Dosyanızı yedekleyip, aşağıdaki kodu denermisiniz.
Sub FaksSil()
For i = 2 To Range("a1").CurrentRegion.Rows.Count
Sil = Split(Range("b" & i), "FAKS")
Range("b" & i).Value = Sil(0)
Next
End Sub
Telefon numaraları aynı hizada yazılmış olsalardı, "Veri/Metni Sütunlara Dönüştür" diyerek "FAKS" yazısından sonra yazılanları ayrı bir hücreye aktarıp silebilirdiniz.
Ancak telefon numaralar bazı hücrelerde bitişik, bazı hücrelerde boşluklu olarak yazılmış. O yüzden bir kriter belirleyerek ayıramıyorum.
Düzeltme: Sn. omerceri'nin mesajını farkettim. Çözümü bulmuş zaten. Kolay gelsin.
Sn. ömerceri eğer bazı hücrelerde faks numaraları yoksa yine de yazdığınız kod çalışır mı
Anladığım kadarı ile verilerin yazılışı tek tip değil ilk önce tüm boşlukları filan silerek, verilerini tek tip haline getirmeye çalış.
yazdığınız kodu çalıştırdım çok sağolun.anladığım kadarıyla hücrede fakstan sonra başka bir işyeri telefonu olsaydı onu da siliyor bunun için bir çözüm var mı sadece faks silinebilir mi
evet ben omerceri'nin kodlarıyla çalıştırdım.ayrıca sadece faksların silinip silinemeyeceğini soracaktım yani eğer listede fakstan sonra bir numara daha olsaydı onların kalmasını istiyorum
bu şekilde yapılan liste çok düzgün olmuyor ama benim yaptığımdan çok daha iyi yine de ilgilendiğiniz için teşekkürler
Aşağıdaki kodda tek sorun numaralar arasındaki boşluklar siliniyor.
Sub FaksSil()
Columns("B:B").Replace What:=" ", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
For i = 2 To Range("a1").CurrentRegion.Rows.Count
bul = Split(Range("b" & i), Chr(10))
On Error Resume Next
For e = 0 To 4
If Left(bul(e), 4) <> "FAKS" And bul(e) <> "" Then
Range("C" & i).Value = Range("C" & i) & bul(e) & Chr(10)
End If
Next
Next
End Sub
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.