userformda farklı sayfalardan veri çekme

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
arkadaşlar aşşağıdaki ekte userform ile tablo yaptım buna farklı sayfalardan içindeki listbox ve comboboxlara veri çekmek ama şu şekilde mesela comboboxtaki yerden caner öneri seçtiğimde bütün bilgileri otomatik istiyorum bide sarı işaretli olan listboxları sabitlemek istiyorum yani temizleme filan yaptığım zaman onlarda silinmesin istiyorum...yardımlarınızı bekliyorum...teşekürler.

Ekli dosyayı görüntüle 20646

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
teşekür ederim kardeş çok sağol diğerlerinede çözüm bulabilirmisin...

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
teşekür ederim herguder ama bul butonu yanlış yerde ben onu düzeltmeye çalışayım doğru yere almaya çalışayım...yardımlarınızın devamını bekliyorummm çok sağolunnn.

işinize yaradığına sevindim. bul butonunun yerini değiştirdim.
araçlar > makrolar > visualbasic düzenleyici > cari den düzenleyebilirsiniz...

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
arkadaşlar sorunum şu ekteki dosyanın SK sayfasının ÇIKAN hücresine veri çekmek istiyorum giren bölümündeki formülü izleyeek yola çıkabalirsiniz ben neden yapamadım çıkan bölümü 2 sayfadan N:S ve K.S sayfalarından veri çekiyor.

bide extra olarak şöyle izah edeyim S:K sayfasının çıkan bölümüne kaç adet adet kaldığını yansıtması için N.S VE K.S sayfalarındaki verileri eşleştrip uyanı toplam olarak düşsün uymayanı kendi başına düşsün inşallah anlaşılır bir biçimde anlatabilmişimdir.

NOT:önce rar formatı ile sıkıştırıp sonra zipledim boyutu çok yüksekti.

Ekli dosyayı görüntüle 20674

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
arkadaşlar lütfen şu soruya bi el atın başım ağırdı düşünmekten...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
işinize yaradığına sevindim. bul butonunun yerini değiştirdim.
araçlar > makrolar > visualbasic düzenleyici > cari den düzenleyebilirsiniz...
Sn. herguder, sorunsuz.xls dosyasında aşağıdaki resimde görülen düğme üzerinde nasıl düzenleme yapabilirim acaba? teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
arkadaşlar sorunum şu ekteki dosyanın SK sayfasının ÇIKAN hücresine veri çekmek istiyorum giren bölümündeki formülü izleyeek yola çıkabalirsiniz ben neden yapamadım çıkan bölümü 2 sayfadan N:S ve K.S sayfalarından veri çekiyor.

bide extra olarak şöyle izah edeyim S:K sayfasının çıkan bölümüne kaç adet adet kaldığını yansıtması için N.S VE K.S sayfalarındaki verileri eşleştrip uyanı toplam olarak düşsün uymayanı kendi başına düşsün inşallah anlaşılır bir biçimde anlatabilmişimdir.

NOT:önce rar formatı ile sıkıştırıp sonra zipledim boyutu çok yüksekti.

Ekli dosyayı görüntüle 20674

ustalarım nerelerdesiniz şu konu haakkında bi yardım edin bana...

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
ya arkadaşlar allah rızası için yok yalvaracağımız kimsede yok 1 tane cevap alamadım bi yardım edin...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Cevap alamamanız normal en azından bir kaç tane veri ekleyip sorunuzu o şekilde izah etmeliydiniz. Ayrıca çıkması gereken sonucuda bir sayfada örnek olarak gösterirseniz çözüme faydalı olur.

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
istediğiniz veri olsun adminim hemen ekleyeyip göndereyim en azından ne yapmam gerekeni yazmışsınız kimse onuda yapmadı.

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
istediğim şeyi şu şekilde anlatayım S.K yani stok kontrol sayfasından stoklarımı kontrol edeceğim fakat N.S(nakit satış) ve K.S(kredili satış sayfalarında satış yapıldığında N.S ve K.S den süzme gibi bişe yapıp aynı zamanda eşleştirerek S.K sayfasında dökümünü almasını istiyorum yani iki ayrı sayfada aynı ürünler satıldığı zaman S.k sayfasında aynı satırda aynı isim altında gerçek stok düşüşlerini yapmasını istiyorum umarım bu sefer anlatabilmişimdir...

Ekli dosyayı görüntüle 20702
Ekli dosyayı görüntüle 20703
Ekli dosyayı görüntüle 20704

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Çalışmanıza boş bir modül ekleyip aşağıdaki kodu eklediğiniz modüle uygulayın. Daha sonra S.K isimli sayfanızda bir buton oluşturup bu kodları butona atayın. Kodu çalıştırdığınızda veriler süzülüp ilgili sayfaya aktarılacaktır. Umarım faydası olur.

Kod:
Sub STOK_KONTROL()
    Application.ScreenUpdating = False
    Set SSG = Sheets("S.G")
    Set SSK = Sheets("S.K")
    Set SNS = Sheets("N.S")
    Set SKS = Sheets("K.S")
    Set WF = WorksheetFunction
    SSK.[A2:D65536].Clear
    SSG.[A:A].AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=SSG.[K1], Unique:=True
    SSG.[K:K].Copy
    SSK.[A:A].PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
    SSG.[K:K].Delete
    For X = 2 To SSK.[A65536].End(3).Row - 1
    SSK.Cells(X, 2) = WF.SumIf(SSG.[A:A], SSK.Cells(X, 1), SSG.[F:F])
    SSK.Cells(X, 3) = WF.SumIf(SNS.[D:D], SSK.Cells(X, 1), SNS.[G:G]) + WF.SumIf(SKS.[C:C], SSK.Cells(X, 1), SKS.[F:F])
    SSK.Cells(X, 4) = SSK.Cells(X, 2) - SSK.Cells(X, 3)
    Next
    [A1].Select
    Set SSG = Nothing
    Set SSK = Nothing
    Set SNS = Nothing
    Set SKS = Nothing
    Set WF = Nothing
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
hemen deniyorum COST_CONTROL umarım faydası olur teşekür ederim...