Referans alıp veriyi toplayarak aktarmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba Ekteki dosyada Sheet T de P kolonunda ref kodu bulunmaktadır. G Sheetinde de M kolonunda aynı ref kodu bulunmaktadır. Amacım Sheet T ref kodunun yanına G sheetindeki aynı ref kodunu bularak toplam adeti toplayacak ve yanınada birim fiyatını yazdırmam gerekmektedir.Bu konuda yardımınızı rica ediyorum..

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Adet için,

=ETOPLA(g!M:M;P2;g!F:F)

Birim için,

=ETOPLA(g!M:M;P2;g!G:G)

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
MErhaba,
Yazmış olduğunuz formul için cok tesekkür ederim. Yapmak istediğim Sheet t de Q kolonuna P yi referans alarak bu işlemi yapması. Ve P deki referans numarasını G de bulup eger g sheetinde bulunuyorsa bu ref numarası burdaki adetleri toplayarak T sheetinde Q ya yazmak ve Aynı sekilde de G den alıcagı birim fiyatını T sheetinde R ye yazması. Binlerce sayfayı manuel yapma imkanım cok zor olacagı icin bu konuda yardımını tekrar rica ediyorum

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Eger mümkünse formulu ingilizce yazmamız mumkunmudur.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
MErhaba,
Yazmış olduğunuz formul için cok tesekkür ederim. Yapmak istediğim Sheet t de Q kolonuna P yi referans alarak bu işlemi yapması. Ve P deki referans numarasını G de bulup eger g sheetinde bulunuyorsa bu ref numarası burdaki adetleri toplayarak T sheetinde Q ya yazmak ve Aynı sekilde de G den alıcagı birim fiyatını T sheetinde R ye yazması. Binlerce sayfayı manuel yapma imkanım cok zor olacagı icin bu konuda yardımını tekrar rica ediyorum
Yukarda yazmış olduğum formül bu istediklerinizi yapıyor. Farklı birşey istiyorsanız örnek ekleyerek daha detaylı açıklayınız..

ETOPLA = SUMIF

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
UStat Formul sanırım işe yarıyor ama birim kısmında fiyatı toplamını almadan yazması mumkunmudur ?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
UStat Formul sanırım işe yarıyor ama birim kısmında fiyatı toplamını almadan yazması mumkunmudur ?
Fiyat toplamından kastınız nedir, bu şekilde toplamı alınan bir hücremi var.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba
Ekte örnek dosyayı size gönderiyorum. Tekrar tesekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba
Ekte örnek dosyayı size gönderiyorum. Tekrar tesekkür ederim.
Sayın kayra75,

"Bu değerlerin toplamını almaması gerekir" demişsiniz. Nedeni yazmassanız ben bunu formüle nasıl ilave edebilirim. Açıklayıcı bilgiler vermesseniz yazışmalarımız sohbet şeklinde devam edecektir. Yardımcı olabilmem için detaylı açıklama yapınız..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba,
Burada yapılan işlemler esasında bir kac kerede gerceklesmiş 27711 birimlik işlemin fiyatı 7,60 ama o formulu kullandıgımızda. Ger bölümünden fiyatlarıda toplayarak buraya alıyor. 27711 miktarlık işlemin 7,60 olması gerekir. 9 kere 7,60 ı toplayıp oraya koyuyor. Miktar olarak toplamamız işimize yaradı fakat sadece bir tek fiyat olduğu için burada 7,60 koymam gerekiyor 27711 in yanına.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(KAÇINCI(P2;GER!M:M;0));0;İNDİS(GER!G:G;KAÇINCI(P2;GER!M:M;0)))
İstediğinzi bu mu?

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Supersin eline saglık yanlız son bir nokta kalmıs durumda. Burdaki formülün acıklaması nedir ? tam olarak ne yapıyor. İstediğimi veriyor evet. ama eger icerisinde farklı bir fiyat varsa onu gösteriyor mu acaba ? mesela icinde 8 tane 7,60 fiyat varken 1 tane 7,50 var o zzaman uyarı veriyormu acaba bana ?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Supersin eline saglık yanlız son bir nokta kalmıs durumda. Burdaki formülün acıklaması nedir ? tam olarak ne yapıyor. İstediğimi veriyor evet. ama eger icerisinde farklı bir fiyat varsa onu gösteriyor mu acaba ? mesela icinde 8 tane 7,60 fiyat varken 1 tane 7,50 var o zzaman uyarı veriyormu acaba bana ?
Uyarı vermiyor, P2 değerine göre M sütununda ilk gördüğü P2 deki değere karşılk gelen G sütunundaki değeri verir.

Sizin belirttiğiniz gibi bir durumda uyarımı vermesini istiyorsunuz..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
MErhaba Ustat,

Bakabilme fırsatınız olabilicekmi acaba ?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eki inceleyiniz..

Bu şekilde olan hücreler kırmızı renk olacaktır..

Ekle / Ad / Tanımladan tanımlanan aralıkları ve TUM sayfasında R1:R65 arasındaki koşullu biçimlendirmeyi inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
merhaba öncelikle yardımın icin cok tesekkür ederim fakat yazılmış olan formude bir hata olusmakta. Bazı rakamların toplamını alarak yanına getirmektedir. ekteki örnektede isaretlemiş bulunuyorum. Bunuda cözebilirsek eger cok cok yardımcı olucaksın...

Tskler

Ekli dosyalar