• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru İsimlere Göre Sıralama Yapmak

Gata

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excelde 365 Türkçe
Merhabalar Arkadaşlar Gri Dolgulu Alanlar 365 Versiyonlara Yapılmış Olup
Sarı Dolgulu Alanlar İse Eski Versiyonlara Göre Yapılmıştır.
Fakat Eski Versiyonlara Göre Sonuçlar Doğru Gelmiyor.
I2 Hücresindeki Satıcı İsmine Göre
I3 Hücresindeki Başlıklarına Göre
Ayrıca I4 Hücresindeki Değere Sıralama Düzeni Var
Gri Dolgulu Alanlar 365 Versiyonlara Yapılmış Olup
Sarı Dolgulu Alanlar İse Eski Versiyonlara Göre Yapılmıştır.
Fakat Sonuçlar Doğru Gelmiyor.
Yardımcı Olurmunuz

Ekli dosyalar

H8 Hücresi İçin Düzeltilmiş Formül:
=EĞERHATA(İNDİS($B$2:$F$2000; KAÇINCI(EĞER($I$4="ARTAN"; KÜÇÜK($G$2:$G$2000; SATIRSAY($H$8:H8)); BÜYÜK($G$2:$G$2000; SATIRSAY($H$8:H8))); $G$2:$G$2000; 0); KAÇINCI(H$7; $B$1:$F$1; 0)); "")

H8 hücresine yapıştırın, ardından sağa doğru (L sütununa kadar) ve aşağı doğru çekerek çoğaltın.

Yaptığım işlemler :İndis alanı $B$2:$F$2000 olarak sabitlendi. Böylece "Ülke" sütunu her zaman "Ülke"yi getirecek.(Sizde Bazı yerlerde A sütununa bakıyordu buda hataya neden oluyordu)
Sıralamayı (1., 2., 3. değer) bulmak için SATIR()-6 yerine SATIRSAY($H$8:H8) kullandım. Bu sayede tabloyu sayfa içinde başka bir yere taşısanız bile sıralama her zaman hatasız bir şekilde 1'den başlar.
Satır aralığını genişleterek 301'den 2000'e çıkardım. (Verileriniz artarsa formülü güncellemenize gerek kalmaz.eğer 2000 den fazla satırlık işlem olacaksa 2000 değerini tüm formüllerde değiştirmeniz gerekir)

Yaptığım işlemler :İndis alanı $B$2:$F$2000 olarak sabitlendi. Böylece "Ülke" sütunu her zaman "Ülke"yi getirecek.(Sizde Bazı yerlerde A sütununa bakıyordu buda hataya neden oluyordu)
Sıralamayı (1., 2., 3. değer) bulmak için SATIR()-6 yerine SATIRSAY($H$8:H8) kullandım. Bu sayede tabloyu sayfa içinde başka bir yere taşısanız bile sıralama her zaman hatasız bir şekilde 1'den başlar.
Satır aralığını genişleterek 301'den 2000'e çıkardım. (Verileriniz artarsa formülü güncellemenize gerek kalmaz.eğer 2000 den fazla satırlık işlem olacaksa 2000 değerini tüm formüllerde değiştirmeniz gerekir)
Teşekkür ederim hocam selamlar Allah'a emanet olun tam istediğim gibi oldu emeğinize sağlık iyi günler dilerim
Sorum çözüldü

Geri