Veri aktarımı

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Birleştirme derken sadece parasal değerlerin toplanmasınımı istiyorsunuz? Diğer bilgiler için bir işlem yapılmayacakmı? (Ekonomik Kod, Ödeme türü)

Ayrıca en son hangi hücreye veri girince kod çalışacak bunu belirtmeniz gerekir. Yada bu işlemin butonla yapılması sizin için dahamı uygun olur. Bu tür detayları açıklarsanız faydalı olacaktır.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
Sadece parasal değer yeter

Selamlar,

Birleştirme derken sadece parasal değerlerin toplanmasınımı istiyorsunuz? Diğer bilgiler için bir işlem yapılmayacakmı? (Ekonomik Kod, Ödeme türü)

Ayrıca en son hangi hücreye veri girince kod çalışacak bunu belirtmeniz gerekir. Yada bu işlemin butonla yapılması sizin için dahamı uygun olur. Bu tür detayları açıklarsanız faydalı olacaktır.
Alıcı aynı olacağı için sadece parasal yeter ama eğer ikside birleşebiliyorsa daha iyi olur saygılarımla.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. İşlemleri butonla yapmanız daha sağlıklı olacağından kodları butona göre düzenledim. Umarım faydası olur.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
Oh Beeeeeeeee

Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. İşlemleri butonla yapmanız daha sağlıklı olacağından kodları butona göre düzenledim. Umarım faydası olur.
Sayın COST_CONTROL yardımınıza ilgi ve alakanıza çok teşekkürler aslında bu konu artık kapatılabilir ama yinede belki bu konuya istinaden değişik soru yöneltmek isteyenler olabilir düşüncesiylebir kaç gün daha açık kalmasında yarar var herkese saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
aktarımdaki eksiklik

şimdi herşey tamamda ben bir şey daha yaptım ÖDEME SAYFASINDA E22 e yazılan sayısal toplam sonucuda ki her seferinde değişiyor teslimat listesinde ekli belge adedi kısmına yansıması GEREKİYOR ama tıpkı diğerleri gibi her aktar tuşuna bastığımda 1 alt satıra geçecek şekilde yansıması lazım. ama ne denediysem olmadı
ST.Cells(SATIR + 1, 3) = SÖ.[E22].Text & "." BUKODU DENEDİM ARAYA ATTIM OLMADI EKLİ DOSYADA HİÇ BİR KORUMA YOKTUR YARDIMCI OLACAKLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Dosyanızdaki aktar kodunu aşağıdaki ile değiştirip denermisiniz.

Kod:
Sub AKTAR()
    Set SÖ = Sheets("ÖDEME")
    Set ST = Sheets("teslimat")
    If S&#214;.[E7] <> "" Or S&#214;.[I7] <> "" Then
    SATIR = ST.[A39].End(3).Row
    If SATIR = 37 Then
    MsgBox "TESL&#304;MAT SAYFASI DOLMU&#350;TUR. L&#220;TFEN KONTROL ED&#304;N&#304;Z", vbCritical
    Exit Sub
    End If
    SIRA_NO = WorksheetFunction.Max(ST.[A5:A38]) + 1
    F&#304;RMA = Evaluate("=VLOOKUP(E11,L&#304;STE!A3:B500,2,0)")
    ST.Cells(SATIR + 1, 1) = SIRA_NO
    [COLOR=RED]ST.Cells(SATIR + 1, 3) = S&#214;.[E22][/COLOR]
    ST.Cells(SATIR + 1, 5) = F&#304;RMA
    ST.Cells(SATIR + 1, 6) = S&#214;.[E7] + S&#214;.[I7]
    If [E7] <> "" And [I7] = "" Then
    ST.Cells(SATIR + 1, 4) = S&#214;.[E6].Text & "." & S&#214;.[F6].Text & "." & S&#214;.[G6].Text & "." & S&#214;.[H6].Text
    ElseIf [E7] <> "" And [I7] <> "" Then
    ST.Cells(SATIR + 1, 4) = S&#214;.[E6].Text & "." & S&#214;.[F6].Text & "." & S&#214;.[G6].Text & "." & S&#214;.[H6].Text & " / " & _
    S&#214;.[I6].Text & "." & S&#214;.[J6].Text & "." & S&#214;.[K6].Text & "." & S&#214;.[L6].Text
    End If
    Set S&#214; = Nothing
    Set ST = Nothing
    End If
    MsgBox "VER&#304;LER AKTARILMI&#350;TIR.", vbInformation
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Microsoft ofis xp TR
en çok siz ilgilendiniz teşekkür ederim ama galiba bir ayrıntıyı ben anlatmayı unutmuşum dikkat ederseniz ÖDEME sayfasında 2 tane açılır kutu var yani aynı kişiye diyelimki yutiçi yolluk ve ilaç gideri ödiyecem o zaman 1 . kutuya yolluk seçip 500 ytl yazdım diyelim 2. bölümde ise ilaç gideri seçtik diyelim ve 200 ytl de oraya yazdık diyelim ama listeye sadece 1. kutu yansıyor 2. kutudaki para miktarı yansımıyor.
yani iki tarafı birleştirerek yansıtmanın bir yolu varmı
Slm.Arkadaşım senin bahsettiğin konu yani senin hazırlamış olduğun ödeme emrinde iki adet ödeme yani tahakkuk işlemi yer alıyor burası tamam.ama sen diyorsun ki iki kalem ödemeyi ödeme emri kısmında tek kalemde yansıtayım bu evrak düzenine aykırı hiç bir maliye bunu kabul etmez.Mesela ben kesinlikle böyle bir ödemeyi kabul etmem.Senin Ödeme emrin gayet güzel çalışıyor ve senin anlattığına göre :Mesela bana aynı anda hem geçici görev yolluğu ve tedavi yolluğunu tek nakitte birleştirebilirsin ama yansıma hesaplarında ayıramazsın.Neden dersen yansıma hesaplarının mantığını nedir.O hesapların mantığı 630:Büt.Gid.hesaplarının yansımasıdır.senin bahsettiğin şey 835.GİDER YANSIMA DA oluyor 630 un karşılığı olan yansıma hesabı 830 da kesinlikle tek yansıma yapamazsın......
Kolay gelsin........