hiksos0658
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- exel 2010
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 06-03-2026
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Şöyle bir mantık düşündüm. Alttaki resimde D sütununa Yemek kategorisini kullanıcı manuel girer. 5 tane kategori olsun diyelim. Menü hazırlık kısmında yemek1 e d kategorisinde Yemek1 yazılı yemeklerden rastgele dağıtılır. Aynı şekilde Yemek2 ye de Yemek2 kategorrisnden dağıtım yapılır.Bana şunu açılarsan/anlatırsan çözüm üretmiş olucam sanırım. Ben sadece yemeden anladım. Dosyada;
YEMEK 1
YEMEK2
YEMEK 3
YEMEK 4
YEMEK 5
olarak sıralananları nasıl gruplandırabilir. Örneğin yemek1 çorba dedik, yemek 2 ye ana yemek dedik, yemek 3 e salata, yemek 4 e tatlı dedik. yemek 5 e ne dicez.
Kısaca Reçete adlı sayfadaki yemek adlarını bu şekilde bir gruplandırmaya sokabilirsek düşünülen olacaktır. Bana en az 5 grup adı yazarsan sonuçlandırmaya çalışayım. Örneğin saydıklarımın yanına kızartmalar, balıklar vb. gibi gruplandırma yapılabilir mi?
Şöyle bir mantık düşündüm. Alttaki resimde D sütununa Yemek kategorisini kullanıcı manuel girer. 5 tane kategori olsun diyelim. Menü hazırlık kısmında yemek1 e d kategorisinde Yemek1 yazılı yemeklerden rastgele dağıtılır. Aynı şekilde Yemek2 ye de Yemek2 kategorrisnden dağıtım yapılır.Ekli dosyayı görüntüle 256561
listeyi kişi kendi manuel hazırlayacak artık hocam. Hangi yemek hangi kategoride kişiye göre değişebilir. Zaten bir defa kategori seçimi yapılınca uzun yıllar değişiklik yapılmaya gerek kalmazBende benzeri bir uygulama çabasındayım. Sorun ise listenin hazırlanması.
Aylık Menü sayfasında sol üstte Yenile butonuna basınca Yemekleri otomatik dağıtır. Bu yemeklerin Listesi de Menü hazırlık sayfasına otomatik yazılır.Hocam alta resim ekledim bu resimdeki kısmı sizmi yaptiniz yoksa Office in kendi ozellegimi bilemedim işyerindeki PC de bu olay olmuyor birde resim ekledim acaba diyorum bu resimde yemek 1 yemek2 yemek2 yemek4 yemek5 diye kendi kategori ayırmış biz bu dosyaya bir sayfa daha eklesek bu yemek kategorilerini oraya yazsak kategorilerin altına da yemek isimlerini manuel gorsel bir sefer girince zaten değişikliği kendimiz yapabiliriz sonra bunu otomatik yemek dağıtmaya baglayabilirmiyiz
GRUP NO 1 |
01 - ÇORBALAR |
02 - ANA YEMEK |
03 - PİLAVLAR, ZEYTİNYAĞLILAR, MAKARNALAR, BÖREK VD. |
04 - TATLILAR |
05 - EK MENÜ |
Hocam alta resim ekledim bu resimdeki kısmı sizmi yaptiniz yoksa Office in kendi ozellegimi bilemedim işyerindeki PC de bu olay olmuyor birde resim ekledim acaba diyorum bu resimde yemek 1 yemek2 yemek2 yemek4 yemek5 diye kendi kategori ayırmış biz bu dosyaya bir sayfa daha eklesek bu yemek kategorilerini oraya yazsak kategorilerin altına da yemek isimlerini manuel gorsel bir sefer girince zaten değişikliği kendimiz yapabiliriz sonra bunu otomatik yemek dağıtmaya baglayabilirmiyiz
elinize sağlık hocam. dosya ile hiç işim yok ama kod yapısını görmek ve ihtiyaç duyulacak bir dosya olduğu için arşivime ekliyorum. Emeğinize sağlık tekardanDosyayı hazırladım. Yapmanız gereken kabaca şunlar;
Reçete sayfasına yeni bir yemek eklediğinizde Yemek Grupları adlı sayfada B sütununa uygun grup bilgisi eklemek.
Örneğin yeni bir çorba eklediğinizde Yemek Grubu sayfasında B sütununa ilgili çorbanın yanına şu ifadeyi yazmanız gerek. 01 - ÇORBALAR
Reçete sayfasında A, B, C, D sütunlarını kullanıcı manuel olarak bilgi girmeli. E sütunu verileri kod ile veri almakta. Yani E sütununa veri girmeye gerek yok.
Dağıtım, Menü Hazırlık sayfalarında kullanıcının manuel veri girmesini gerektircek bir durum yok. Tamamen kod işlemi var.
Aylık Menü sayfasında, B2, C2 hüclerinde ay ya da yıl seçimi yapılması yeterli. Yenile adlı buton da aynı işlevi görmekte. Gruplamayı 5 e ayırdım. Aşağıda göründüğü gibi. İsterseniz Yemek Grupları sayfasında yemek adının yanındaki bilgiyi değiştirebilirsiniz. Yani bir gruptan alıp diğer gruba sokabilirsiniz. Önemli olan sütunundaki hücre değerinin boş kalmaması. (NOT: C sütunu sizin için önemsiz. Gruplandırmayı detaylandırmak amaçlı kendim için oluşturdum)
GRUP NO 1
01 - ÇORBALAR
02 - ANA YEMEK
03 - PİLAVLAR, ZEYTİNYAĞLILAR, MAKARNALAR, BÖREK VD.
04 - TATLILAR
05 - EK MENÜ
Malzeme Listesi adlı sayfada, ilk tarih, son tarih, kişi sayısı girilmesi yeterli. Bu sayfadaki tarihler Aylık Menü sayfasındaki tarihe bağlı olarak değişmekte. Aynı ay içersinde kalmak şartı ile manuel olarak değiştirebilir, tarih kısıtlaması yaparak Günlük, Haftalık, Aylık liste oluşturulabilirsiniz.
Ayrıca, aşağıdaki görüntüde olduğu gibi Reçete adlı sayfada, ya da farklı bir ifade ile sizin Dosyanızın aslında Yemek Adlarında mükerrer ( 1 den fazla menüye eklenmiş ) yemekler var. Birkaçtanesine rastlamıştım. Bence bunları temizlemelisiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 256582
verileri kendi dosyanızdan yapıştırırekn değer yapıştır kullanın. kelimeler arasında fazla boşluk bırakmayın. Örneğin YOĞURTLU KARNABAHAR KIZARTMASI nda bir yerde KARNABAHAR dan sonra bir boşluk fazla var. Bir yerde yemek isimlerin + yazmışssınız. Bunlara dikkat edin@walabi @volki_112 sanırım bir yerde hata yaprım dosya sizin verdiğiniz menü ile çok güzel çalkşıyor elinize sağlık fakat ekte attığım menüyü ekleyinde hata veriyor büyük ihtimal benden kaynalı fakat çozemedim bakma şansınız varmı dosyada sarı renkle işaretlenmiş yerleri dikkate almayın onlar benim aşçımla teyit ettiğim gramazları ben unutmayım diye kondu dosya çok güzel olmuş bu arada tekrar emeğinize sağlık
cok güzel bir çalışma olmuş emeklerinize sağlık,benim fazla excel bilgim yok bende buna benzer bir calışma yapıyordum henuz bitmedi ,ürünlerin fiyatlarının oldugu bir sayfa ekleyip ordan malzeme listesindeki toplam miktarın yanına bir sutun acıp toplam tutarı yazdırıp aylık ilk madde maliyetini cıkarırsak süper olur.Dosyayı hazırladım. Yapmanız gereken kabaca şunlar;
Reçete sayfasına yeni bir yemek eklediğinizde Yemek Grupları adlı sayfada B sütununa uygun grup bilgisi eklemek.
Örneğin yeni bir çorba eklediğinizde Yemek Grubu sayfasında B sütununa ilgili çorbanın yanına şu ifadeyi yazmanız gerek. 01 - ÇORBALAR
Reçete sayfasında A, B, C, D sütunlarını kullanıcı manuel olarak bilgi girmeli. E sütunu verileri kod ile veri almakta. Yani E sütununa veri girmeye gerek yok.
Dağıtım, Menü Hazırlık sayfalarında kullanıcının manuel veri girmesini gerektircek bir durum yok. Tamamen kod işlemi var.
Aylık Menü sayfasında, B2, C2 hüclerinde ay ya da yıl seçimi yapılması yeterli. Yenile adlı buton da aynı işlevi görmekte. Gruplamayı 5 e ayırdım. Aşağıda göründüğü gibi. İsterseniz Yemek Grupları sayfasında yemek adının yanındaki bilgiyi değiştirebilirsiniz. Yani bir gruptan alıp diğer gruba sokabilirsiniz. Önemli olan sütunundaki hücre değerinin boş kalmaması. (NOT: C sütunu sizin için önemsiz. Gruplandırmayı detaylandırmak amaçlı kendim için oluşturdum)
GRUP NO 1
01 - ÇORBALAR
02 - ANA YEMEK
03 - PİLAVLAR, ZEYTİNYAĞLILAR, MAKARNALAR, BÖREK VD.
04 - TATLILAR
05 - EK MENÜ
Malzeme Listesi adlı sayfada, ilk tarih, son tarih, kişi sayısı girilmesi yeterli. Bu sayfadaki tarihler Aylık Menü sayfasındaki tarihe bağlı olarak değişmekte. Aynı ay içersinde kalmak şartı ile manuel olarak değiştirebilir, tarih kısıtlaması yaparak Günlük, Haftalık, Aylık liste oluşturulabilirsiniz.
Ayrıca, aşağıdaki görüntüde olduğu gibi Reçete adlı sayfada, ya da farklı bir ifade ile sizin Dosyanızın aslında Yemek Adlarında mükerrer ( 1 den fazla menüye eklenmiş ) yemekler var. Birkaçtanesine rastlamıştım. Bence bunları temizlemelisiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 256582
Teşekkür ederim söylediğiniz şekilde hallettimVeri doğrulama kısmından değiştirebilirsin.
emeklerinize sağlık cok güzel olmuş. Bir de reçetelerde malzeme isimleri farklı yazılmış olanlar var. ŞEKER - TOZ ŞEKER, UN BÖREKLİK - BÖREKLİK UN , KURU KAYISI - K.KAYISI gibi kullanacak olanlar onlara da dikkat etmeli.@hsynsahiner dosyayı ekte olduğu gibi güncelledim. Fiyat/Tutar görünsün mü şeklinde bir seçenek ekledim. EVET seçilirse fiyat ve tutarlar tabloya yansır, EVET olmadığı sürece fiyat ve tutar sütunları boş olur.
MALZEMELER adlı sayfada yemek içeriğini oluşturan gıda vb. ürünler mevcut. Buraya malzeme, malzemenin birimini, ve fiyatını eklemek kullanıcının sorumluluğunda. Ve örneğin 1 kg lık bir malzeme alındığında bunu malzeme listesinde GRAM biriminden takip ediyorsanız, malzemenin GRAM (GR) fiyatı eklenmeli. Yani KG/GR dönüştürmesi yapmanız gerekiyor.