• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Resim ve buton sabitliği

muratgunay48

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe (64 bit)
Arkadaşlar, sayın hocalarım, örnek dosyada olduğu gibi, sayfayı aşağı doğru kaydırırken, resimlerin ve butonların sabit kalması mümkün mü? Araştırdım bulamadım.
Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Dosyanız ilk haliyle zaten resimler sabit kalıyor. Ama siz aşağıya doğru indiğinizde (mouse yada oklar yardımıyla) resimler ekranda görünsün istiyorsunuz.

Bunun için 2 yöntem kullanabilirsiniz.

İlki paylaşılan dosyadaki gibi makro ile resimleri ya da butonları hücreye göre konumlandırmak.

İkincisi ise; ilk satırın satır yüksekliğini resimler sığacak şekilde genişlettikten sonra ilk satırı dondurursanız istediğinize benzer bir sonuç yakalayabilirsiniz.

Dosyanız ilk haliyle zaten resimler sabit kalıyor. Ama siz aşağıya doğru indiğinizde (mouse yada oklar yardımıyla) resimler ekranda görünsün istiyorsunuz.

Bunun için 2 yöntem kullanabilirsiniz.

İlki paylaşılan dosyadaki gibi makro ile resimleri ya da butonları hücreye göre konumlandırmak.

İkincisi ise; ilk satırın satır yüksekliğini resimler sığacak şekilde genişlettikten sonra ilk satırı dondurursanız istediğinize benzer bir sonuç yakalayabilirsiniz.
Hocam ikinci alternatifi denedim aslında ancak bu sefer sol listenin üstü çok boş kaldı (görünüm açısından)
Hocam şöyle anlatsam, çok amatör bir anlatış olacak ama A'dan F sütununa kadar kaysın. F sütunundan sonrası sabit kalsın.

Murat Bey,

Excelde bazı bölümler için yapabileceklerimiz sınırlı...

Bir başka yöntemde işinize yarar mı bilemiyorum ama görseldeki ayarı deneyebilirsiniz.

1776958791528.png

Bir başka yöntem...

Resimleri ve butonları Userform üzerine ekleyin. Formu açarken ShowModal=False olarak açın. Böylece form ekranda sabit görünecektir.

Siz hücrelerde aşağı-yukarı gezerken ekranda sabit kalacaktır.

Geri