Soru Pivot tablo güncelleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 & 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-03-2020
Merhaba arkadaşlar,
Pivot tablolarını çalışma kitabı ağırlaşmaması için data verisini başka bir kitapta tutuyorum.

Data verinin bulunduğu çalışma kitabı hergün yenileniyor. Boyut olarak 70 ile 200 MB olarak değişkenlik göstermektedir. Ben pivot tablomun bulunduğu çalışma kitabını data kitabını seçip data kitabı açılmadan nasıl pivotlari güncelleyebilir. Yada hızlı olarak nasıl bir yol önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler 👍

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Çok bilgim olduğunu söyleyemem ama 70-200 mb'lık dosyada pivot tablonun da olması performans sıkıntısı oluşturmaz diye düşünüyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Pivot tablo üzerinde sağ tıkladığınızda açılan menüde "Pivottable Seçenekleri" seçeneğini seçtikten sonra açılan menüde VERİ sekmesinde dosya açılışında pivot tablonun güncellenmesi seçeneğini seçerek sonuca gidebilirsiniz. Bu ayarı yaptıktan sonra dosyanızı kayıt edip kapatıp açtığınızda pivot tablonuz otomatik güncellenecektir. Bu işlem için kaynak dosyanızın açık olmasına gerek yoktur.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 & 2016 Türkçe
06-03-2020
Merhaba,

Pivot tablo üzerinde sağ tıkladığınızda açılan menüde "Pivottable Seçenekleri" seçeneğini seçtikten sonra açılan menüde VERİ sekmesinde dosya açılışında pivot tablonun güncellenmesi seçeneğini seçerek sonuca gidebilirsiniz. Bu ayarı yaptıktan sonra dosyanızı kayıt edip kapatıp açtığınızda pivot tablonuz otomatik güncellenecektir. Bu işlem için kaynak dosyanızın açık olmasına gerek yoktur.
İşte kaynak dosya kapalı bir durumda yenileme işlemi yapmam lazım. Sadece pivot tablolarımın olduğu çalışma kitabının makro ile kaynak veri kitabını seçip gücellemek.

Aşağıdaki kod ile kaynak data kitabı açıkkken ComboBox1 ile kitabı seçip tüm PivotTable veri bağlantısını ComboBox1 seçtiğim kitaba göre güncelleniyor. Ancak ben kitabı açmadan bağlantıyı seçip güncellemek istiyorum.

Kod:
Sub Degeral()

Sheets("Sayfa2").Select
    ActiveCell.Offset(0, 2).Range("A1").Select
    ActiveSheet.PivotTables("PivotTable").ChangePivotCache ActiveWorkbook. _
        PivotCaches.Create(SourceType:=xlDatabase, SourceData:=UserForm1.ComboBox1.Value & "!Tablo1", _
        Version:=6)
    Sheets("Sayfa1").Select
    ActiveCell.Offset(-1, 1).Range("A1").Select
    ActiveSheet.PivotTables("PivotTable").ChangePivotCache ("Sayfa2!PivotTable")

Sheets("Sayfa3").Select

Sheets("Sayfa4").Select

ActiveWorkbook.RefreshAll
End Sub

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Dosya kapalı olduğu için ADO kodlaması şeklinde bir bağlantı oluşmaktadır. Ben Excel 2016 sürümünde makro kaydet yöntemini kullanarak ilgili bağlantı kodunu elde edebiliyorum. Sizde deneyiniz. Oluşan kodları sonrasında kendinize göre revize edersiniz.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Merhaba arkadaşlar,
Pivot tablolarını çalışma kitabı ağırlaşmaması için data verisini başka bir kitapta tutuyorum.

Data verinin bulunduğu çalışma kitabı hergün yenileniyor. Boyut olarak 70 ile 200 MB olarak değişkenlik göstermektedir. Ben pivot tablomun bulunduğu çalışma kitabını data kitabını seçip data kitabı açılmadan nasıl pivotlari güncelleyebilir. Yada hızlı olarak nasıl bir yol önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler 👍
Dış veri dosyasından verileri almak için Power Query'i kullanın. Yalnızca Verilerin bağlantı olarak Pivot Tabloya yüklemek için Power Query'yi kullanmanız gerekir. Power Query, veri bağlantısını yenilemek için veri dosyanın kapatılmasını gerekecektir.

Küçük bir örnek dosya olsa üzerinde çalışırdım.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 & 2016 Türkçe
06-03-2020
Dış veri dosyasından verileri almak için Power Query'i kullanın. Yalnızca Verilerin bağlantı olarak Pivot Tabloya yüklemek için Power Query'yi kullanmanız gerekir. Power Query, veri bağlantısını yenilemek için veri dosyanın kapatılmasını gerekecektir.

Küçük bir örnek dosya olsa üzerinde çalışırdım.

.
Şirket bilgisi içerdiği için size dosyayı gönderemiyorum. 6-7 sütunluk veri ile çalışma yaparsanız sevinirim teşekkürler.
Teşekkürler

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Power Query bilgisayarda yoksa, MS Query ile de verileri Pivot Tablo olarak alınabilir.... Gerçi buna da gerek yok aslında, Pivot Tablo direkt olarak harici kapalı Excel dosyasından güncel verileri alır, problem nerde anlamadım....

.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Size değildir Haluk Bey...

Üyemiz altın üye olmadığı için harici link talep etmiş. İdris beyde paylaşmış..

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Haklısınızdır Korhan Bey......... Benim cevabımdan yaklaşık 1 saat sonra yazılınca, şaşırdım sadece...

.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Alternatif olarak ekteki makroyu deneyebilirsiniz.

Ekli dosyalar