Merhabalar metnecevir formülü hakkında bende bir soru sormak istiyorum. Cevirmek istediğim m2 hucresinde bana otomatik gelen tarih ve saat formati var tarihte tire olduğundan mı oluyor tam anlayamadım ama bunu değiştiremem program otomatik veriyor. ornek 18-06-2020 13:30:05 seklinde. Ben bunu 18/06 şeklinde almak istiyorum yardımcı olur musunuz. Teşekkürler şimdiden
Verinizin biçimini görmeden tam olarak bir şey söylenemez. Ama metin formatında geliyorsa:
Verinin A1 hücresinde olduğunu varsayarsak; =YERİNEKOY(A1;"-";"/") formülü işinizi görecektir.
Diğer türlü eğer verileri makro ile alıyorsanız, makroda bir çevirim işlemi yapılabilir. Makrosuz ise; açılırken devreye girecek bir makro ile, düzeltme yapılarak alınabilir.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.