• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Hücre içinde resim

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe (64 bit)
Arkadaşlar, sayın hocalarım, sadece bir fikir almak istiyorum. Ben daha önce seçili hücrenin içine resim yerleştir kod kullanıyordum. Ama artık yeni versiyonlarda ekle kısmında var. Ben bir derneğe dosya hazırladım. Resim kısmı için bu kodu koydum. Ancak onlarda da 365 var.
Sorum şu, kod ile koymak mı iyi yoksa ekle kısmından mı? Hangisi stabil olur. Ya da hangisi Excel dosyasını kasar?
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Bence 365 kullanan bir dernek için artık kodla değil, Excel’in kendi “Ekle > Resimler > Hücreye yerleştir ” özelliğiyle yapmak daha iyi.

Neden:
Stabilite: Excel’in yerleşik özelliği daha stabil olur. Microsoft artık resmi olarak resmi hücre içine eklemeyi, sıralama/filtreleme ve tabloyla çalışmayı destekliyor.

Dosyayı kasma: Asıl kasan şey “kod” değil, resimlerin boyutu ve sayısıdır. 5 MB’lık fotoğrafları hücreye de koysan, makroyla da koysan dosya şişer. Önceden resimleri küçültmek en önemli konu.

Resimleri önce küçült, örneğin 300–800 px genişlik ve JPG/PNG makul kalite. Sonra Excel’e ekle. Böylece dosya daha az kasar.

Kısacası: Derneğe teslim edilecek dosyada en stabil ve sorunsuz yol: Excel’in kendi ekle özelliği + makrosuz .xlsx.

Geri