• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru program açamıyorum

Windows 11 üzerinde Kutools for Excel programını kurduktan sonra Excel içinde göremiyorsanız veya açılmıyorsa, bu durum genellikle Excel'in güvenlik ayarları ya da eklentinin pasif duruma düşmesinden kaynaklanır.
Excel bazen yeni kurulan eklentileri güvenlik gerekçesiyle otomatik olarak yüklemez. Bunu manuel olarak açmanız gerekir:

Excel programını açın.

Sol üstten Dosya (File) > Seçenekler (Options) yolunu izleyin.

Açılan pencerede sol taraftan Eklentiler (Add-ins) sekmesine tıklayın.

Alt kısımda yer alan Yönet (Manage) açılır menüsünden COM Eklentileri (COM Add-ins) seçeneğini seçin ve Git (Go...) butonuna tıklayın.

Listede Kutools for Excel seçeneğini bulun, yanındaki kutucuğu işaretleyin ve Tamam'a tıklayın.

Merhaba @eskehacettepe,

Öncelikle profilinizden kullandığınız excel sürüm bilginizi güncelleyin.
Burada kimse müneccim değil diye biliyorum. Açamadığınız ne belirtmiyorsunuz!
Açamıyorum demek yerine sorun ile nerede karşılaştığınızı anlatın.
Örn. "Ücretsiz sürümü indirdim kurdum ama bu sefer Excel hiç açılmıyor" gibi..

hangi office sürümünü kullandığınız halen belirsiz. kutoolsu hangi adresten indirdiniz dosya belki uygun bir dosya değil.

buradakilerin büyük bir çoğunluğu biliyorda öncelikle senin sorulara cevap vermesini öğrenmen lazım daha hangi exceli kullandığını o kadar sormamıza rağmen sen office versiyonunu söylemeyi başaramadın. Benim bilmem sana bir kolaylık sağlamaz ayrıca sana nasıl yapılacağını öğretmek için o kadar da çok vaktimde maalesef yok. Eğer öğrenmek istiyorsan öncelikle kutoolsun 14 günlük trial süresi içerisinde gemini benzeri yapay zeka ile sorularını sorarak cevap bulabilirsin. Yapay zeka benden daha sabırlıdır

excelde 0-9 ve A-F karakterlerini kullanarak 12 basamaklı hexadesimal keyler oluştururmusun. şeklinde gemine sorarak başlayablirsin mesela.
vba ya
Kod:
Function RastgeleHex(uzunluk As Integer) As String
    Dim i As Integer
    Dim karakterler As String
    karakterler = "0123456789ABCDEF"

For i = 1 To uzunluk
        RastgeleHex = RastgeleHex & Mid(karakterler, Int(Rnd() * 16) + 1, 1)
    Next i
End Function
excel sayfana da bu formülü =RastgeleHex(12) yazarsan sana hexadecimal keyle oluşturur ama bu keyler işine yaramaz

Geri