il-ilçe-banka

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Sn.hsayar istediğiniz özellikte dosya ektedir. Banka seçilince ilçeler, ilçe seçilince o ilçedeki bankalar listelenmektedir.

Son düzenleme:

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
İl ilçe mahalle_köy

Sn. meslan aynı mantıkla sitemize bir arkadaşımızın eklemiş olduğu, ekteki il ilçe mah_köy leri de sizin bankalar dosyasına uyarlamaya çalıştığımda Run Time Error 6 hatası veriyor (illeri eklediğim de)
Satır sayısı fazla oduğundan mı böyle bir hata veriyor, dosyayı ekte gönderiyorum, uyarlayıp hata nedenini de bildirebilirseniz çok sevineceğim, ilgin için şimdiden teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
2007
çok teşekkürler.
bende kullandım.
elinize sağlık
tansu soydan

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Sn.hsayar istediğiniz özellikte dosya ektedir. Banka seçilince ilçeler, ilçe seçilince o ilçedeki bankalar listelenmektedir.
Sn meslan alakanıza teşekkür ederim... Edirne, keşan, yapıkredi seçildiğinde lw de seçtiğim şekilde kalsa mümkün mü?

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Sn. meslan aynı mantıkla sitemize bir arkadaşımızın eklemiş olduğu, ekteki il ilçe mah_köy leri de sizin bankalar dosyasına uyarlamaya çalıştığımda Run Time Error 6 hatası veriyor (illeri eklediğim de)
Satır sayısı fazla oduğundan mı böyle bir hata veriyor, dosyayı ekte gönderiyorum, uyarlayıp hata nedenini de bildirebilirseniz çok sevineceğim, ilgin için şimdiden teşekkür ediyorum.
Sn. tahsinanarat, istediğiniz gibi oldu mu? Ekteki dosyayı inceleyiniz.

Son düzenleme:

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Sn. Meslan ilginize çok teşekkür ederim, seçilenlerin bankalarda olduğu gibi sayfa2 ye aktarılmasını da istemiştim. Hatta bütün özelliklerini taşımalı, yani samsun seçtiğinde bütün samsun'a bağlı köyleri tek seferde seçip alabilmek gibi, kısacası bankadaki seçenekler gibi.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
İl, ilçe , köy hangi sutunlara aktarılacak.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
sayfa1 deki tüm sutunların sayfa2 ye aktarılması, yani seçilen köylerin

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Sn. meslan ilgi ve alakana çok teşekkür ederim, genellikle k ve daha sonraki harflerle başlayan iller seçildiğinde mesaj 22 de sözünü ettiğim hatayı veriyor,
Ayrıca il seçilidiğinde eğer ilçe belirtmemişse o ile ait bütün köylerin listelenmesi, ilçe seçildiğinde de o ilçenin köylerinin gelmesi daha kullanışlı olacağı düşüncesindeyim, sizleri de daha fazla yormak istemem, tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Sağolun.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Sn. meslan ilgi ve alakana çok teşekkür ederim, genellikle k ve daha sonraki harflerle başlayan iller seçildiğinde mesaj 22 de sözünü ettiğim hatayı veriyor,
Ayrıca il seçilidiğinde eğer ilçe belirtmemişse o ile ait bütün köylerin listelenmesi, ilçe seçildiğinde de o ilçenin köylerinin gelmesi daha kullanışlı olacağı düşüncesindeyim, sizleri de daha fazla yormak istemem, tekrar teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Sağolun.
Sn. tahsin ararat ekteki dosyada hata vermiyor. Ayrıca tüm köyler ve ilçedeki köyler olarak seçenek konulmuş zaten. Başka bir problem varsa yardımcı olurum.

Son düzenleme:

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Evet sn. meslan, son indirdiğim tıkır tıkır çalışıyor, herhangi bir sorun çıkmadı,
Yukarıda açıklamaya çalıştığım olay, örneğin Samsun ilinin köylerini bir kalemde atkarmak istediğimizde aktarsın şeklinde olsun istiyordum, anlatmaya çalıştığım buydu, ancak sizi daha fazla yormak istemiyorum, ilgi ve alakanıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Saygılar. Kolay gelsin

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
sn. meslan şimdi yeni fark ettim, evet bütün köylerin gelmesi mümkün oluyormuş, çok özür dilerim, tam arzu ettiğim gibi olmuş, eline sağlık efendim. sağolun.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
bankalar

yedeklediğim verileri dahi kaybettim. belli bir tarih öncesi veriler silindiği için siteden de indiremiyorum. elinde olan arkadaşlar eklerse çok memnun olurum.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Sn.scarpell dosyanızı ekliyorum. bu mu bilemiyorum. inceleyiniz. düzenlenmesi gereken bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe
sayfa 1'e aktarma

Sn.scarpell dosyanızı ekliyorum. bu mu bilemiyorum. inceleyiniz. düzenlenmesi gereken bir şey varsa yardımcı olmaya çalışırım.
Teşekkür ederim. Sayfa 1 e aktarırken, sayfa1 deki önceki verileri silip, yeni aktar dediklerimi aktarsın sadece. yani bir önceki aktarılanlarıın altına aktarmasın önceki aktarılanları sayfa 1 den silsin yeni aktardıklarım olsun sadece sayfa1 de.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Private Sub CommandButton1_Click()
Application.ScreenUpdating = False
Dim i As Integer, x As Integer
Dim ss As Integer
Dim stc As Range
Sheets("Sayfa1").Range("a2:h" & [a65536].End(3).Row + 2) = Empty
Set stc = Sheets("Sayfa1").Range("A65536").End(3).Rows.Offset(1, 0)
For i = 0 To ListBox1.ListCount - 1
If ListBox1.Selected(i) = True Then
ListBox1.Selected(i) = False
ss = ss + 1
For x = 0 To Range("a2:h65536").Columns.Count - 1
stc.Cells(ss, x + 1).Value = ListBox1.List(i, x)
Next x
End If
Next i
Set stc = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
türkçe
kod hata veriyor

kod hata veriyor
Private Sub CommandButton1_Click()
Application.ScreenUpdating = False
Dim i As Integer, x As Integer
Dim ss As Integer
Dim stc As Range
Sheets("Sayfa1").Range("a2:h" & [a65536].End(3).Row + 2) = Empty
Set stc = Sheets("Sayfa1").Range("A65536").End(3).Rows.Offse x(1, 0)
For i = 0 To ListBox1.ListCount - 1
If ListBox1.Selected(i) = True Then
ListBox1.Selected(i) = False
ss = ss + 1
For x = 0 To Range("a2:h65536").Columns.Count - 1
stc.Cells(ss, x + 1).Value = ListBox1.List(i, x)
Next x
End If
Next i
Set stc = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
End Sub