Büroda denedim. Hiçbir sorun çıkarmadan gayet iyi çalışıyor. 3 kullanıcı aynı anda verir girişi yaptım. Sadece listboxa veri butonlara tıkladıktan sonra geliyor
Onun için de UserForm'a bir buton daha ilave edip, ona da "RefreshForm" makrosunu atarsınız. Kullanıcılar, herhangibir işlem yapmadan önce bu butona basıp, veritabanının son halini ListBox'ta gördükten sonra işlem yaparlar....
C#:
Private Sub CommandButton4_Click()
Call RefreshForm
End Sub
Diğer türlü işler biraz daha uzar, anlık olarak güncellemeleri göstermesi için bir şekilde "Timer" falan kullanmak gerekir.
8 No'lu mesajdaki "TelefonDefteri.xlsm" dosyasında revizyon yaptım. Bu revizyonda; 1'den fazla kullancının bu Excel dosyasıyla Access veritabanına bağlanıp yeni kayıt ilave etme, silme, düzenleme işlemlerinden sonra veritabanına o an bağlı olan tum kullanıcıların UserForm'unda anlık olarak güncellenecektir.
Bu işlem için API ile Timer kullanılmış olup, 64 Bit Excel'de sorun yaşanmamış olup, 32 Bit'de denenmemiştir.
1'den fazla kullanıcının veritabanını ortak olarak kullanması için MDB dosyasının ağda bir klasörde olması, Excel dosyasının da her kullanıcının kendi bilgisayarında olması gerekmektedir. Bu durumda da tabii, kodlarda veritabanı yolunu tarif eden aşağıdaki satırın ağdaki yolunu yazarak güncellemek gerekir.
Merhabalar hocam. Evet deneme yaptım. Veri kaydında sorunumuz yok. Ancak veri yinelerken silme ve güncelleme kısmında yenilemeden kaynaklı sorunumuz var. Silme ve değiştirme işlemini yaptıramıyoruz. Kaydı seçince sil ya da değiştir diyene kadar tekrar yenilenmesi sonucu silme ve değiştirme yapamıyoruz.
Hocam anlık olarak güncelleniyor. Hiç bir sorunumuz yok.
Uyarlama olarak ise bu projeyi personel veri tabanına çevirmek istiyorum. Ancak ID kısmını 6 haneli sicil olarak düzenlemek istedim tekrar etmeyen veri olarak. Sürekli bir yerlerden uyarı verdi düzenleyemedim. adı ve soyadını birleştirip onlara yeni alanlar eklemeye çalıştım yine uyarıları düzeltemedim.
Kaydı sil ve değiştir kısmındaki combobox yerine Texbox tan sicil arama yaptırabilir miyiz.
Bu kısmı geçebilirsen diğer text ve comboları kendim ekleyebilirim umarım. Eğer sığdırabilirsem 80 adet text combo optionbuton lazım.
Çoklu kullanıcılarda veri tabanının diğer kullanıcılarda anlık olarak güncellenmesinin çalıştığını teyit ettiğiniz iyi oldu, çalıştığına sevindim.
Diğer yandan; bu versiyonda saniyede 1 kere veri tabanı güncellendiğinden, UseferForm'da ComboBox kullanılması ektif olmuyor. Bunun nedenini, UserForm modülünün en üstünde açıklamıştım.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.