haftasay fonksiyonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Arkadaşlar bu fonksiyon değiştirilmedi.
hatalı olan fonksiyonun sitede yayınlanması hoş olmuyor. kaldırılsa iyi olur.
merhaba
syn conari, dosya işinizi görmüyorsa silin atın.
sizi bilikişi mi atadılar ki siteden kaldırılmalı diye ahkâm kesiyorsunuz.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Merhaba,
@yurttaş arkadaşımızın yaptığı KTF veya Formülü kullanıyordum ama bir hata ile karşılaşınca yazmak istedim sonra bir kaç hata daha çıktı.
Mesela 31.12.2008 ,31.12.2013,14, 31.12.2019, 31.12.2030 v.s. 1. hafta olarak hesaplıyor iki işlemde. halbuki bunlar ya 52 yada 53. hafta olarak gelmelidir.

Neye göre gelmeli.

Europe and ISO Standardına göre 1 olur.

http://www.onlineconversion.com/day_week_number.htm

Bu durumda hata yok.

.

Excel Vers. ve Dili
2003
Hatalı değil. Dosyayı iyi inceleyin. Ve Anlatılanları iyi okuyun.

Ayrıca doğrusunu yazın da biz de yararlanalım.

Ama amacınız terbiyesizlik yapmaksa o ayrı konu.

.
@Yurttaş nereden böyle bir kanıya vardınız anlamıyorum neyse orası da önemli değil. Hem o düşüncede olsam 3 yıldır bu sitede olmazdım.

Sayın @uzmanamele, şu an dosyayı kullanmıyorum bu şekildede kullanamam zaten. Ahkem de kesmiyorum. Türkçeniz iyi değil sanırım. Yazdıklarımın hiç birinde Emir geçmiyor. Hatalı olduğunu düşünüyorum ki düşünmeye devam ediyorum ondan kaldırılması iyi olur dedim.

31.12.2013 nasıl 2013 yılının birinci haftası oluyor. Ben bu mantıkta düşünüyorum. ISO veya USA değil.
Zaten mesajın başında da belirtmiştim kendime özel fonksiyon diye.

Neyse uzatmaya gerek yok. Hatalı değil diyorsanız öyle olsun. Forum kullanıcısı olarak formdaki bilgilerin doğru olmasını istemiştim.Hatta @Yurttaş sizide bir kaç konuda ÖM ile uyarmıştım.

İyi çalışmalar.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
@Yurttaş nereden böyle bir kanıya vardınız anlamıyorum neyse orası da önemli değil. Hem o düşüncede olsam 3 yıldır bu sitede olmazdım.

Sayın @uzmanamele, şu an dosyayı kullanmıyorum bu şekildede kullanamam zaten. Ahkem de kesmiyorum. Türkçeniz iyi değil sanırım. Yazdıklarımın hiç birinde Emir geçmiyor. Hatalı olduğunu düşünüyorum ki düşünmeye devam ediyorum ondan kaldırılması iyi olur dedim.

31.12.2013 nasıl 2013 yılının birinci haftası oluyor. Ben bu mantıkta düşünüyorum. ISO veya USA değil.
Zaten mesajın başında da belirtmiştim kendime özel fonksiyon diye.

Neyse uzatmaya gerek yok. Hatalı değil diyorsanız öyle olsun. Forum kullanıcısı olarak formdaki bilgilerin doğru olmasını istemiştim.Hatta @Yurttaş sizide bir kaç konuda ÖM ile uyarmıştım.

İyi çalışmalar.

1. Herhalde yazılanları anlamakta zorluk çekiyorsunuz. Bir kez ve son kez daha açıklayayım. Eklediğim dosya, Excel'in WEEKNUM fonksiyonu ve hafta sistemleri ile ilgili. Oradaki varsayımlarla doğru sonuçları üretiyor. Bu sizin ihtiyacına yanıt vermiyorsa, "Bu benim ihtiyacıma cevap vermiyor" dersiniz. Bu hatalıdır Forumdan kaldırılsın sonucuna ulaşmanız için siz doğrusunu verirmeniz gerekir.

2. Kaldı ki yaptığım dosya, sizin sorunuza yanıt olsun diye yapmadım. Dikkat ederseniz sözkonusu dosyayı başka bir yere ekledim. Ve size onun linkini verdim. Bu sizin ihtiyacınızı karşılamıyorsa, ya bir şey söylemezsiniz. Veya yukarıda belirttiğim gibi "Aradığım cevap bu değildir." der geçer gidersiniz.

Ancak siz bunu böyle değil. Dosyayı eklediğim yere de “fonksiyonlar hatalı kullanılmamasından yanayım.”. şeklinde kaldırılması gerekir diye israr ediyorsunuz. Yani Excel’in WEEKNUM fonksiyonu hatalı mı? Demek istiyorsanız. Bunu Microsoft’a yazında ağzınızın payını alın. Peki, bu art niyet değil de ne?

3. Kaldı ki, orada eklediğim dosya konusunda değil sizin bilgi sahibi olmadığınız görülmekle birlikte, bu konuda ahkam kesmeniz ve yapılmış bulunan açıklamalara rağmen o dosyayı hala anlammamış olmanız da ayrıca da ilgi çekicidir.

Herneyse. Daha fazla polimiğe girmek istemiyorum. Eklediğim çalışmalara bakmazsınız olur, biter.

Konu tarafımdan kilitlenmiştir.

.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

syn yurttas'ın affına sığınarak; kilitlenmiş konuda küçük bir müdahalede bulunmak zorundayım.

...Sayın @uzmanamele, şu an dosyayı kullanmıyorum bu şekildede kullanamam zaten. Ahkem de kesmiyorum. Türkçeniz iyi değil sanırım. Yazdıklarımın hiç birinde Emir geçmiyor. Hatalı olduğunu düşünüyorum ki düşünmeye devam ediyorum ondan kaldırılması iyi olur dedim...
syn conari, Türkçemin iyi olmadığını söylüyorsunuz. dinime küfreden müslüman olsa bari!
Ahkem kesmek değil ahkâm kesmek!
"bilir bilmez konuşmak" anlamındadır!

bakınız tdk sözlük ahkâm kesmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...