Hisse senedi takip

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Günaydın,
Sayın Ömer yada benim bildiğim Espiyonajl,
Konu 12/08/2008 de Hisse senedi takip.xls. Sizin daha önce cevaplamış olduğunuz bu konuyu inceledim kendime uyarlamak istedim ancak başaramadım.Konular da silindiği için dosyayı indiremedim.Araştırabildiğim kadarı ile sitedeki bitirilmiş ve beklentiyi karşılayan tek cevap ta bu. Arşivlerinizde var ise bana bu kıymetli çalışmanız ile yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Konuyu hatırlayamadım. Linki verirmisiniz. Yada ilgili konunun devamına bir mesajda yazabilirsiniz..

.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın POLARIS,

Araştırdım fakat dosyanın yedeğini bulamadım. Çözümünü sunduğum üyeye özel mesajla bilgi aktardım. Eğer foruma girip mesajı görürse konun devamına çözülmüş olan dosyayı ekler diye düşünüyorum. Eğer dosyanızın üzerinde yardımcı olabileceksem siz bir dosya ekleyin onun üzerinden gidelim isterseniz. Yada dosyanın eklenmesini bekleyelim. Size bırakıyorum.

İyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Hisse senedi takibi

Sayın Ömer
örnek dosya ekte.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Merhaba,
2003 formatı ektedir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 365 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23/05/2022
ofis 2000 e gore duzenleme yapmaniz mumkunmu? tesekkurler

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Sayın lucello,
Bende 2007 var.2003 e göre düzenledim.Maalesef 2000 e göre düzenleme yapamıyorum.
İyi akşamlar.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın POLARIS,

Formülü hangi hücrelere yazmamız gerekir anlayamadım. Dosya üzerinde formülün yazılacağı hücrelere manuel değerleri yazarak nedenini detaylı açıklamanız mümkün mü?

Not: Eklediğiniz iki dosyada 2007 formatında olmuş. Farklı kaydetten 2003 formatında kaydederek eklemeyi deneyiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
İyi akşamlar Sayın Ömer,
Açıklama dosya üzerinde.Sizin önereceğiniz başka bir yol varsa mennuniyetle.
Tekrar teşekkürler.Dosyayı da yeniledim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
İyi akşamlar Sayın Ömer,
Açıklama dosya üzerinde.Sizin önereceğiniz başka bir yol varsa mennuniyetle.
Tekrar teşekkürler.Dosyayı da yeniledim.
Soruyu tam olarak anlayamadım, yeni bir şablon oluşturarak C sütununa formül yazdım. Alınan değerler istediğiniz sonuçlar değilse olması gerek değerlerin tümünü D sütununa ( kırmızı ile işaretledim ) yazarak hepsinin açıklamasını yaparmısınız. Bu şekilde daha kolay anlayabilirim..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Hisse Senedi Takip

Sayın Ömer hocam,
Sınav dan dolayı geç kaldım kusura bakmayınız.
Dosyayı yeniledim.Bir göz atabilirseniz sevinirim.Bir de formülün mantığını anlatabilirseniz ben de biraz daha kafa patlatabilirim.
İyi akşamlar dilerim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Ömer hocam iyi akşamlar,
Sınav fena değil.Teşekkür ederim.
Formüller tamam.Benim diğer analizlerde de kullanabilmem için formülün mantığını açıklayabilirmisiniz?
Çünkü sayfa 1 deki sarı hücrelere ve diğer kitaplara uyarlamam gerekiyor.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ömer hocam iyi akşamlar,
Sınav fena değil.Teşekkür ederim.
Formüller tamam.Benim diğer analizlerde de kullanabilmem için formülün mantığını açıklayabilirmisiniz?
Çünkü sayfa 1 deki sarı hücrelere ve diğer kitaplara uyarlamam gerekiyor.
Kod:
=EĞER(ARA(2;1/($C$4:C4<>"");$C$4:C4)=EĞER(VE(B4<20;B5>20);"AL";EĞER(VE(B4>80;B4<=110;B5<80);"SAT";EĞER(VE(B5>80;B5>B4);"AL";EĞER(VE(B5<=20;B5<B4);"SAT";""))));"";EĞER(VE(B4<30;B5>20);"AL";EĞER(VE(B4>80;B4<=110;B5<80);"SAT";EĞER(VE(B5>80;B5>B4);"AL";EĞER(VE(B5<=20;B5<B4);"SAT";"")))))
Eğerle ilgili bir formül tek tek giderseniz çözersiniz. Uzun bir formül olduğu için açıklama yapmam çok uzun zaman alır. Daha müsait bir zamanda açıklamaya çalışırım..

Şimdilik diğer sütunlarda yapmanız gerekenleri açıklamaya çalışayım..

Tablonuzu sizin değil benim yaptığım şekilde kullanırsanız hem daha kullanışlı hemde formül yazmak daha kolay olur..

Bu formül B3 deki ISCTR değerler için yazılmıştır..

ISCTR değerler B5 den başlağdığı için formüldeki B olan yerleri diğer sütunlarda değiştirmeniz yeterli olacatır. Ayrıca formülün yazıldığı C sütunundaki referansları da uygulayacağınız sütuna göre düzenlemeniz yeterli olacaktır..

Örnek Şablona göre ECYAP değerlerini D sütununa girmeniz gerekir. Formülünde E5 den başlaması gerekir. Formül aşağıdaki gibi olmalıdır.

Kod:
=EĞER(ARA(2;1/($E$4:E4<>"");$E$4:E4)=EĞER(VE(D4<20;D5>20);"AL";EĞER(VE(D4>80;D4<=110;D5<80);"SAT";EĞER(VE(D5>80;D5>D4);"AL";EĞER(VE(D5<=20;D5<D4);"SAT";""))));"";EĞER(VE(D4<30;D5>20);"AL";EĞER(VE(D4>80;D4<=110;D5<80);"SAT";EĞER(VE(D5>80;D5>D4);"AL";EĞER(VE(D5<=20;D5<D4);"SAT";"")))))
B ler yerine D, C lerin yerine E gelmiştir. Diğer sütunlar içinde aynı mantıkla yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken C4 hücresindeki sayı değeridir. Formülü uygulayacağınız hücrenin bir üst hücresine bir sayı yazınız. C4 hücresinde bu sayıyı görebilirsiniz..

Koşullu biçimlendirmedeki formülüde diğer sütunlara uygularken aynı mantıkla yapabilirsiniz..

Not:Eğer B1 ve B2 hücrelerinede formül yazılacaksa ne yapılması gerektiğini açıklarsanız onuda yazmaya çalışırım..

.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Ömer hocam iyi akşamlar,
Gösterdiğiniz ilgiye Tekrar teşekkür ederim.Sayenizde iki türlü de uyguladım.
Her şey gönlünüzce olması dileği ile şimdilik Hoşçakalınız.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Ömer hocam iyi akşamlar,
Gece uyku sersemliği ile farketmemişim.Sizin hazırladığınız şablonda L25 hücresindeki formül nedir?ne işe yarıyor? birde formülünüzdeki =EĞER(ARA(2;1/($C$5:C5<>"") 2;1 neyi ifade ediyor.Açıklayabilirmisiniz. Teşekkürler.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
L25 hücresindeki formülden kastınız nedir anlayamadım. Eğer farklı bir hücreye formül yazdıysam deneme amaçlı yazmışımdır sonrada silmeye unutmuşumdur.

ara formülü bakılan aralıktaki son değeri bulmak için kullanılmıştır. Burdaki kullanım amaçı üst üste iki farklı AL üretmemesi içindir.

Satır ve Sütunda Son Değeri Bulma Uygulamaları

linkte bu konuyu detaylı görebilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Sayın Ömer,
Gösterdiğiniz linke bakıyorum teşekkürler.