• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içinde silme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
arkadaşlar forumda aradım bulamadım aynı hücre içinde telefon ve faks numaraları var bunlardan bütün faksları silmek istiyorum yardımcı olur musunuz

Dosyanızı yedekleyip, aşağıdaki kodu denermisiniz.
Sub FaksSil()
For i = 2 To Range("a1").CurrentRegion.Rows.Count
Sil = Split(Range("b" & i), "FAKS")
Range("b" & i).Value = Sil(0)
Next
End Sub

Telefon numaraları aynı hizada yazılmış olsalardı, "Veri/Metni Sütunlara Dönüştür" diyerek "FAKS" yazısından sonra yazılanları ayrı bir hücreye aktarıp silebilirdiniz.
Ancak telefon numaralar bazı hücrelerde bitişik, bazı hücrelerde boşluklu olarak yazılmış. O yüzden bir kriter belirleyerek ayıramıyorum.

Düzeltme: Sn. omerceri'nin mesajını farkettim. Çözümü bulmuş zaten. Kolay gelsin.

Veri/Metni Sütunlara Dönüştür/Sınırlandırılmış seçeneğinden sonra açılan iletişim kutusundaki Diğer'e F yazarsanız siliniyor. F'den sonraki verileri ayrı bir sütuna almıyor nedenini bende anlamadım.

Sn. omerceri yazdığınız kodu denedim ama olmadı

Sayın flz82

Fax olanları derken numaraları da silecekmisiniz?

C2 hücresine

=YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(B2;"";"");SAĞDAN(YERİNEKOY(B2;"";"");23);"");DAMGA(10);"")

yazıp aşağı çekip deneyiniz.

Sn. ömerceri eğer bazı hücrelerde faks numaraları yoksa yine de yazdığınız kod çalışır mı

Alt+F11 ile vba sayfasını açın.
Kodlardaki açıklamayı okuyun.

Kodları denemiştim çalışması lazım FAKS kelimesi yoksa o hücreyi atlar, Sütunlara dönüştürde ise F harfi bulunmuyorsa çalışmaz

Anladığım kadarı ile verilerin yazılışı tek tip değil ilk önce tüm boşlukları filan silerek, verilerini tek tip haline getirmeye çalış.

yazdığınız kodu çalıştırdım çok sağolun.anladığım kadarıyla hücrede fakstan sonra başka bir işyeri telefonu olsaydı onu da siliyor bunun için bir çözüm var mı sadece faks silinebilir mi

evet ben omerceri'nin kodlarıyla çalıştırdım.ayrıca sadece faksların silinip silinemeyeceğini soracaktım yani eğer listede fakstan sonra bir numara daha olsaydı onların kalmasını istiyorum

galiba tam olarak anlatamadım ekteki listede fakstan sonraki numaraların hepsi siliniyor bunun için bir çözüm var mı

C2 hücrenize

Kod:
=YERİNEKOY(YERİNEKOY(B2;PARÇAAL(YERİNEKOY(KIRP(B2);DAMGA(10);"");BUL("FAKS";YERİNEKOY(KIRP(B2);DAMGA(10);""));21);"");DAMGA(10);"")
yazarak aşağı çektiğinizde oluşan veriler işiniz görürmü?

bu şekilde yapılan liste çok düzgün olmuyor ama benim yaptığımdan çok daha iyi yine de ilgilendiğiniz için teşekkürler

Aşağıdaki kodda tek sorun numaralar arasındaki boşluklar siliniyor.
Sub FaksSil()
Columns("B:B").Replace What:=" ", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
For i = 2 To Range("a1").CurrentRegion.Rows.Count
bul = Split(Range("b" & i), Chr(10))
On Error Resume Next
For e = 0 To 4
If Left(bul(e), 4) <> "FAKS" And bul(e) <> "" Then
Range("C" & i).Value = Range("C" & i) & bul(e) & Chr(10)
End If
Next
Next
End Sub

Geri