Çözüldü Verileri Teke Düşürüp Sıralama

Gata

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excelde 365 Türkçe
Merhabalar Arkadaşlar G1 Hücresindeki ARTAN ve AZALAN Değerine Göre A İle C Sütunlarındaki Verileri Sarı Dolgulu Alanlarda Olduğu Gibi Teke düşürüp sıralama yapmak için 365 versiyonlarında kullanılan formül ile yapılmış olup eski versiyonlara göre formül ile yaparmisiniz

Ekli dosyalar

=EĞERHATA(İNDİS($A$2:$A$166; KÜÇÜK(EĞER(İSTENMİYOR(EĞERSAY($A$2:$A$166; $A$2:$A$166)); SATIR($A$2:$A$166)-SATIR($A$2)+1); SATIR(A1))); "")

Dizi Formülü olduğundan, hücreye yazıldıktan sonra Enter yerine mutlaka Ctrl + Shift + Enter tuşlarına basılarak girilmelidir.

=EĞERHATA(İNDİS($A$2:$A$166; KÜÇÜK(EĞER(İSTENMİYOR(EĞERSAY($A$2:$A$166; $A$2:$A$166)); SATIR($A$2:$A$166)-SATIR($A$2)+1); SATIR(A1))); "")

Dizi Formülü olduğundan, hücreye yazıldıktan sonra Enter yerine mutlaka Ctrl + Shift + Enter tuşlarına basılarak girilmelidir.
Teşekkür ederim hocam formüldeki istenmiyor nedir

İngilizce formüllerdeki ISERROR (HATASEKKLİNDE / HATALIYSA) karşılık geliyor formülü incelememiştim yapay zekadan destek almıştım evde mac kullanıyorum o yüzden dizi formülü çalıştıramıyorum o yüzden kontrol etmemiştim. çalıştıysa ne mutlu

İngilizce formüllerdeki ISERROR (HATASEKKLİNDE / HATALIYSA) karşılık geliyor formülü incelememiştim yapay zekadan destek almıştım evde mac kullanıyorum o yüzden dizi formülü çalıştıramıyorum o yüzden kontrol etmemiştim. çalıştıysa ne mutlu
Olmadı

Ekte ki gibi olabilir...

Yardımcı sütun kullanılmıştır.

Ekli dosyalar

Geri