• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Google Sheets sayı biçimlendirmesi sorunu

klop01

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Arkadaşlar,
Aşağıdaki bağlantıda erişime açtığım Google Sheets dosyasında D8 hücresinde formülle 4444 - 4444 biçiminde bir sonuç elde ediyorum.
Bu hücrenin sayı biçimlendirmesini 1.000,12 biçimde ayarlıyorum ama biçimlendirme işlemiyor.
Bu durum "-" metin karakterinden kaynaklı galiba.
Bu sorun çözülebilir mi?

Sayın Klop01

Siz zaten demişsiniz ki formül de son 1 yıl içerisinde en düşük ve en yüksek fiyatı nedir?

onu da &" - "& böyle ayırt etmişsiniz. Böyle gelmesi gayet doğal.

Trilenium,
Formül böyle kalacak olursa sayı biçimlendirmesini 1.000,12 biçiminde göstermenin belki bir yolu vardır diye şansımı denemek istemiştim.
Türlü türlü çözüm yolları çıkıyor arkadaşlardan.

Anladım. Googlesheette böyle bir özellik var mı bilmiyorum. Var ise bilen arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır.

Merhaba,

Sayısal verileri birleştirme sembolleri ile birleştirince artık sayı olmaktan çıkacağı için sayısal biçimlendirme işe yaramayacaktır.

Bu tarz verilerde biçimlendirme yapabilmeniz için METNEÇEVİR fonksiyonunu kullanabilirsiniz.

Deneyiniz.

C++:
=IF(C8="";"";IFERROR(TEXT(IF(MIN(INDEX(GOOGLEFINANCE("IST:"&C8; "low";DATE(YEAR(TODAY())-1;MONTH(TODAY());DAY(TODAY())-1);TODAY(); 1);;2))<GOOGLEFINANCE("IST:"&C8;"low");MIN(INDEX(GOOGLEFINANCE("IST:"&C8;"low";DATE(YEAR(TODAY())-1;MONTH(TODAY());DAY(TODAY())-1);TODAY(); 1);;2));GOOGLEFINANCE("IST:"&C8;"low"));"#,##0.00");"Veri Yok.")&" - "&IFERROR(TEXT(IF(MAX(INDEX(GOOGLEFINANCE("IST:"&C8;"high"; DATE(YEAR(TODAY())-1;MONTH(TODAY());DAY(TODAY())-1);TODAY();1);;2))>GOOGLEFINANCE("IST:"&C8;"high");MAX(INDEX(GOOGLEFINANCE("IST:"&C8;"high"; DATE(YEAR(TODAY())-1;MONTH(TODAY());DAY(TODAY())-1);TODAY();1);;2));GOOGLEFINANCE("IST:"&C8;"high"));"#,##0.00");"Veri Yok."))

Korhan Ayhan,
Önerdiğiniz formül istenilenleri tam olarak yaptı.
Teşekkür ederim, sağ olun.

Geri