Excel Dosyası olan CD

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Sayın Ayhan Ercan tekrar indirdim ve değişiklik yok. Son bahsettiğim hatayı hala sürdürüyor. Sizde böyle bir hata vermiyor mu_?
Ne demek istediğinizi anladım. Doğru bir tespit. Ancak en son güncelleme yaptığım dosyada bu hatayı düzeltecek ek kod yazdım. Şuan devam edilemediğinde "Yetkisiz Kullanım" diye bir mesaj verip formu da kapatıyor, uygulamayı da kapatıyor....
Yani hata olmaması lazım. Bende hata vermiyor....

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003, Türkçe
"deneme" dosyasını açıyorum ama devam demeden "x" den "deneme" dosyasını kapatıyorum. ve herhangibir xls uzantılı dosya açtığımda "deneme" dosyasıda açılıyor.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Sayın Ayhan Ercan tekrar indirdim ve değişiklik yok. Son bahsettiğim hatayı hala sürdürüyor. Sizde böyle bir hata vermiyor mu_?
merhaba,

excel.txt isimli dosyayı C:\Windows\system'e kopyalamadan önce excel kelimesini küçük harf ile yani excel.txt yaptım ve içerisine 1 rakamını yazdım,

bundan kaynaklanmıyor da olabilir ama bende sorun çıkartmadı,

Excel Vers. ve Dili
Hocam devam'ı geçtikten sonra yetkisiz kullanım mesajına hayır dediğimde yani sayfayı kapattığımda herhangi bir xls dosyası açtığımda "deneme" dosyası herhangi bir şifre istemeden yine açılıyor.
yine şifre yanlış girdiğimde çıkan hata mesajında iptali tıkladığımda sayfayı kapattığımda herhangi bir xls dosyası açtığımda "deneme" dosyası herhangi bir şifre istemeden yine açılıyor.
Umarım rahatsızlık vermiyordurum...

Son düzenleme:

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Hocam devam'ı geçtikten sonra yetkisiz kullanım mesajına hayır dediğimde yani sayfayı kapattığımda herhangi bir xls dosyası açtığımda "deneme" dosyası herhangi bir şifre istemeden yine açılıyor.
yine şifre yanlış girdiğimde çıkan hata mesajında iptali tıkladığımda sayfayı kapattığımda herhangi bir xls dosyası açtığımda "deneme" dosyası herhangi bir şifre istemeden yine açılıyor.
Umarım rahatsızlık vermiyordurum...
Dosya ekte....

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Teşekkürler hocam

Program şimdi gayet güzel olmuş. Elinize sağlık. Bahsettiğiniz textboxtaki rakamlara karşılık gelen şifrelerin nasıl oluştuğunu(hangi mantıkla meydana geldiğini) bizlerle paylaşacak mısınız? Şifrelerin mantığını paylaşırsanız sevinirim.

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Program şimdi gayet güzel olmuş. Elinize sağlık. Bahsettiğiniz textboxtaki rakamlara karşılık gelen şifrelerin nasıl oluştuğunu(hangi mantıkla meydana geldiğini) bizlerle paylaşacak mısınız? Şifrelerin mantığını paylaşırsanız sevinirim.
Bunun cevabını zaten vermiştim...

* Rakamların karşılıkları :

4 adet textbox var, sırasıyla;

1 textboxtaki rakamı 15 ile çarpıyorsunuz. İlk 4 hanesini karşılık olarak yazıyorsunuz.
2 textboxtaki rakamı 16 ile çarpıyorsunuz. İlk 4 hanesini karşılık olarak yazıyorsunuz.
3 textboxtaki rakamı 17 ile çarpıyorsunuz. İlk 4 hanesini karşılık olarak yazıyorsunuz.
4 textboxtaki rakamı 18 ile çarpıyorsunuz. İlk 4 hanesini karşılık olarak yazıyorsunuz.

Tabi bütün bu rakamlar insanın hayal gücü ile değişik biçimlenebilinir...
Kodları incelerseniz anlayacağınızı umuyorum.
.
Üst Textboxlardaki (aslında Label) oluşan rakamlarda;

Kod:
Dim SerialNumber As Long
    GetVolumeInformationA "C:\", vbNullString, 0, SerialNumber, 0, 0, vbNullString, 0
    txts1.SetFocus
    mytime = Format(Time, "ss")
    Label1.Caption = Mid(SerialNumber, 1, 4) + 210 * mytime
    Label2.Caption = Mid(SerialNumber, 2, 4) + 300 * mytime
    Label3.Caption = Mid(SerialNumber, 3, 5) + 150 * mytime
    Label4.Caption = (mytime * 123) + 1953

Excel Vers. ve Dili
Hocam kusura bakmayın dikkatsizlik işte. İlk 4 hanesini karşılık olarak yazıyorsunuz değilde İlk 4 hanesini karışılık olarak yazıyorsunuz olarak okuyorum. iyi çalışmalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...