• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

SSD'den veri kurtarma

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Herkese iyi bir hafta sonu diliyorum,

Cihaz Adı DESKTOP-LISTAV5
İşlemci Intel(R) Core(TM) i3-2370M CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz
Takılı RAM 4,00 GB
Depolama 224 GB SSD HI-LEVEL Ultra Series 240GB
Sistem Türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci

Yukarıda loptopumla ilgili bilgiler var. SSD iki parça halinde. C ; 105 GB, D ; 117 GB.
Bilgisayarıma format atarken yanlışlıkla D'yi de sildim. Ancak D'de farklı uzantılardan verilerim vardı. Boyutunu hatırlamıyorum. Bu verileri geri getirmem lazım. Yanlışlıkla D'deki verilerimi de (format esnasında) sildikten sonra D'ye hiçbir veri yazmadım, farklı programlarla D'den verilerimi geri getirmeye çalışmanın dışında hiçbir işlem yapmadım.
Sizden ricam şu ; Yukarıda anlattıklarım ışığı altında verilerimi geri getirecek bildiğiniz program(lar) var mı ?
Teşekkür ederim.

NOT :
MiniTool Power Data Recovery
iTop Data Recovery
EaseUS Data Recovery Wizard
Stellar Toolkit for Data
Auslogics File Recovery
Recuva

programları denenmiştir. Sonuç = 0

Merhaba,

Doğru anladıysam SSD de 2 bölüm format öncesi kullanımda oluşturulmuştu. Siz kurulum ekranında diski birleştirdiniz tekrar parçaladığınız yada C sürücüsü yerine D sürücüsünü biçimlendirdiniz sonra fark edip C sürücüsünü biçimlendirip windows kurdunuz. Ve hala C sürücüsüne kurulu windowsu yani bu SSD yi aktif olarak kullanıyorsunuz.

Üzgünüm, ancak bu verileri kurtarmak için olan şansınızı belki de tamamen tükettiniz.

Kullandığınız programların çoğu tarafımca daha önce kullanıldı ve kullandıklarım ile hemen hemen aynı verileri kurtardım. Verileri kurtarmak için geç kalmamınız gerekirdi, yani format esnasında D yi biçimlendirdiğiniz anda bilgisayarı kapatıp SSD ile bağlantınızı kopartmanız. Farklı bir bilgisayarda 2.disk olarak takıp silinen bölümü %99 geri getirebilirdiniz.
SSD ler HDD mantığıyla çalışmadığından C yi kullanıyorum D yi kullanmıyorum gibi birşey söz konusu olamaz. O diske veri yazıldıysa haritalama değişmiştir.

Bundan sonrası için önerim, önemli verilerinizi farklı alanlarda periyodik olarak yedekleyin.

İyi çalışmalar.

Geri