Soru nakit akış veri doğrulama

ersanertugrul

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 ve 2019 - ingilizce ve türkçe
merhaba,

günlük nakit akış tablosu hazırlamak istiyorum. Ekte gönderdiğim tabloda data sekmesinde günlük nakit giriş ve çıkışları gösterilmekte. Dashboard da ise bu verilerden sadece 1 haftada gerçekleşenleri görmek istiyorum. Mesela 1. haftada yer alan günlerdeki nakit akışı görmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.

teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Bunun için veri doğrulamaya hiç ihtiyacınız yok; ÇOKETOPLA ile hafta aralığını tarih üzerinden sürerseniz dashboard'da tek hücreyi değiştirerek haftalar arasında gezinebilirsiniz.

KURULUM
Data sekmesi: A = tarih, B = nakit giriş, C = nakit çıkış
Dashboard: E1 = dönem başlangıç tarihi (ör. 01.02.2024), E2 = görmek istediğiniz hafta no (1, 2, 3...)

Hafta sınırları:
G1 (hafta başı) =$E$1+($E$2-1)*7
G2 (hafta sonu) =$E$1+$E$2*7-1

Toplamlar:
Giriş =ÇOKETOPLA(Data!$B:$B; Data!$A:$A;">="&$G$1; Data!$A:$A;"<="&$G$2)
Çıkış =ÇOKETOPLA(Data!$C:$C; Data!$A:$A;">="&$G$1; Data!$A:$A;"<="&$G$2)
Net = Giriş - Çıkış

E2 hücresine 1;2;3;4;5 listesi verirseniz dashboard tek tıkla hafta değiştirir. Asıl veri doğrulama ihtiyacınız burada, tabloda değil.

E1 = 01.02.2024 için sonuç: Hafta 1 = 01-07.02, Hafta 2 = 08-14.02, Hafta 3 = 15-21.02. Her biri tam 7 gün; boşluk da çakışma da olmuyor.

TAKVİM HAFTASI İSTİYORSANIZ
Dönem başından değil de takvim haftasına göre saymak isterseniz Data'ya yardımcı sütun:
D2 =HAFTASAY(A2;2)
sonra =ÇOKETOPLA(Data!$B:$B; Data!$D:$D; $E$2)

Burada en sık yapılan hata şu: HAFTASAY(A2;1) pazar başlangıçlı, HAFTASAY(A2;2) pazartesi başlangıçlıdır ve ikisi farklı bir "1. hafta" üretir. Raporu muhasebeyle paylaşacaksanız ISOHAFTASAY(A2) kullanın; yıl dönümünde de tutarlı kalan tek fonksiyon odur.

SON BİR ÖNERİ
Haftalık toplamın yanına kümülatif nakit pozisyonunu da koyun:
=TOPLA($B$2:B2)-TOPLA($C$2:C2)
Haftalık net pozitif görünürken kümülatif bakiye eksiye geçebiliyor. Nakit sıkışıklığını haftalık rakam değil, bu sütun gösterir.

Geri