Sayilarin baska bir hucrede 1ci.2ci.3.cu.4cu...diye derecelendirilmesi.

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
Buyrun, yine çözümleyemediğiniz durum olursa örnek gönderin, yeterli.
İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam öncelikle çok hayırlı çalışmalar diliyorum şimdi yollamış olduğunuz dosyada şu an ufak ufak denemeler yapıyorum düzenleme yapıyorum şu anda bir aksilik çıkmadı nazar değmesin çok şükür biraz istediğim oluşmaya başladı artık korku korka yapıyorum olmaz diye birkaç kere denedim sildim yazdım değiştirerek güzel sonuç aldım aynı tablodaki gibi çok başarılı geçti ve mutlu oldum sayenizde Allah razı olsun onun için çok teşekkür ederim. Bununla ilgili sorunum çözüldü ile bildirimi nereye yazacağımı ne şekilde yapacağımı yönlendirirseniz sevinirim ona göre en azından problemimi hala devam ediyormuş gözükmesin diğer arkadaşlara bir sürü insanların sıkıntıları ve yardım bekleyen çözüm bekleyen insanlara başkaları da okuyarak burada hiç olmazsa zamanını kaybetmesin insanlar o yüzden nereye bu konuyla ilgili teşekkür yapacağımı bakıyorum pek anlayamıyorum ama alışacağım inşallah sayenizde hocam.

Bir de size şimdi bir dosya attım hocam bu dosyada da nasıl soldan sağa yapılmıştı şimdi bunun tam tersi yukarıdan aşağı yapılışının kahverengi hücrede iki dizilişini yapmak istiyorum.
A1 den A24 kadar numaralandırılmış olan aynı şekildeki karışık sayıların kahverengi alanda yukarıdan aşağıya kadar aynı şekilde yapılışını yapmak istedim bunu şu anki formülle denedim olmadı yapamadım daha doğrusu o yüzden bir de yukarıdan aşağıya in gelişini yapmak istiyorum..
Tekrardan çalışmalarınıza başarılar diliyorum sayın hocam hayırlısı inşallah bu da sizi fazla uğraştırmayacağını umut ederek yardımınızı bekliyorum hocam..

Ekli dosyalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam çok teşekkür ederim istediğim gibi yapmak istediğim tam bu şekilde olmuş sağ olun elinize emeğinize sağlık Allah razı olsun böyle hayırlı ve başarılı bol bol çalışmalar diliyorum her türlü işiniz rast gelsin inşallah..

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam şöyle bir problemim var benim Excel versiyonum 2003 daha önce söylemiş olduğum gibi hocam şimdi burada yan yana satırlarda en son lV satırında bitiyor bana böyle yan yana daha 80 satır daha lazım yapacağım işlem böyle uzayıp gidiyor yan yana yaptığım bir işlemle ilgili ekle diye seçenekler var hep bekliyorum ekliyorum orada kalıyor daha fazla eklenmiyor bununla ilgili yapabileceğim bir şey varsa yönlendirmenizi isterim hocam bir de şu anki cep telefonumdaki Excel programına baktım onunla yan yana aşağı yukarı böyle binlerce satır yan yana gidiyor yani 3 harfli den sonra zaten bakmadım burada şimdi bunu hep bu 2.300 üzerine çalıştığım için yeni şeye de uyarlamam zaman alır sıkıntı yaşarım bilmiyorum ama bununla ilgili Bir çözümünüzü öneriniz varsa dinlemek isterim hocam teşekkür ederim her türlü alakadar ve yardımlarınız için de ayrıca hayırlı çalışmalar diliyorum tekrardan hocam..

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
12-02-2029
Ne demek istediğinizi anlamadım !!!
örnek koyun, düzenlerim

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Hocam yanyana olan satirlar bende en son lV satirinda bitiyor, eleyip yanyana çoğaltmak istiyorum 90 satira daha ihtiyacim var,yanyana satir ekle butununa basıyorum ekkenmiyor genede. Bunu böyle çoğaltmak için yan yana doğru yatay şekilde bir bildiğiniz işlem var mı diye sormak istedim hocam..

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
12-02-2029
Ne demek istediğiniz anlaşılmıyor !!!
örnek koyun, düzenlerim
kullandığınız 2003, sınırları var, IV dediğiniz zaten 256. sütun.

Son düzenleme:

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam size böyle burada düzenleyip yolladığımda cep telefonumdaki Excel yeni versiyon olduğu için sorun yok yan yana böyle binlerce satır gidiyor ama kendi bilgisayarımda 2003 Excel kullandığım için yan yana satırlarda aşağı yukarı 300'den sonra yan yana satır bitti bir 90 satır daha yan yana eklemem çoğaltmam gerekiyor onu yapmak istedim yapamadım bu konu ile ilgili sizi tekrar rahatsız ettim hocam.

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Çekip atmaya çalıştım ama yollayamadim, yanyana olan satirlarda ,lS, lT..lU..lV....den somra baska satir cikmiyor gitmiyor yana dogru hocam,ekle yaptim kac kere gene olmadi, böyle yan yana başka bir şekilde satır eklemek mümkün mü diye sordum hocam o yüzden rahatsız ettim sorun buydu yeni excel'de böyle yan yana satırlar binlerce var dediğiniz gibi ama 2003 olduğu için herhalde sınırlı hani belki bu sınırın içinde bir başka bir işlemle satır genişlemesi eklemesi yapılabilir düşündüğüm için sizi rahatsız ettim hocam

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Biraz uğraştım ama ne demek istediğimi çekip yollayabildim biraz düzensiz de olsa hocam kusura bakmayın bu kadar bilgi ile ancak bu kadar ne demek istediğimi size anlatabilmeye çalışıyorum anlayışınız için de ayrıca şimdiden teşekkür ederim hocam.

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
12-02-2029
Arkadaşım 29. mesajda yazdım. Elinizdeki versiyon ancak 256 sütunla çalışıyor

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
12-02-2029
Merhaba,
Siz Google dan mail adresi alın. Google ücretsiz 15 Gb drive da hediye ediyor. Google E-tablolar da istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Zaten fonksiyon ile çalışıyorsunuz. Yine de siz bilirsiniz.
İyi çalışmalar

azadem

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003.
01-09-2026
Sayın hocam çok teşekkür ederim o dediğinizi bakacağım değerlendireceğim ona göre olmazsa da başka bir yol ya da ekseri yenilemeye çalışacağım ondan sonra hocam şu an o problemin çözüldü falan diye nereye yazmam gerekiyor onunla ilgili bir bakayım çünkü o gülleri ile yapmam gerekiyor o konuda da üzerine düşeni yapayım çünkü başkaları problemim çözülmedi zannedip yapmak için zaman harcamasın başkalarının haklarına da girmeyelim o yüzden onu da hemen yazayım teşekkür ederim hocam ..

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
12-02-2029
Çözüldü ifadesinin nereden yazdırıldığını bilmiyorum. "İlgilenen arkadaşlarıma teşekkür ederim" deyin yeterli bence.
İyi çalışmalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Sayın hocam çok teşekkür ederim o dediğinizi bakacağım değerlendireceğim ona göre olmazsa da başka bir yol ya da ekseri yenilemeye çalışacağım ondan sonra hocam şu an o problemin çözüldü falan diye nereye yazmam gerekiyor onunla ilgili bir bakayım çünkü o gülleri ile yapmam gerekiyor o konuda da üzerine düşeni yapayım çünkü başkaları problemim çözülmedi zannedip yapmak için zaman harcamasın başkalarının haklarına da girmeyelim o yüzden onu da hemen yazayım teşekkür ederim hocam ..
Burada paylaşmıştım...