151))
Fatura sekmesinde C7 hücresine bu 150 kişilik ana listeden herhangibirinin adını yazdığımda, L7 hücresine C7 hücresinde bulunan ismin aldığı ücreti ana listeden kontrol edip doğru değeri yazdırabilieceğim bir formül varmıdır?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Açıkcası e-topla formülüne bir değişken girebiliyorum ana listedeki tüm isimleri grebilsem sanırım sorun ortadan kalkıcak fakat nasıl yapılır bir türlü bulamadım..

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
çok teşekkür ederim çok işime yaradı ...
Sevgiler Saygılar..

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
iyi akşamlar benimde küçük bi sorum olacak,sitede yeniyim hatam olursa şimdiden kusura bakmayın.benim sorum şu : 2 tane sayfam var .1.sayfadaki d hücresiyle 2.sayfadaki a hücresi metin olarak eşitse 1.sayfadaki e hücresini 2.sayfada b hücresine toplayıp yanına yazsın istiyorum.giriş stoğu tutmak için.şimdiden teşekürler

Son düzenleme:

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
sayfa1 de herhangi bir hücreye
=EĞER(D1=SAYFA2!A1;E1+F1;"")
formülünü uygulayınız.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
sayın muokumuş öncelikle ilginize teşekür ederim. sanırım ben düzgün şekilde anlatamadım.sayfa 1 de D hücresinde stok kodum var, E hücresinde ise stok miktarım.ve bu oldukça uzun bi liste şekilde ilerleyeck. sayfa 2 de A hücresinde ise stok listem var. ben sayfa1 deki D hücresinden aynı stok kodu olanların yanındaki E stok miktarını toplayıp sayfa 2 de B hücresine yazmasını istiyorum.yani aynı cins olanları sayfa 2 de listedeki karşığı olan hücrede toplu şekilde görmek istiyorum.bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
dosyayı ekledim.2.sayfadaki sarı işaretli yere ürün bazında toplam stok miktarının gelmesini istiyorum

Ekli dosyalar

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
sayfa2 c4 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--(Sayfa1!D$3:D$353=STOKKALEMLERİ!A4);(Sayfa1!E$3:E$353))
formülünü uygulayınız.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
çoook teşekkür ederimmmm.sayın muokumuş kaç gündür bunu arıyodumm.:D beni ne kadar sevindirdiniz.allahta sizi sevindirsin.iyi gecelerr

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Merhabalar;
etopla formülü ile sadece sayfa birde adres gösterdiğim bir kişinin ücretini gösterebiliyorum. (=ETOPLA(C8:C461;EKİP!C4;EKİP!D4:D151))
Sanırım formda bir hata oluştu ben bu mesajı yazarken cevaplanmmamış gözüküyordu anlamadım. o yuzden mesajı siliyorum

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Selamlar,

Yanlış anlamadıysam,

Altarnatif olarak;

Satok Kalemleri sayfa sekmesinde C4 Hücresine aşagıdaki formülü yapıştırıp aynı işlem sonucu alabilirsniz,

Kod:
=ETOPLA(Sayfa1!$D:$D;A4;Sayfa1!$E:$E)