kardelen79
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 2007
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 11-06-2025
ama buraya bilgi sekmesinde değilde seçenekler güvenmerkezi ,güvenmerkezi ayarlarından girdim
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
ortayada aldım abi yine sorduBir de ortadaki sor seçeneğini seçerek deneyin.
Eğer yine olmazsa tüm Excel dosyalarını kapatıp yeniden deneyin.
Merhaba.
Aşağıdaki kod bulunduğu klasördeki tüm excel dosyalarını açıp kaydedip kapatır.
Kod:Sub Test() Dim Dosya As Object Application.DisplayAlerts = False For Each Dosya In CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder(ThisWorkbook.Path & "\BİROL OYAK" ).Files If Dosya.Type = "Microsoft Excel Çalışma Sayfası" And Not Dosya.Name = ThisWorkbook.Name Then Workbooks.Open(Dosya.Path).Close True End If Next Application.DisplayAlerts = True End Sub
Sub Test()
Dim Bak As Long
Dim Klasor As String
Klasor = ThisWorkbook.Path & "\BİROL OYAK\"
Application.DisplayAlerts = False
With Worksheets("Sayfa2")
For Bak = 2 To .Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
If Dir(Klasor & .Cells(Bak, "A")) = "" Then
MsgBox "Dosya: " & Klasor & .Cells(Bak, "A") & vbLf & "Bulunamıyor. Dosya adı ve yolunu doğru yazdığınızdan emin olunuz.", vbInformation
Else
Workbooks.Open(Klasor & .Cells(Bak, "A")).Close True
End If
Next
End With
Application.DisplayAlerts = True
End Sub
ben ekran görüntüsü yükleyemiyorum hata uyarsını göstereceğim ama web sitesinde hatamı var ki
Dosya isimleri Sayfa2 adlı sayfanın 2. satırından itibaren yazıyor olması lazım.
Kod:Sub Test() Dim Bak As Long Dim Klasor As String Klasor = ThisWorkbook.Path & "\BİROL OYAK\" Application.DisplayAlerts = False With Worksheets("Sayfa2") For Bak = 2 To .Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row If Dir(Klasor & .Cells(Bak, "A")) = "" Then MsgBox "Dosya: " & Klasor & .Cells(Bak, "A") & vbLf & "Bulunamıyor. Dosya adı ve yolunu doğru yazdığınızdan emin olunuz.", vbInformation Else Workbooks.Open(Klasor & .Cells(Bak, "A")).Close True End If Next End With Application.DisplayAlerts = True End Sub