Excelde Veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
2010 excel
İyi forumlar. Arkadaşlar bir sorunum var yardımcı olabilirseniz sevinirim. Elimde yaklaşık 2000 adet ürünün fiyatlarının bulunduğu bir excel dosyası var. Bunları başka bir excel dosyasında ilgili yere yapıştırmam gerekiyor. Yani fiyatların olduğu excel dosyasında atıyorum ürün ve hemen yanındaki hücrede 10 tl fiyat var. Bunu başka bir excel dosyasında ilgili ürüne ait fiyatı aktarmak istiyorum. Bu yapabileceğimiz mevcut bir formül var mıdır? Örnek temsili resimde B2 hücresindeki patates fiyatını diğer excelde B8 hücresine getirmek gibi...
Basitçe fiyatların olduğu liste;
Fiyatların aktarılacağı liste;

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Merhaba. Düşeyara formülü bunun için var. Belgeyi atmadığınız için tam kodu yazamayız, bu yüzden Youtube'dan "Düşeyara nasıl kullanılır?" diye bakıp işinizi halledebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010 excel
Merhaba. Düşeyara formülü bunun için var. Belgeyi atmadığınız için tam kodu yazamayız, bu yüzden Youtube'dan "Düşeyara nasıl kullanılır?" diye bakıp işinizi halledebilirsiniz.
DÜŞEYARA ile bir yere kadar getirdim ancak fiyatları aktarmak istediğim exceldeki ürünlerle diğer listedeki ürün açıklamaları aynı olarak geçmiyor. Örneğin; aktarmak istediğim listede "PİLİÇ KANAT" yazıyor diğer listede PİLİÇ yazıyor buna göre formülleyebiliyor muyuz içinde geçen şeklinde.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Şu şekilde arama yapabilirsiniz.

Örnek B1 hücresinde PİLİÇ yazdığını varsayalım. Aşağıdaki formül Sayfa2'de A sütununda içinde PİLİÇ geçen satırı bulup B sütunundaki karşılığını getirir. Kendi sisteminize uyarlarsınız.

C++:
=DÜŞEYARA("*"&B1&"*";Sayfa2!A:B;2;0)

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Merhaba. Bu formül, tek hücre içinde bulunan içeriği bölmez. Yani bir hücrede "PİLİÇ KANAT" yazıyorsa ve siz çektiğinizde sadece "PİLİÇ" gözüküyorsa, bunun sebebi sütun genişliğidir. Yani metin tamamen geliyor fakat görüntü olarak ilk kelime gözüküyor, ilgili sütunu genişletirseniz sorun ortadan kalkar.

Excel Vers. ve Dili
2010 excel
Şu şekilde arama yapabilirsiniz.

Örnek B1 hücresinde PİLİÇ yazdığını varsayalım. Aşağıdaki formül Sayfa2'de A sütununda içinde PİLİÇ geçen satırı bulup B sütunundaki karşılığını getirir. Kendi sisteminize uyarlarsınız.

C++:
=DÜŞEYARA("*"&B1&"*";Sayfa2!A:B;2;0)
Bu birşey değiştirmedi.
Merhaba. Bu formül, tek hücre içinde bulunan içeriği bölmez. Yani bir hücrede "PİLİÇ KANAT" yazıyorsa ve siz çektiğinizde sadece "PİLİÇ" gözüküyorsa, bunun sebebi sütun genişliğidir. Yani metin tamamen geliyor fakat görüntü olarak ilk kelime gözüküyor, ilgili sütunu genişletirseniz sorun ortadan kalkar.
Sanırım tam anlatamadım sorunumu, atıyorum içindeki bilgileri çekmek istediğim excel dosyasında piliç kanat yazıyor, benim boş aktarma yapmak istediğim dosyadaki açıklamada ise sadece piliç yazıyor. (ben açıklamaları değil ilgili ürünün fiyatını çekmek istiyorum). Verileri çekilecek excel dosyasından ürün fiyatlarını çekerken illaki sadece piliç olarak yazılı olanların değil içinde piliç kelimesi geçenin fiyatını almasını istiyorum. Ayrıca ben açıklama aktarma değil sadece ilgili ürünün fiyatını aktarmak istiyorum. Yani piliç kanat açıklamasını piliçe çevir gibi birşey değil.
DÜŞEYARA ile tam olarak sadece PİLİÇ yazanların veya açıklaması birebir aynı olanları aktarabildim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Mesajımda açık olmayan yer neresi?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Ben örneği SAYFALAR arası için örneklendirdim. Sizin bunu dosyalar arasına uyarlamanız gerekiyordu.

İki dosyanızın örneğini paylaşırmısınız. Gerçek bilgiler içermesine gerek yok.

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-08-2025
Yanlış anlamadıysam, iki farklı excel dosyasından bahsedilmekte. Bir dosyadaki fiyatlar , diğer dosyaya çekilmek isteniyor. İçinde PİLİÇ geçenleri aratacaksın. Listede PİLİÇ, PİLİÇ GÖĞÜS, PİLİÇ KANAT, PİLİÇ DÖNER gibi birden fazla piliç içeren veri varsa düşeyara işe yaramaz tam olarak. Oturcaksın iki listeyi karşılıklı olarak düzenleyeceksin birebir.