Ücret Kesintisi ve Avans Ödemelerimi Ay Ay Takip Etmek!

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba kesinti yapılan avans ödenen personelleri takip edebilmek için bir liste yapmaya çalışıyorum ama yapamadım devam edenler ve biten personelleri sıra gizleme durumunda kalıyorum bir yardımcı olabiliseniz sevinirim

Merhaba kesinti yapılan avans ödenen personelleri takip edebilmek için bir liste yapmaya çalışıyorum ama yapamadım devam edenler ve biten personelleri sıra gizleme durumunda kalıyorum bir yardımcı olabiliseniz sevinirim

Örnek dosya paylaşır mısınız

Örnek dosyanızın mantığı yanlış.
Merhaba,

Bu işlem için personelleri tek tek gizlemek yerine, avans ve kesinti durumunu otomatik hesaplayan bir takip tablosu oluşturabilirsiniz.

Örneğin Excel tablonuzu şu şekilde düzenleyebilirsiniz:

Kod:
Sicil | Adı Soyadı | Avans Tutarı | Aylık Kesinti | Toplam Kesinti | Kalan | Durum
1001  | Ahmet Yılmaz | 10.000,00 | 1.000,00 | 4.000,00 | 6.000,00 | DEVAM EDİYOR
1002  | Mehmet Kaya  |  6.000,00 | 1.000,00 | 6.000,00 |     0,00 | TAMAMLANDI

Kalan tutarı otomatik olarak:

Kod:
=MAK(0;C2-E2)

şeklinde hesaplatabilirsiniz.

Durum sütununda ise:

Kod:
=EĞER(F2<=0;"TAMAMLANDI";"DEVAM EDİYOR")

formülü kullanılabilir.

Böylece personelin avans borcu tamamen kesildiğinde durum otomatik olarak TAMAMLANDI, kesinti devam ediyorsa DEVAM EDİYOR şeklinde görünür.

Ancak daha pratik bir yöntem de var.

Personelleri tamamlandıktan sonra gizlemek yerine Excel'deki Filtre özelliğini kullanabilirsiniz.

Durum sütunundan:

DEVAM EDİYOR

seçildiğinde sadece kesintisi devam eden personeller,

TAMAMLANDI

seçildiğinde ise kesintisi biten personeller görüntülenebilir.

Böylece hiçbir personeli veya satırı elle gizlemenize gerek kalmaz.

Daha gelişmiş bir çalışma yapılacaksa bunu küçük bir Avans Kesintisi Takip Programı haline de getirmek mümkün.

Örneğin;

• Personel bilgileri
  • Avans tarihi
  • Avans tutarı
  • Aylık kesinti tutarı
  • Toplam yapılan kesinti
  • Kalan borç
  • Kalan taksit
  • Son kesinti tarihi
  • Kesintinin başlangıç ve bitiş durumu
  • Devam eden personeller
  • Tamamlanan personeller

tek bir Excel dosyasında takip edilebilir.

Böyle bir sistemde personelleri sıra gizlemek yerine, Excel'in otomatik filtreleme veya VBA desteği kullanılarak “Devam Edenler” ve “Tamamlananlar” şeklinde ayrı ayrı görüntülenmesi sağlanabilir.

İsterseniz mevcut listenizin yapısını paylaşırsanız, kullandığınız sütunlara göre doğrudan çalışacak bir Excel şablonu da hazırlanabilir.

Benim önerim, devam eden ve tamamlanan personelleri satır gizleyerek takip etmek yerine, durumu otomatik belirleyen bir Excel tablosu kullanmanızdır.

Her personel için;

• Avans tarihi
  • Avans tutarı
  • Aylık kesinti tutarı
  • Yapılan toplam kesinti
  • Kalan tutar
  • Kalan taksit
  • Durum

alanları bulunabilir.

Örneğin:

Kod:
Avans Tutarı : 10.000 TL
Aylık Kesinti: 1.000 TL
Toplam Kesinti: 4.000 TL
Kalan        : 6.000 TL
Durum        : DEVAM EDİYOR

Kesinti toplamı avans tutarına ulaştığında program otomatik olarak:

Kod:
Kalan  : 0 TL
Durum  : TAMAMLANDI

şeklinde gösterebilir.

En önemlisi ise personelleri gizlemeye gerek kalmamasıdır.

Durum sütununa filtre uygulayarak;

DEVAM EDİYOR

seçildiğinde yalnızca kesintisi devam edenleri,

TAMAMLANDI

seçildiğinde ise kesintisi bitenleri görebilirsiniz.

Hatta bunu VBA ile biraz daha geliştirerek üst kısma;

TÜMÜ | DEVAM EDENLER | TAMAMLANANLAR

şeklinde butonlar da eklenebilir.

Bence en sağlıklı yöntem bu olur. Çünkü kayıtları gizlemek yerine programın durumu kendisinin takip etmesi sağlanır.

İsterseniz kullandığınız mevcut Excel tablosunun sütunlarını buraya yazın veya örnek bir dosya paylaşın. Mevcut yapınızı bozmadan, avans kesintisi bitince otomatik olarak “TAMAMLANDI” durumuna geçen ve devam edenleri ayrı gösterebilen bir sistem kurgulanabilir.

Geri