Lİstboxtakİ Verİnİn Kisa Olarak Kodlanmasi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Bu şekliyle kod geliştirmek bana mantıklı gelmiyor. Kodlanır ama bir saat sonra "çalışmıyor bu" diyebilirsiniz. Şöyle bir tavsiyem olabilir. "GÜNLÜK PLAN AMAÇ KODLARI" dediğiniz alanı, 4 sütuna bölün. Şöyleki

ANAKOD AMAÇKOD KAZANIMKOD AÇIKLAMA

Böyle çok daha sağlıklı olur.

Excel Vers. ve Dili
2003
hocam harikasınız. çok güzel olmuş. bunun gibi bir şey olacaktı. AMA LİSTBOX1 ESKİSİ GİBİ İSTEDİĞİMİZ YERE YAPIŞTIRMIYOR. Şimdi hocam, İFADE OLARAK PMA 1A-3 DEMİŞSİNİZ YA, onu PMA A1:K3 ŞEKLİNDE İFADE ETMEMİZ GEREKİYOR. BİR DE HOCAM BAZEN AÇIKLAMALARDAN 3-4 TANESİNİ SEÇEBİLİYORUZ. ACABA BUNU DA YAPABİLİR MİSİNİZ?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Peki, ozaman şöyle deneyelim.

Ekteki dosya söylediğinize uygun düzenlendi.

Not : Şimdilik Gönder adlı buton çalışmıyor. Listbox'ta çoklu seçim yaptıktan sonra double click yaparsanız aktarma gerçekleşiyor

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam Bu Da Oldu. Tek Bİr Problemİmİz Kaldi. Lİstbox1 Bu Sefer ÇaliŞmiyor. Onu Da ÇÖzÜnce Her Şey Bİter.

Excel Vers. ve Dili
2003
Lİstbox1'e KariŞmiyoruz Hocam Sadece BelİrledİĞİmİz Yere YapiŞmiyor.

Excel Vers. ve Dili
Valla, ben ne yaptığımızı tam anlamış değilim hala ...

Allah beni affetsin :)

Bir de ekteki dosyayı inceleyin o zaman...

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam Sabriniz Ve Azmİnİzden Dolayi Allah Sİzden Razi Olsun. En Son GÖnderdİĞİnİz Dosyada Hata Yok. Allah GÖnlÜnÜze GÖre Versİn. Çok TeŞekkÜr Ederİm.:hihoho:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Önce diğer 2 beyaz listboxlara çift tıklayarak yeşil listbox'a verileri almanız gerekiyor.
Sonra Refedit nesnesi ile verilerin aktarılacağı alanı seçiyorsunuz.
Sonra seçilen alanı kaydet butonu ile seçtiğiniz alana yeşil listbox'taki verileri kaydediyorsunuz.
İstediğiniz zaman yeşil listbox'ı listbox'ı temizle tuşu ile temizleyebilirsiniz.
Yeşil listbox'tan çıkarmak istediğiniz verinin üzerine çit tıklamanız yeterlidir.
Bir bakın olmuşmu?:cool:
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
Ben cevabı verene kadar Sayın fpc üstadım cevabı vermiş.Olsun benimkide değişik bir alternatif.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
Orİon2 Sana Da Çok TeŞekkÜr Ederİm. Senİn Dosyan Da GÜzel OlmuŞ. Bİr Elİn Nesİ Var İkİ Elİn Sesİ Var. Allah Hepİnİzden Razi Olsun.

Excel Vers. ve Dili
Orion hocam sizinki daha derli toplu olmuş.

Sonuçta problemin çözümü önemliydi. O da elbirliğiyle halledildi.

Allah sizden de razı olsun duranobject ...

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Dosyada refedit nesnesi kullanımı kodlarında bir hata vardı program hata veriyordu.Şöyleki refedit ile alan seçerken ardışık değilde ayrı ayrı hücre toplulukları veya hücreler seçildiği zaman hata oluşuyordu.
Bu durum düzeldi.Sanırım sayın fpc üstadımın yolladığı dosyaydada (benim eklediğimde bir düzeltme olmadıysa) ayni hata vardır.
31 nolu mesajdan yeni düzenlediğim dosyayı indirip kullanmanız dağa doğru olacaktır.
Kolay gelsin.:cool:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ekli dosyayı inceleyiniz.
İstediğiniz olmuşmu acaba?:cool:

Excel Vers. ve Dili
2003
Lİstbox1'de Problem Yok. Sadece Lİstbox2dekİ Verİlerİn Ve Buna BaĞli Olarak Lİstbox 3tekİ Verİlerİn HÜcreye Kodlanirken Pma(psİkomotor Alan) SDA(sosyal Duygusal Alan), DA(dİl Alani), BA(bİlİŞsel Alan), ÖB(Özbakim Becerİlerİ) Olarak Kodlanmasi Gerekmektedİr. Fakat AmaÇkod'ta AmaÇlar İÇİn Kisaca "A1" Ve Kazanim AÇiklamalar İse Sadece "K1" Olmasi Gerekmektedİr. Bunlari BİrleŞtİrİrsek Pma A1:K1 Olacak. Bu İfade BelİrledİĞİmİz 1 HÜcreye Aktarilmasi Gerekmektedİr. Bİr De Dİyelİm Kİ PMA A1:K1,2,3(kazanimlardan 1,2,3'Ü) SeÇtİĞİmİzİ DÜŞÜnÜrsek Yada "PMA A1:K1,2,3 A2:K3" DedİĞİmİz Zaman Ayni BelİrledİĞİmİz 1 HÜcreye YapiŞabİlecek Mİ? BU SDA, DA, BA, ÖB İÇİN DE GEÇERLİ.Bu Dedİklerİm Sadece Lİstbox2 Ve Onunla Alakali AmaÇkod Ve Kazanim AÇiklamalar İle İlgİlİdİr. Sİzce Bu Yapilabİlİr Mİ?

Son düzenleme:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ekli dosyaya bir bakarmısınız?Anladığım kadarı ile bir şeyler yaptım ama acaba oldumu?
Aslında konuyu bilsek kod yazıp programı hazırlamak 2 dakikalık bir şey .Konuyu bilmediğimiz için uğraşıp duruyoruz.İnşallah olmuştur.:cool:
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
ORİON HOCAM BİRAZ YAKLAŞTINIZ. hücreye yapışan GELEN "PMA A 1.:K 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar." BUNUN YERİNE "PMA A1:K1" ŞEKLİNDE KISA YAPIŞACAK. BİR DE SEÇTİĞİMİZ KAZANIMLAR BİRDEN FAZLA İSE AYNI HÜCREYE DİYELİM Kİ "PMA A1:K1,2" OLARAK KODLASIN.

Son düzenleme:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
38nci mesaja dediğiniz şekilde düzelttim .İndirip deneyiniz.:cool: