sayfayı bölme

Excel Vers. ve Dili
türkçe
elimdeki dosyada j hücresinden sonraki veriler sabit kalsın (k ve sonrası)
A dan I ya kadar olanlar ise 2. satırdan yani A2 den başlıklar sabit kalıp bölmeleri dondurdan aşağı yukarı inip çıksın ama j den sonrası sabit kalsın istiyorum
Ave ı yı yukarı aşağı kaydırırken k ve sonrasındaki veriler sabit kalsın ki onları görebilmek istiyorum

Ben bu durumda Excel’in Kamera aracını kullanıyorum.
Sabit görmek istediğim hücre aralığının bağlantılı görüntüsünü oluşturup sayfanın sabit kalan bölümüne yerleştiriyorum.
Böylece diğer bölümde aşağı yukarı gezinirken bu verileri görmeye devam ediyorum.
Hücrelerdeki veriler değiştiğinde görüntü de otomatik güncelleniyor.

Örneğin:
Uzun bir teklif tablosunda Toplam, KDV ve Genel Toplam en altta kaldığı için çalışırken görünmüyor.
Ben bu hücrelerin Kamera aracıyla bağlantılı görüntüsünü alıp sayfanın en üstündeki sabit bölüme yerleştiriyorum.
Böylece aşağı yukarı gezinirken toplamları sürekli görebiliyorum; tutarlar değiştiğinde görüntü de otomatik güncelleniyor.

Sayın nakya; istediğin şey Excel’de hem üst satırları hem de sağdaki K ve sonrası sütunları sabit tutmak.
Ancak burada küçük bir ayrıntı var:
A–I sütunları aşağı/yukarı kayacak.
A2:I2 başlıkları sabit kalacak.
K ve sonrası sağ tarafta sabit kalacak.
Böylece A–I verilerinde aşağı inerken K ve sonrası ekranda görünmeye devam edecek.
J sütunu ise iki taraf arasında hareket alanı gibi kalacak.

Bunu Excel’in normal Bölmeleri Dondur özelliğiyle tek seferde tam olarak yapmak mümkün değil; çünkü Excel aynı anda hem üstten hem soldan dondurma yapabiliyor ama sağdaki K ve sonrası sütunları dondurma seçeneği sunmuyor.

Bu nedenle çare @Biolightant hocamızın çözümünü uygulamak.

Merhaba,

Benim önerimde @Biolightant 'ın önerisine benzer olacaktır.

Görünüm sekmesinden > Yeni Pencereyi tıkladığınızda çalıştığınız dosyanın bir kopyasını daha açarsınız, bunu ekran konumlandırması ile sağ tarafa sabitleyin, çalışacağınız dosyayı sol tarafta tutun. Aynı dosyada farklı noktaları görebilir ve farklı yerlerde işlem yapabilirsiniz.
*Excel sürümünüze göre farklılık gösterebilir.
İyi çalışmalar.

1790855571982.png

Geri