il-ilçe-banka

Excel Vers. ve Dili
türkçe
selamlar
ekli dosyada eklediğim Türkiyedeki bankaları filtrelemek istiyorum. İli seçince o ile bağlı ilçeler-ilçeyi seçince o ilçedeki bankalar çıksın. bankaların önünde checkboxlar çıkasın ve istediğimi seçip diğer sayfaya aktarabileyim. Ekcelde yapmak çok kolay ama VBA ve formlarla bir türlü başaramadım. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
sn.scarpell birşeyler yaptım. buraya kadar incelermisin.

Son düzenleme:

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-09-2028
selamlar
ekli dosyada eklediğim Türkiyedeki bankaları filtrelemek istiyorum. İli seçince o ile bağlı ilçeler-ilçeyi seçince o ilçedeki bankalar çıksın. bankaların önünde checkboxlar çıkasın ve istediğimi seçip diğer sayfaya aktarabileyim. Ekcelde yapmak çok kolay ama VBA ve formlarla bir türlü başaramadım. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla...
Sayın Scarpell sorununuz galiba il ve ilçe ile ilgiliydi, bununla ilgili yaptığım bir çalışmayı gönderiyorum, umarım işinize yarar.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
sn.scarpell, sn.gezgin-49 un kodları da kulanılarak dosyanızın son hali. umarım istediğinize cevap verir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe
arkadaşlar çok güzel olmuş. emeğinize sağlık, teşekkür ederim. ancak benim istediğim bankalar içinde hepsi seçeneğinin olması, ilçedeki tüm bankaları Textboxt'ta görebileceğim bir seçenek tuşu.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
arkadaşlar çok güzel olmuş. emeğinize sağlık, teşekkür ederim. ancak benim istediğim bankalar içinde hepsi seçeneğinin olması, ilçedeki tüm bankaları Textboxt'ta görebileceğim bir seçenek tuşu.
Merhaba. Banka yazan kutuda mı. yoksa Listboxta mı görmek istiyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
Office 365
sayın gezgin, benim de böyle bir çalışmam vardı. Ancak, sizin kodlar daha kısa ve hızlı teşekkürler benim de işime yaradı.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
örneğin ilk banka olarak Combobox3'te genelde Akbank çıkıyor. Akbanktan önce hepsi yazması ve tüm bankaların listbox ta görünmesi. sonrasında o ilçedeki bankaları tek tek seçmek durumu olsun. yaptığım çalışmada o ilçedeki tüm bankaların listbox ta görünmesi çok önemli.. saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
şu dosyayı incelermisin. böyle mi?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe
örneğin ili adana seçtim, ilçeyi merkez ilçe seçtim. şu halde o ilçedeki tüm bankalar listboxta görünsün. bu halde combobox3 te de "hepsi" yazsın. şu anki en önemli olan kısmı bu.
sonrasında combobox 3 te Akbank ı seçtim diyelim , o zaman o ilçedeki akbankları göstersin. ama öncelik tüm bankaların listboxta görünmesi. sayglarımla.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Bu dosyayı da inceleyiniz umarım birisi istediğininiz gibi olmuştur.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe
sayın meslan emeğiniz için çok teşekkür ederim. saygılarımı sunarım.

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-09-2028
sayın gezgin, benim de böyle bir çalışmam vardı. Ancak, sizin kodlar daha kısa ve hızlı teşekkürler benim de işime yaradı.
sn.scarpell, sn.gezgin-49 un kodları da kulanılarak dosyanızın son hali. umarım istediğinize cevap verir.
Sayın Parsley, Sayın Meslan kodların işinize yaramasına sevindim,

Sayın Meslan dosyanın son halini yeni inceleme fırsatı buldum, harika olmuş, elinize sağlık

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Sn mesaln konu ile alakalı ancak buradaki çözüm yaklaşmış ama tam değil.
http://www.excel.web.tr/showthread.php?p=310318#post310318
göz atarsanız seviniirm. saygılarımla.
Mesela Mesaj#11 deki dosyanızda
il: Edirne, banka: Yap kredisi seçildiğinde ilçeler combosunda Edirneye ait tüm ilçeler geliyor halbukiMerkez İlçe, KeşanUzunköprü
gelmesi gerekli ilçeler combosuna
yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Sn.hsayar merhaba. Belirtmiş olduğunuz dosyada ilçe seçildiği zaman o ilçede bulunan bankalar listelenmektedir. Sizin istediğiniz gibi banka seçildiği zaman o bankanın bulunduğu ilçeleri listeleyen çalışma ektedir. Eğer istediğiniz bu değilse kendi dosyanızı ekleyiniz. Yardımcı olmaya çalışayım. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Sn.hsayar merhaba. Belirtmiş olduğunuz dosyada ilçe seçildiği zaman o ilçede bulunan bankalar listelenmektedir. Sizin istediğiniz gibi banka seçildiği zaman o bankanın bulunduğu ilçeleri listeleyen çalışma ektedir. Eğer istediğiniz bu değilse kendi dosyanızı ekleyiniz. Yardımcı olmaya çalışayım. Kolay gelsin.
Sn. meslan alakanıza teşekkür ederim...
İstediğim şöyle özetlenebilir
Edirne ili Yapı kredi bankası seçildiğinde; Merkez, uzunköprü, keşan ilçeleri geleceği gibi...

Edirne ili Keşan ilçesi seçildiğinde ise o ilçedeki bankalar gelecek...

İsteğim Excel çalışma sayfası üzerindeki, filter modu 4 combo için geçerli olması şeklinde özetlenebilir.