D.Ozsahin
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Profesyonel Plus 2016 - Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 26-03-2025
Çalıştığım dosyayı ek'e koydum. Buna benzer aynı mantıkta çalıştığım birkaç excel daha var ama bunda yaptıklarımı ona da uygulayabilirim.Bunu örnek excel dosyası şeklinde paylaşır mısınız?
Dosyayı göndermişken bir önceki mesajdaki sorumu hem genişleteyim hem fikir alayım o zaman sizden.
Şöyle izah edeyim;
Formülde kullanmam gereken ana kaynağım Döküman Numarası sütunundaki 975-501-BB-001 şeklinde yazan numara. Ben bunu yandaki sütunlara açarak yazıyorum ki detaylı filtreleme yapabileyim diye. Tabloda renkli olarak belirttim hangisini nereye yazdığımı. Döküman numarasını sütunlara ayrıştırma işini Metni sütunlara dönüştür ile yapıyorum. Aslında benim işime en çok yarayacak şey numarayı girip (975-501-BB-001) enter dediğimde ilgili sütunlara dağıtması. Böyle bir şeye ihtiyacım var ama çok fazla olmasa da farklı veri girebiliyorum Döküman numarası sütununa. Bu sefer formül nasıl çalışır sıkıntı olur mu ?
İlk isteğimde Proje Kodu yazan kısımdaki kısaltmaların baş harflerine göre Disiplin kısmına yazılacak kelimeyi yapmıştınız.
Şimdi ise Döküman numarası içerisinde yazan kısatmayı (9 nolu satırdaki örnek) Döküman Tipi kısmına aktarmasını istiyordum sizden.
Kısaltmalar şunlardı (PZ,MZ,BZ,CZ,KZ,EH,AZ,TZ,GR,GZ,YZ) Bu kısatmalar varsa Hesap Raporu yazacak, yoksa Çizim yazacak.
Ekli dosyalar
-
106.1 KB Görüntüleme: 3