Hücre rengi kurala uymuyor

HOSTES09

Windows 11 Pro/Office 365/64 bit/masa üstü P.C.
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Kolay gelsin,
Ekteki dosyada, kural gereği A sütununda seçim yapınca; tüm satır rengi, kurala uygun değişmesi gerekiyor. Ama farklı renk çıkıyor. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Söz konusu sayfada A sütununda yapılan seçime göre tanımladığınız Koşullu biçimlendirmeleriniz satır ekleme çıkartmadan kaynaklı olsa gerek çoğalmış. İncelemedim ama buradan kaynaklı bir sorun olabilir.
Veri doğrulama ile açılır kutudan seçmesini istediğiniz verilerde çift tırnak bulunmakta. Yani Yeni Başlayan;Ayrılan yerine "Yeni Başlayan;Ayrılan" yapmışsınız. Koşullu biçimlendirmede tırnaklı halini sordurmuyorsunuz. Tırnak içine aldığınız değerler metin olduğundan tırnak içine alıyorsunuz.
Mevcut koşulları silip aşağıdaki gibi koşulları ve veri doğrulamayı yeniden tanımlayınız.

İyi çalışmalar.

Olması gereken koşullar
1787071817715.png
Olması gereken veri doğrulama listeniz.
1787071942448.png

Mevcut koşullarınız
1787070588149.png

De
Merhaba,
Söz konusu sayfada A sütununda yapılan seçime göre tanımladığınız Koşullu biçimlendirmeleriniz satır ekleme çıkartmadan kaynaklı olsa gerek çoğalmış. İncelemedim ama buradan kaynaklı bir sorun olabilir.
Veri doğrulama ile açılır kutudan seçmesini istediğiniz verilerde çift tırnak bulunmakta. Yani Yeni Başlayan;Ayrılan yerine "Yeni Başlayan;Ayrılan" yapmışsınız. Koşullu biçimlendirmede tırnaklı halini sordurmuyorsunuz. Tırnak içine aldığınız değerler metin olduğundan tırnak içine alıyorsunuz.
Mevcut koşulları silip aşağıdaki gibi koşulları ve veri doğrulamayı yeniden tanımlayınız.

İyi çalışmalar.

Olması gereken koşullar
Ekli dosyayı görüntüle 261679
Olması gereken veri doğrulama listeniz.
Ekli dosyayı görüntüle 261680

Mevcut koşullarınız
Ekli dosyayı görüntüle 261677
Hepsini uyguladım. Ancak; Hücredeki yazının tırnak işaretini kaldırarak yazdığım zaman
Değer, bu hücre için tanımlanmış veri doğrulama kısıtlamalarıyla eşleşmiyor
şeklinde bir hata alıyorum. Veri doğrulama kısıtlamasını nasıl kaldıracağımı bulamadım.

Sizin gönderdiğiniz dosyayı görmemişim uğraşırken. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

a Sütunundakilerin bazılarında çift tırnak var onları temizledim ve koşullu biçimlendirmeyi yeniden yapılandırdım.
Aynı dosyada yeni bir hücrede sonuç formülü yazdım ama hata veriyor. Hatamı bulamadım, formülün başında VEVEYA formülü mü kulanmam gerekiyor?

Ekli dosyalar

En basiti;
C++:
=TOPLA(Q4:Q5)

İleri seviye;
C++:
=TOPLA(ÇOKEĞERSAY(Tbl_CalisanHareketleri[DURUM];{"Ayrılan";"Yeni Başlayan"}))

C++:
=TOPLA.ÇARPIM(--(Tbl_CalisanHareketleri[DURUM]={"Ayrılan"\"Yeni Başlayan"}))

Geri