Veri aktarımı

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
değişken veriaktarımı

Yinemi sen diyeceksiniz sorun şu :

Ödeme emri b sayfasındaki yada ana sayfadaki kişi ismi ödenecek miktarı her tahakkuk için mecburen değişiyoruz peki teslim listesine bu değişiklikleri sırayla nasıl aktarabilirim yani diyelimki ilk sıradaki a kişisine yaptığım ödeme teslimatta 1. sırada görünüyor ama yeni 1 isim girdiğimde teslimatta 2. sıraya 3,4,5,6,7,8 taki 34. sıraya kadar her yapılan yeni ödemenin yansımasını istiyorum zor bir soru biliyorum ama çözümü varmı ilgileneceklerden şimdiden allah razı olsun dosya ekte.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
veri girişi çokmu zor sordum

Çokmu zor bir soru sordum bilen anlayan biri varmı nolur allah rızası için.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
Anladim ÇÖzÜm Yok

Anladimkİ ÇÖzÜmÜ Olmayan 1 Soru Sordum Yoksa Her Konuya Aninda Cevap Gelİyo Buna GelmedİĞİne GÖre?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Anlayan birileri muhakkak vardır ama hem soru soruyorsunuz hem de şifreli dosya ekliyorsunuz. Lütfen dosyanızdaki şifreleri ve sayfa korumalarını kaldırarak tekrar ekleyiniz. Ayrıca forum kurallarını detaylıca okumanızı tavsiye ederim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
korumayı kaldırdım

yalnız korumayı kaldırmamı istemenizi anlayamadım neyse ayrıca forum kurallarını çok iyi okudum ayrıca visualbasic şifresi : yaren

yani sorun şu farzedinki sayfa 1 de a 1 hücresine 500 ytl yazdım sayfa 2 de b 1 hücresine = sayfa1!A1 bu kolay ama sayfa 1 deki a1 hücresine yeniden 700 ytl yazdım bu sefer yine sayfa 2 de b2 hücresine yansımalı ama b1 deki 500 ytl silinmeden

ilginize teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 - Türkce
isteginiz buton ile olur. ama sanirim buton kullanmak istemiyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 - Türkce
teslimat sayfasi icersine bir adet buton koyup . teslimat sayfasi icersine asagidaki kodu yazarsaniz istediginizi elde etmis olursunuz
Private Sub CommandButton1_Click()
sat = WorksheetFunction.CountA([d:d])
Cells(sat + 5, 1) = Cells(5, 1)
Cells(sat + 5, 2) = Cells(5, 2)
Cells(sat + 5, 3) = Cells(5, 3)
Cells(sat + 5, 4) = Cells(5, 4)
Cells(sat + 5, 5) = Cells(5, 5)
Cells(sat + 5, 6) = Cells(5, 6)
End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Aşağıdaki kodu ÖDEME isimli sayfanın kod bölümüne uygulayın. Bu sayfada tüm bilgiler girip tutar kısmını yazıp enterladığınız anda bilgiler otomatik olarak TESLİMAT sayfasına aktarılacaktır. Umarım faydası olur.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Address <> "$E$7" Then Exit Sub
    If [E7] <> "" Then
    Set SÖ = Sheets("ÖDEME")
    Set ST = Sheets("teslimat")
    SATIR = Sheets("teslimat").Range("A39").End(3).Row
    If SATIR = 37 Then
    MsgBox "TESLİMAT SAYFASI DOLMUŞTUR. LÜTFEN KONTROL EDİNİZ", vbCritical
    Exit Sub
    End If
    SIRA_NO = WorksheetFunction.Max(ST.[A5:A38]) + 1
    FİRMA = Evaluate("=VLOOKUP(E11,LİSTE!A3:B500,2,0)")
    ST.Cells(SATIR + 1, 1) = SIRA_NO
    ST.Cells(SATIR + 1, 4) = SÖ.[E6].Text & "." & SÖ.[F6].Text & "." & SÖ.[G6].Text & "." & SÖ.[H6].Text
    ST.Cells(SATIR + 1, 5) = FİRMA
    ST.Cells(SATIR + 1, 6) = SÖ.[E7]
    Set SÖ = Nothing
    Set ST = Nothing
    End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
denedim olmadı

teslimat sayfasi icersine bir adet buton koyup . teslimat sayfasi icersine asagidaki kodu yazarsaniz istediginizi elde etmis olursunuz
Private Sub CommandButton1_Click()
sat = WorksheetFunction.CountA([d:d])
Cells(sat + 5, 1) = Cells(5, 1)
Cells(sat + 5, 2) = Cells(5, 2)
Cells(sat + 5, 3) = Cells(5, 3)
Cells(sat + 5, 4) = Cells(5, 4)
Cells(sat + 5, 5) = Cells(5, 5)
Cells(sat + 5, 6) = Cells(5, 6)
End Sub
excel görünüm formlar düğme den yaptım olmadı maalesef makro bulunamadı diyor ekli dosyaya yapmak istediğinizi yapıp ekleyebilirmisiniz?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekte &#246;rnek dosyan&#305;zda gerekli d&#252;zenlemeleri yapt&#305;m. &#304;ncelermisiniz. Test ettim &#231;al&#305;&#351;&#305;yor. &#214;DEME isimli sayfada gerekli bilgileri girip en son tutar k&#305;sm&#305;n&#305; girdi&#287;inizde veriler aktar&#305;l&#305;r.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
allah razı olsun

Selamlar,

Ekte örnek dosyanızda gerekli düzenlemeleri yaptım. İncelermisiniz. Test ettim çalışıyor. ÖDEME isimli sayfada gerekli bilgileri girip en son tutar kısmını girdiğinizde veriler aktarılır.
Allah bu siteyi açanlardan bana bu derece sabırla yardımcı olanlardan sorunumu çözenlerden binkere razı olsun çok sağolun tuttuğunuz altın olsun allah bir dert vermesin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
Bİr Sorun Daha

Yine bir sorun çıktı örnek dosya çok güzel çalışıyor ama 1. ödeme için ödeme sayfasında iki giriş yeri var yani birisine hem yolluk hemde ilaç parası ödeyebilmek için ikisinede giriş yapılabiliyor fakat teslimata örnek dosyada sadece biri yansıyor ayrıca teslimat sayfasında içeriği temizleyebilecek bir makro varmı buton atıycam atadığım zaman yazıları silecek ve ben yeniden programı açtığımda baştan başlıcak? yine diyorum allah razı olsun

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
Yokmu bir cevap

Yine bir sorun çıktı örnek dosya çok güzel çalışıyor ama 1. ödeme için ödeme sayfasında iki giriş yeri var yani birisine hem yolluk hemde ilaç parası ödeyebilmek için ikisinede giriş yapılabiliyor fakat teslimata örnek dosyada sadece biri yansıyor ayrıca teslimat sayfasında içeriği temizleyebilecek bir makro varmı buton atıycam atadığım zaman yazıları silecek ve ben yeniden programı açtığımda baştan başlıcak? yine diyorum allah razı olsun
hadi nolur buda çözülürse herşey tamamdır. mükemmel olucak ve kullanıma açıcam programı. memurlar nete göndericem

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
sayın COST_CONTROL

Selamlar,

Ekte örnek dosyanızda gerekli düzenlemeleri yaptım. İncelermisiniz. Test ettim çalışıyor. ÖDEME isimli sayfada gerekli bilgileri girip en son tutar kısmını girdiğinizde veriler aktarılır.
en çok siz ilgilendiniz teşekkür ederim ama galiba bir ayrıntıyı ben anlatmayı unutmuşum dikkat ederseniz ÖDEME sayfasında 2 tane açılır kutu var yani aynı kişiye diyelimki yutiçi yolluk ve ilaç gideri ödiyecem o zaman 1 . kutuya yolluk seçip 500 ytl yazdım diyelim 2. bölümde ise ilaç gideri seçtik diyelim ve 200 ytl de oraya yazdık diyelim ama listeye sadece 1. kutu yansıyor 2. kutudaki para miktarı yansımıyor.
yani iki tarafı birleştirerek yansıtmanın bir yolu varmı