userformda farklı sayfalardan veri çekme

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
çok teşekür ederim COST_CONTROL çok büyük ustasınız bu program bitince çok güzel bişe olacak yardımlarınız için tekrar tekrar teşekür ederim tabi tek başıma bitirebilirsem...

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 Tr
inşallah istediğiniz gibi birşey olur

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
arkadaşlar programı bitirmek için son bir kaç yere formül girmeye kaldı
iş bundada bana yardımcı olursanız çok sevineceğim... dosyanın boyutu 12 mb olduğu için ekleyemedim...resimler ekleyeceğim onunla yönlendirirseniz...

Ekli dosyayı görüntüle 20788
arkadaşlar yukarıda resmi bulunan formun cari adı bölümüne MÜŞTERİ BİLGİLERİ adlı sayfanın A2 den a10000 e kadar combobox a isimleri ekleyecek ürün adı ve kodu bölümünede S.G isimli sayfanın A2 sinden itibaren ürünleri ekleyecek.satış türünde iki adet menü olacaknakit ve kredi kartı daha sonra dönem adında ise ocaktan aralığa kadar ay isimleri girili olacak yukarıda ürün adı ve kodu seçildikten sonra S.G sayfasında G sütununda A2 den başlıyor fiyatı süzme yaparak otomatikman seçilen ürünün fiyatını atacak iskonto bölümüne yüzde kaç iskonto yapmak istiyorsak onu girdiğimizde NET SATIŞ TUTARINA iskontodan sonraki fiyatı atacak bu arada satılan adedi girdiğimiz zaman net satış tutarına ürün fiyatı ile çarpım yapıp ekleyecek iskontoda yapıyorsak eğer ona göre işlem yapacak...daha sonra N.S sayfasında ilgili yerlere atacak...
Ekli dosyayı görüntüle 20789
Ekli dosyayı görüntüle 20790

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
arkadaşlar yardım edecek kimse yokmu zor olduğunu biliyorum....

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
arkadaşlar ekte bulunan formun cari adı bölümüne MÜŞTERİ BİLGİLERİ adlı sayfanın A2 den a10000 e kadar combobox a isimleri ekleyecek ürün adı ve kodu bölümünede S.G isimli sayfanın A2 sinden itibaren ürünleri ekleyecek.satış türünde iki adet menü olacaknakit ve kredi kartı daha sonra dönem adında ise ocaktan aralığa kadar ay isimleri girili olacak yukarıda ürün adı ve kodu seçildikten sonra S.G sayfasında G sütununda A2 den başlıyor fiyatı süzme yaparak otomatikman seçilen ürünün fiyatını atacak iskonto bölümüne yüzde kaç iskonto yapmak istiyorsak onu girdiğimizde NET SATIŞ TUTARINA iskontodan sonraki fiyatı atacak bu arada satılan adedi girdiğimiz zaman net satış tutarına ürün fiyatı ile çarpım yapıp ekleyecek iskontoda yapıyorsak eğer ona göre işlem yapacak...daha sonra N.S sayfasında ilgili yerlere atacak...

Ekli dosyayı görüntüle 20818

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
arkadaşlar bi ilgilenirseniz size zahmet şu sorunu çözelim....

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
arkadaşlar ilgilenen yokmu yardımlarınızı bekliyorum...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekte örnek dosyanız üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptım. İncelermisiniz.

Kaydet butonuna kod yazmadım. Sebebide formdan sayfaya kayıt girme ile ilgili forumda birçok örnek olmasından dolayıdır. Biraz inceleyerek (kendinizi geliştirmek açısından) dosyanıza uyarlayabileceğinizi düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
teşekür ederim COST_CONTROL büyüksün onu hallederim bunun gibi bi menüm daha olcak onuda ekleyeceğim benim amacım bu tarz şeylere kodların kullanımı nasıl oluyor kendi örnek dosyalarımda çözmem dha kolay olur...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Benim bahsettiğim konuda bu zaten forumda kodların nasıl uygulandığını gösteren yüzlerce örnek çalışma mevcut. Sizin üzerinize düşen ise sadece bu konuları inceleyip kodların yazılma mantığını kavramaktır. Bu şekilde çözümlere ulaşmak sizin açınızdan faydalı olacaktır.

teşekür ederim ... benim amacım bu tarz şeylere kodların kullanımı nasıl oluyor ...

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
Selam

arkadaşlar bi sorun çıktı önceden yapmıyordu şimdi sorunu çözemedim ana dosyanın boyutunun çok yükselmesinden dolayı userformları birebir sayfalarla kodlarla beraber kopyaladım herşey dzgün çalışıyor fakat dosyayı çalıştırdığımda otomatik olarak userform açılıyor oradan cari işlemleri seçiyorum daha sonra çıkan formdan nakit işlemleri seçiyorum(para işaretli olan formu) orada cari adını seçiyorum combodan otomatik olarak cari koduda seçiliyor fakat stok adının yanındaki comboya tıkladğımda stoktaki ürünlerinde gelmesi gerekiyor listeye ama onlar gelmiyor sorunu çözemedim yardımcı olurmusunuz teşekürler.bide visa formuna tıkladğımda oradada cari adı bölümüne nakit bölümündeki cari adının yanındaki comboya aynı kodları giriyorum fakat kabul etmiyor sub secret out of range hatası veriyor formu araştırdım bununla ilgili bişe bulamadım...dosya ekte tekrar teşekür ederim şimdiden...

Ekli dosyayı görüntüle 20940

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
selamlar yukarıda anlattığım sorunu hallettim yalnız dosyayı açtığımda makroları etkinleştirerek cari işlemlere tıklayıp visa formuna tıkladığımda oradada cari adı bölümüne nakit bölümündeki cari adının yanındaki comboya aynı kodları giriyorum fakat kabul etmiyor sub secret out of range hatası veriyor formu araştırdım bununla ilgili bişe bulamadım...dosya ekte tekrar teşekür ederim şimdiden...

Ekli dosyayı görüntüle 20944

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
tamamdır ustalar yukarıda anlattığım sorunu hallettim..

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
şimdi tek bir sorunum kaldı cari adını normal seçiyorum otomatikman cari koduda çıkıyor.ürün adını seçiyorum otomatikman fiyatıda çıkıyor ayarlayamadığım kodlarda şunlar taksit saysından seçim yapıp vade oranını girdikten sonra taksitli fiyatı bölümüne otomatik olarak aylık taksit tutarı
ne yapıyor onu eklesin.bide stok ayarlarım bozuldu ürün çıkışı yaptığım zaman kalan ürünümü gösteriyordu şimdi onuda yapmıyor...

Ekli dosyayı görüntüle 20949

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
akadaşlar stok sorununu düzelttim yinede teşekür ederim...

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 türkçe
textboxlar düzenlendi numara sıraları Z1,Z2 VS bu şekilde devam ediyor taksitlendirmede şu şekilde olacak vade oranı kısmına örneğin 12 ay taksit yapılıyorsa satıcı kendi insiyatifine göre vade oranı belrleyecek ürünün taksitli fiyatı taksitli tutarına yansıyacak taksit sayısı bölümü seçildiğinde ise taksitli satış tutarındaki toplamı seçilen taksit sayısına bölüp aşağıdaki kutucuklara kaç taksit ise örneğin 12 tksit 12. kutuya kadar atacak...

Ekli dosyayı görüntüle 21055

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Sanırım İSKONTO kutucuğunu iptal ettiniz. Bu çalışmanızda göremedim.

Son düzenleme: