İlköğretim İçin Diploma Defteri Programı Yapımı

ben anlayamadım aşağı yuvarlayı kullanarak yaptığım çalışmalarda bir sorunla karşılaşmadım. okul 516 kişilik ne sınıf geçme defterinde nede diploma defterinde bir sorum yok asağı yuvarla diyorum çünkü 2 basamaktan sonrasını aşağıya yuvarlıyor ve parçaal fonksiyonunun yaptığı işi yapıyor. ne farkı var kiii

Excel Vers. ve Dili
2007
recep' Alıntı:
ben anlayamadım aşağı yuvarlayı kullanarak yaptığım çalışmalarda bir sorunla karşılaşmadım. okul 516 kişilik ne sınıf geçme defterinde nede diploma defterinde bir sorum yok asağı yuvarla diyorum çünkü 2 basamaktan sonrasını aşağıya yuvarlıyor ve parçaal fonksiyonunun yaptığı işi yapıyor. ne farkı var kiii
tamam kardeşim hiçbir farkı yok PARÇAAL, AŞAĞIYUVARLA, SOLDAN fonksiyonlarının hepsi ile aynı işlem oluyor.
Bunu da bugün öğrenmiş oldum.

bir ara bütün avrakları değiştermem gerekirmiş gibi bir duyguya kapıldım. 1 haftadır okul kütüklerini excele geçirmek için uğraştım. bir de bu çıksaydı her halde çıldırırdım.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
PARÇAAL, AŞAĞIYUVARLA, SOLDAN fonksiyonlarının hepsi ile aynı işlem oluyor.
Aslında aynı işlem olmuyor, virgülden önceki kısmı tek haneli olduğu için hepsi aynı sonucu veriyor, ama çift haneli olsaydı sonuç sadece AŞAĞIYUVARLA fonksiyonunda doğru çıkar, bu durumda da en doğru işlemin bu fonksiyonla yapıldığını söyleyebiliriz.

benim bildiğim sınıf atlatılan öğrencinin Ağr. yıl sonu notu 3,00 verilir.
eğer dediğin gibi Ağırlıklı yıl sonu notu verilmezse o zaman senin formül kullanılacak.
Peki diyelim ki bir öğrenci 5. sınıfı atlamış ve yıl sonu notu almamış. O zaman senin yazdığın formülde (5.sınıf Ağr.Yıl Sonu Notunda "SINIF ATLATILDI" metni olduğu için) hata vermeyecek mi?

demişsiniz ortalama formülünde metinleri atladığının farkına vardım acaba ne kadar doğru onu bilmiyorum

Excel Vers. ve Dili
2007
leventm' Alıntı:
PARÇAAL, AŞAĞIYUVARLA, SOLDAN fonksiyonlarının hepsi ile aynı işlem oluyor.
Aslında aynı işlem olmuyor, virgülden önceki kısmı tek haneli olduğu için hepsi aynı sonucu veriyor, ama çift haneli olsaydı sonuç sadece AŞAĞIYUVARLA fonksiyonunda doğru çıkar, bu durumda da en doğru işlemin bu fonksiyonla yapıldığını söyleyebiliriz.
haklısınız not için hesaplandığında hepsi kullanılabiliyor, eğer virgülden önce 2 basamak olsa o zaman hatalı sonuç çıkar.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Arkadaşlar Merhaba Oldukça eski bir konu ama Diplomasını kaybedenlerin okuldan belge almaya geldiklerinde idarecilerin tozlu raflar arasında eski defterlerden satır satır arama yaptıklarını görünce bir program hazırlamaya karar verdim. Örnek araştırırken de bu konuyu buldum. Bu dosyanın ulaştığı son hali paylaşacak bir arkadaş varsa sevinirim. Veya bu iş için kullanılabilecek bir dosyası olan varsa onu da paylaşırsanız sevinirim. Saygılar