• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

geçici kayıt yaptığım bir sayfadaki verileri kalıcı kayıt yapacağım sayfanın altına

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
Sayın üstadlar ve arkadaşlar; geçici kayıt yaptığım ber sayfardaki verileri kalıcı kayıt yapacağım sayfanın en son verilerin altına devam edecek şekilde makro kollanarak ve bu makroyu bir CommandButton kullanarak kayıt yapmak istiyorum. Bununla ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Açıklayıcı örnek dosya ektedir.

yanıt

Bir örnek yaptım bakınız.
Kod:
Sub aktar()
Set s1 = Sheets("ANLIKSATIS")
Set s2 = Sheets("SATIS")
For sut = 1 To s1.[b65536].End(3).Row
s1.Range("b" & sut + 2).EntireRow.Copy
s = WorksheetFunction.CountA(s2.[a1:a65536])
s2.Range("a" & s + 1).PasteSpecial
Next
Application.CutCopyMode = False
End Sub

Sayın V.Basic For Applications

aktarma işleminin her tekrarlandığında ilk boş olan satıra eklenmesini bu kod da nasıl sağladınız.

Bende hazır dosya olarak gönderiyorum, inceleyiniz..

Sayın kulomer46 Kod zaten dediğiniz gibi çalışmakta.

Sorunuza V. Basic For Application kodlu arkadaşın müsadesiyle ben cevap vereyim

s = WorksheetFunction.CountA(s2.[a1:a65536]) ' Bu kodla satış sayfasında A sütunundaki dolu hücre sayısını buluyoruz.

s2.Range("a" & s + 1).PasteSpecial ' Buradada (A sütununda etiketler bir satırlık yer kapladığı için) ekleyeceğimiz satır için s + 1 diyoruz.
İyi Çalışmalar..

Sorunuza V. Basic For Application kodlu arkadaşın müsadesiyle ben cevap vereyim

s = WorksheetFunction.CountA(s2.[a1:a65536]) ' Bu kodla satış sayfasında A sütunundaki dolu hücre sayısını buluyoruz.

s2.Range("a" & s + 1).PasteSpecial ' Buradada (A sütununda etiketler bir satırlık yer kapladığı için) ekleyeceğimiz satır için s + 1 diyoruz.
İyi Çalışmalar..

çok teşekkürler elinize sağlık.

Sayın V. Basic For Application
Gönderdiğiniz dosyayı ben dosyayı gönderdikten sonra farkettim. Artı olarak sizin makro kodu Anlıksatış sayfasındaki verileri olduğu gibi aktarıyor oysa satış sayfasına tüm sütunları değil bazı sütunları aktarmak gerekiyor.:)

Ben teşekkür ederim, faydalı olduysak ne mutlu..

Sayın V.Basic For Applications

aktarma işleminin her tekrarlandığında ilk boş olan satıra eklenmesini bu kod da nasıl sağladınız.

Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop

Geri