Referans alıp veriyi toplayarak aktarmak

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
merhaba öncelikle yardımın icin cok tesekkür ederim fakat yazılmış olan formude bir hata olusmakta. Bazı rakamların toplamını alarak yanına getirmektedir. ekteki örnektede isaretlemiş bulunuyorum. Bunuda cözebilirsek eger cok cok yardımcı olucaksın...

Tskler
Sayın kayra75,

Daha öncede devalarca belirttim, lütfen istediklerinizi detaylı açıklayınız.

Q sütunundaki formül,

=ETOPLA(GERCEK!A:A;P2;GERCEK!G:G)

Gerçek sayfasında A sütununda P2 değerini arar bu değerin karşısındaki G sütunundaki verileri toplar. İstediğiniz bu değilmi. Bu değilse ne yapılması gerekiyorsa detaylı açıklayınız. Neden kırmızı ile işaretlediğiniz hücreler 10.000 olaması gerekiyor?

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
DATA Sheetinde P sutuna bakım gercek sheetinden o P değerine isabet eden butun miktarları koyup yazmak. Evet burada ikimizde hem fikiriz. Fakat sizde otomatik filtre yaparak bakarsanız P sutununda kırmızı ile işaretlemiş olduğum yerdeki 37593 numaralı değer gercekte toplamını aldıgınız zaman miktarın 10000 olması gerekiyor. Fakat nedense buraya 20000 yazıyor. Baska bir veri ilede topluyor sanırım. Bunu cozerseniz duacınız olucam ustat.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Ornekte goruceginiz üzere Gercek kısmında sadece bir datayı bıraktım 37593 e ait olan fakat goruceginiz üzere bir alt satıra da 10000 koyuyor ve daha sonra onu toplayarak gidiyor.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Ornekte goruceginiz üzere Gercek kısmında sadece bir datayı bıraktım 37593 e ait olan fakat goruceginiz üzere bir alt satıra da 10000 koyuyor ve daha sonra onu toplayarak gidiyor.
Daha önce toplamasını istemiştiniz, eğer toplamasını istemiyorsanız nasıl olmasını istiyorsonuz. düşeyara fonksiyonunu kullanarak ilk gördüğü değeri alabilirsiniz. İstediğiniz bu mu?

=DÜŞEYARA(P2;GERCEK!A:O;7;0)

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba Ben toplanmasını istiyorum ama gördüğünüz gibi size sunmus oldugum örnekte de görüldüğü gibi bir alt satırındaki referans numarasına üstteki değeri atamaktadır. Yani p4 un referans değeri gercek bölümünde datasını silmeme ragmen durmakta.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba Ben toplanmasını istiyorum ama gördüğünüz gibi size sunmus oldugum örnekte de görüldüğü gibi bir alt satırındaki referans numarasına üstteki değeri atamaktadır. Yani p4 un referans değeri gercek bölümünde datasını silmeme ragmen durmakta.
=TOPLA.ÇARPIM((GERCEK!$A$2:$A$1000=P2)*(GERCEK!$G$2:$G$1000))

Bu şekilde deneyiniz..

.